Bangkokin lentokenttä (BKK) – tiedä tämä Suvarnabhumista!

bangkok Suvarnabhumin lentokenttä ulkoa
Jättimäinen robottihyönteinen tieteiselokuvasta? Ei kun Bangkokin pääkentokenttä Suvarnabhum. Kuva: Nhungboon / Shutterstock.com

Voit huokaista helpotuksesta jo etukäteen. Bangkokin kansainvälisellä lentokentällä, Suvarnabhumilla, on helppo suunnistaa. Bangkokin lentokentältä keskustaan siirtyminenkin on vaivatonta.

Mutta älä silti vielä lopeta lukemista: sinun on hyvä tietää kentästä muutama seikka.

Suvarnabhumi (BKK) on Bangkokin päälentokenttä, jolta lentää suurin osa kansainvälisistä lennoista ja osa kotimaanlennoista. Halpalentoyhtiöt kuten Air Asia ja Nok Air käyttävät vanhaa lentokenttää Don Muang (DMK).

Kannattaa katsoa tarkkaan lyhenteistä, kumpi kenttä koskee sinua, BKK vai DMK. Kentät sijaitsevat eri puolilla kaupunkia ja niiden välille tulee varata matka-aikaa ainakin tunti.

Täytä Arrival Card jo lentokoneessa

Jo Thaimaahan matkaavassa lentokoneessa jaetaan Arrival Card. Se kannattaa täyttää saman tien, jotta säästää aikaa passintarkastuksessa.

Lappusen yksityiskohdat eivät tunnu pahemmin kiinnostavan passintarkastajia: osoitteeksi Thaimaassa voi laittaa hotellinsa nimen.

Suvarnabhumin passintarkastus

Suvarnabhumin passintarkastuksessa on välillä pitkät jonot. Välillä taas jonoja ei ole juuri laisinkaan.

Diplomaatteja sekä vanhuksia ja pienten lasten kanssa matkustavia varten on omat passintarkastuspisteensä, joissa selviää vähemmällä jonottamisella. Ne ovat yleensä passintarkastupisteiden reunalla.

Taksilla Bangkokin lentokentältä keskustaan

Kätevin tapa matkata Suvarnabhumilta keskustaan on taksi. Ohita yli-innokkaat limusiinikyytien tarjoajat ja seuraa sisääntuloaulassa kylttejä ”Public Taxi” alakertaan. Siellä on automaattinen taksitiski, josta saa taksiin jonotusnumeron.

Taksia varten on hyvä olla pikkuseteleitä. Tuhannen bahtin setelin saa rikottua esimerkiksi ostamalla matkaevästä arrival-aulan Family Mart -elintarvikekioskista.

Taksien tulee käyttää mittaria ja yleensä ne käyttävätkin. Joskus taksit tosin yrittävät jekuttaa ja tarjota ylihintaista kiinteää summaa. Siihen ei kannata suostua, vaan pyytää mittarin käyttämistä (taxi meter).

Taksikyyti keskustaan maksaa mittarilla noin 250–300 bahtia. Mittarilukeman päälle tulee 50 bahtia jonotusmaksua ja reitistä riippuen mahdollisesti pieni tietullimaksu. Vuoden 2020 lopulla voimaan tuli myös säädös, että taksit voivat veloittaa ekstraa myös matkatavaroista.

Taksin voi vuokrata ajamaan myös suoraan Pattayalle tai Hua Hiniin asti. Tällöin hinnasta sovitaan ennen matkan alkamista.

Lentokentältä keskustaan lentokenttäjunalla

Lentokentältä pääsee keskustaan myös Airport Rail Link-lentokenttäjunalla (ARL). Linjoja on kaksi: nopeampi Express ja hieman hitaampi mutta huomattavasti halvempi City Line.

Päätepysäkillä Phaya Thailla voi vaihtaa BTS-ilmajunaan. MRT-metroon pääsee puolestaan vaihtamaan Makkasan-asemalla. Saen Saeb -kanavaa pitkin kulkevaan kanavaveneeseen voi vaihtaa asemalla Ramkhamhaeng.

Jos mukana on raskaita laukkuja, kannattaa ottaa taksi. Lentokenttäjunan asemilla on huonosti hissejä tai rullaportaita.

Lentokenttäbussit

Keskustaan kulkee myös ylihintaisia lentokenttäbusseja Silomille, Sukhumvitille, Khao San Roadille ja rautatieasema Hua Lamphongille. Lippu maksaa 150 bahtia, joten kaksin taksi tulee jo saman hintaiseksi tai jopa halvemmaksi.

Suvarnabhumin lentokenttähotellit

Jos olet Bangkokissa vain läpikulkumatkalla, lentokentän vierestä löytyy useita hotelleja. Aivan lentokentän yhteydessä, vain lyhyen kävelymatkan päässä terminaalista on hieno Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel.

Viiden minuutin taksimatkan päässä sijaitsee kohtuuhintainen designhotelli The Cottage Suvarnabhumi. Vieressä on pieni lifestyle-ostari.

Lähteminen Bangkokin lentokentältä

bangkok Suvarnabhumin lentokenttä terminaali
Suvarnabhumin tilat ovat valoisat ja viihtyisät. Kuva: Photo APS / Shutterstock.com

Jos olet menossa kentälle Bangkokista taksilla, sano määränpääksi ”Suvannabum” (äläkä siis ”airport” tai ”suvarnabhumi”). Kenttä sijaitsee 25 kilometriä kaupungista itään. Varaa keskustasta matka-ajaksi taksilla ainakin tunti, ruuhka-aikaan tuplasti enemmän.

Ulkomaan- ja kotimaan terminaalit ovat samassa rakennuksessa – ja check-in-tiskit vierekkäin samassa Departure-kerroksessa.

Edullisimmat ravintolat löytyvät kerrosta alempaa kuin check-in-tiskit. Ravintolat passintarkastuksen jälkeen (duty free -alueella) ovat kalliimpia.

Jos olet ostanut tax free -tuotteita, muista käväistä VAT refund -tiskillä, joka löytyy heti sisäänkäynnin vierestä. Tiskillä pitää leimauttaa kaupasta saatu tax free -lappu. Rahat saa toiselta tiskiltä, joka löytyy passintarkastuksen jälkeen. Toistetaan: Tax free -rahojen saamista varten on vierailtava kahdella tiskillä. Sekä ennen että jälkeen passintarkastuksen.

Lentokentän vaihtaminen Bangkokissa

Jos sinulla on jatkolento Don Muangilta, kenttien välillä siirtymiseen kannattaa varata riittävästi aikaa – kentät sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Varaa aikaa tunti passintarkastuksesta selviämiseen ja laukkujen odottamiseen. Matkaan kenttien välillä kannattaa varata toinen tunti.

Lisäksi Don Muangilla pitää olla tuntia ennen jatkolennon lähtemistä (Check-in-tiski suljetaan noin 45 min ennen lennon lähtöä). Kaikkiaan lentojen välillä pitää siis olla vähintään kolme tuntia.

Lentokenttien välin voi taittaa myös ilmaisella shuttle bus -palvelulla. Bussin kyytiin päästäkseen on näytettävä jatkolentolippua. Bussi kulkee pitkin express way -moottoritietä, joten ruuhkaan juuttumista ei tarvitse pelätä. Mutta bussit voivat olla tupaten täynnä, eivätkä kaikki halukkaat välttämättä mahdu mukaan.

Taksimatka maksaa kaikkineen noin 300–400 bahtia (mittarihinnan päälle tulee 50 bahtin odotusmaksu sekä tietullit).

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

5 KOMMENTIT

  1. ”Su-wanna-phuum” toimii paremmin jos paikallismurteella haluat kentälle päästä kuin ”suvannabum” 😉

  2. Miten on tänään nämä koronavirus määrykset Thaimaassa jatkolentojen/kauttakulkulentojen suhteen? Jos matkustaja tulee Kiinasta ja jatkaa saman päivän aikana lentojaan suoralla Finnairin lennolla Suomeen, joutuuko tämä matkustaja 14 päivän viruskaaranteeniin terveenä ihmisenä? Ulkomaanterminaalista ei tarvitsisi poistua ehkä lainkaan jos saa matkalaukunsa siirrettyä lentokentällä virkailijoiden toimesta, avustuksella Finnairin suoralle lennolle Suomeen? Matkustajalla on Euroopan Unioinin pysyvä oleskelulupa Suomessa sekä kaikissa Euroopan Unioinin maissa. Saisiko aapua tähän tilaanteeseen ja tietoa mitä pitäisi tehdä lentokentällä jotta ei joutuisi mahdolliseen 14 päivän karanteeniin. Terveisin Markku Jussila

    • THL:n sivuilla sanotaan näin: ”Jos saavut Suomeen EU- tai Schengen-alueen ulkopuolisista maista, joista työmatkaliikenne tai muu välttämätön liikenne on sallittu (Algeria, Australia, Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Etelä-Korea, Thaimaa, Tunisia, Uruguay ja Kiina), ei omaehtoiseen karanteeniin enää tarvitse jäädä.”

      • Ja mikäli tarkoitit karanteenia Thaimaassa, niin tuskin Bangkokin lentokentällä vaaditaan karanteenia sellaisilta matkustajilta, jotka eivät mene maahantulotarkastuksen läpi vaan pysyvät jatkolentoa odotellessa transit-alueella. Mikäli syystä tai toisesta pitää mennä passitarkastuksen läpi, niin itse ainakin selvittäisin asian paikallisilta viranomaisilta (tai esimerkiksi lentokentän omilta sivuilta).

  3. Jos on rahaa vaihtamassa, niin ei kannata pitää kiirettä, vaan vaihtaa vasta lentokenttäjuna-aseman yhteydessä olevissa rahanvaihtopisteissä kentän pohjakerroksessa. Niistä saa jokseenkin yhtä hyvän kurssin kuin keskustassa. Ovat hyvin piilossa, pohjakerroksen 7/11:n kohdalta kun kääntyy alas oikealle, niin pitäisi lopulta löytyä.

    Tuloaulassa ym. olevien vaihtopisteiden kurssit on Forex-tasoa ja eroa hyvään kurssiin tulee lähes 10 prosenttia.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi