Matkustaminen Thaimaassa

Saarihyppely on ikimuistoinen tapa viettää loma Thaimaassa. Mu Koh Surin -kansallispuisto, Phang-Nga. Kuva: Day2505 / Shutterstock.com

Yksi syy Thaimaan suuren suosioon matkakohteena on se, että Thaimaassa on helppo matkustaa. Itämaiden eksotiikkaa pääsee Thaimaassa kokemaan vaivattomasti. Thaimaa onkin loistava paikka opetella reppureissaamista tai tehdä ensimmäisen kerran tuttavuutta Aasian kanssa.

Matkustaminen Thaimaassa on varsin turvallista (lue, mitä Thaimaassa pitää varoa), ja reissuun voi huoletta lähteä yksin naisena ja aivan pientenkin lasten kanssa.

Alla on koottuna kaikki, mitä tarvitsee tietää Thaimaassa matkustamisesta. Linkkejä klikkaamalla pääset lukemaan aiheista tarkemmin.

Lisää käytännön vinkkejä Thaimaahan löytyy sivulta FAQ – usein kysyttyä.

Thaimaan aikaero Suomeen

Thaimaan aikaero Suomeen on kesällä +4 ja talvella +5 tuntia. Jos haluaa minimoida aikaeroväsymyksen vaikutukset, ei kannata ottaa pitkän Thaimaan-lennon jälkeen päiväunia vaan pysytellä hereillä iltaan asti – silloin väsyttää tarpeeksi, vaikka Suomessa onkin vasta alkuilta.

Autonvuokraus Thaimaassa

Thaimaassa voi liikkua myös vuokra-autolla. Kuva: Day2505 / Shutterstock.com

Autonvuokraus Thaimaassa kannattaa, jos vain uskaltautuu vasemmanpuoleisen ja kaoottisen liikenteen sekaan. Autonvuokraus on edullista, ja vuokra-autolla pääsee paikkoihin, joissa ei muuten tulisi käytyä.

Lue lisää autoilusta ja autonvuokrauksesta Thaimaassa.

Vertaa Thaimaan autovuokraamojen hintoja Rentalcarsin sivuilla.

Bangkokin julkinen liikenne

Grab on Kaakkois-Aasian versio Uberista. Taksi tilataan kätevästi kännykkäsovelluksen avulla. Bangkok, Thaimaa. Kuva: CatwalkPhotos / Shutterstock.com

Liikkuminen Bangkokissa hoituu monenlaisella kulkupelillä. Futuristisin väline on ilmajuna eli Skytrain, hurjin on mopotaksi ja eksoottisin jokilaiva. Erilaisten liikkumisvälineiden käyttäminen käy jo itsessään elämyksestä.

Lue lisää liikkumisesta Bangkokissa.

Kannattaako Thaimaassa matkustaa bussilla, junalla vai lentäen?

Junia Hua Lamphong -asemalla Bangkokissa. Kuva: Bayurov Alexander / Shutterstock.com

Miten Thaimaassa kannattaa liikkua? Jos on kiire ja haluaa selvitä matkustamisesta vaivatta, lentäminen on paras tapa. Eikä se yleensä edes maksa paljoa: yhdensuuntaisen lipun Bangkokista Etelä-Thaimaahan saa yleensä noin 50 eurolla.

Lue lisää Thaimaan sisäisistä lennoista.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Busseja kulkee Thaimaassa vilkkaasti joka suuntaan. Liput ovat edullisia – mutta etäisyydet usein pitkät. Esimerkiksi bussimatka Bangkokista Phuketiin kestää yli 12 tuntia.

Lue lisää bussilla matkustamisesta ja Bangkokin bussiasemista.

Junat ovat hitaita mutta tunnelmallisia. Pitkillä matkoilla yöjunat ovat edullinen vaihtoehto lentämiselle. Suosituimmat junareitit vievät Bangkokista Chiang Maihin ja Suratthaniin, josta pääsee Siaminlahden saarille kuten Koh Samuille. Esimerkiksi Phuketiin ei junalla pääse.

Lue lisää junalla matkustamisesta.

Thaimaan hintataso

Thaimaa on edelleen edullinen kohde, mutta rahaakin saa helposti matkalla palamaan. Paljon riippuu siitä, miten ja missä matkustaa, ja millaisissa ravintoloissa syö.

Lue lisää Thaimaan hintatasosta ja matkabudjetista.

Hotellien varaaminen Thaimaassa

Hotelleissa on täyttä on yleensä vain vilkkaimpana turistikautena. Keskitasoiset ja hyvät hotellit kannattaa silti varata etukäteen – niin saa usein tarjouksia ja välttyy paikan päällä etsimisen vaivalta.

Thaimaan sää ja ilmasto

Koska Thaimaahan on paras aika matkustaa? Oikea vastaus on koska tahansa, sillä Thaimaan kaikilla kolmella vuodenajalla – viileällä, kuumalla ja sadekaudella – on kaikilla omat etunsa.

Lue lisää Thaimaan säästä ja vuodenajoista.

Thaimaan julkinen liikenne

Pitkän matkan liikenteessä käytetään kunnon busseja, mutta lyhyillä matkoilla yleisin julkinen liikenneväline on songthaew (lausutaan songtao). Kyseessä on katettu lava-auto, jonka lavalle on tehty kaksi penkkiriviä. Pysäkkejä ei ole, vaan kyytiin ja kyydistä voi hypätä missä haluaa.

Yleisiä ovat myös kolmipyöräiset tuktukit, jotka toimivat kuin taksit ja mopotaksit, jotka tunnistaa värillisestä liivistä.

Saarilla liikutaan pintähäntäveneillä (englanniksi longtail boat). Niitä voi vuokrata yksityiskäyttöön tai käyttää kuin kimppataksia eli odottaa, että yhteiselle reitille kertyy tarpeeksi matkustajia.

Thaimaan kansallispuistot

Erawan-vesiputous. Erawanin kansallipsuisto, Kanchanaburi, Keski-Thaimaa. Kuva: Happystock / Shutterstock.com

Vierailut Thaimaan kansallispuistoissa ovat monen matkan kohokohtia – mutta ne voivat olla myös rahanhaaskausta. Kansallispuistoihin on usein korkeatkin pääsymaksut, ja Thaimaassa melkein mikä tahansa metsikkö ja vesiputous on saanut kansallispuiston tittelin. Lue ohjeet, joilla vältyt pettymyksiltä Thaimaan kansallipuistoissa.

Lentokentät Suvarnabhumi ja Don mueang

Bangkokissa on kaksi lentokenttää, päälentokenttä Suvarnabhumi (BKK) ja halpalentoyhtiöiden käyttämä Don Mueang (DMK). Suomesta ja Euroopasta saapuvat lennot laskeutuvat Suvarnabhumille, mutta monet Thaimaan sisäiset lennot lähtevät Don Muangilta. Kenttien välillä kulkee ilmainen shuttle bus.

Lue lisää Suvarnabhumista ja Don Mueangista.

Mitä matkatavaroita Thaimaassa tarvitaan?

Thaimaasta löytää edullisesti kaiken tarvittavan lääkkeitä ja elektroniikkalaitteiden latureita myöten, joten ei haittaa, vaikka jotain unohtuisikin.

Lue tärkeimmät ohjeet pakkaamiseen Thaimaata varten.

Thaimaan pistorasiat

Thaimaalaisia pistorasioita varten ei mukaan tarvitse varata erillisiä adaptereista: suomalaiset sähkölaitteet sopivat niihin sellaisenaankin.

Thaimaan osoitteet ja paikannimet

Thaimaalaiset osoitteet ilmoitetaan niin, että suurimmilla kaduilla on oma nimi ja niiden sivukaduilla järjestysnumero. Tärkeimmillä sivukaduilla voi olla numeron lisäksi oma kutsumanimensä.

Lue lisää thaimaalaisista osoitteista.

Thainkielisille sanoille ei ole vakiintunutta kansainvälistä kirjoitusasua. Niinpä paikannimiä näkee kirjoitettavan miten sattuu. Esimerkiksi monissa paikannimissä esiintyvä sana ”saari” saatetaan kirjoittaa joko Ko tai Koh.

Rokotukset Thaimaahan

Tarvittavat rokotukset kannattaa tarkistaa omalta terveysasemalta mieluiten jo kuusi viikkoa ennen matkaa. Osa rokotuksista tulee ottaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta ne takaisivat parhaan suojan.

Malarialääkitystä ei tarvita. Malaria on Thaimaassa hyvin harvinainen, lukuun ottamatta joitakin Myanmarin ja Kambodzhan viidakkoisia rajaseutuja.

Skootterin vuokraaminen Thaimaassa

Thaimaassa kannattaa kokeilla skootterin vuokraamista. Phuket, Thaimaa. Kuva: View Apart / Shutterstock.com

Vuokraskootteri on kätevin ja edullisin tapa liikkua lomakohteissa. Mutta se on myös vaarallisin.

Lue ohjeet skootterin vuokraamiseen Thaimaassa.

Vaellukset Thaimaassa

Thaimaassa voi tehdä kahdenlaisia vaelluksia: kulttuurisesti mielenkiintoisimmat tehdään Pohjois-Thaimaassa eksoottisten vuoristoheimojen (hill tribes) luokse mutta luonnosta nauttii parhaiten vaelluksilla Keski-Thaimaan Khao Yaissa ja Etelä-Thaimaan upeassa sademetsässä Khao Sokissa.

Valuutanvaihto ja luottokortit Thaimaassa

Pankkiautomaatteja Phuketin lentokentällä. Kuva: Sorbis / Shutterstock.com

Kannattaako Thaimaassa käyttää valuutanvaihtopisteitä vai nostaa suoraan bahteja automaatista luottokortilla? Automaatit ovat kätevämpiä, mutta niistä nostaminen tulee kalliimmaksi kuin käteisen vaihtaminen.

Lue lisää valuutasta ja valuutanvaihdosta.

Suurimmat ostokset kannattaa maksaa suoraan luottokortilla – ja usein hotelleihin sisään kirjautuessa pitää näyttää luottokorttia.

Lue lisää missä luottokortit käyvät Thaimaassa.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi