Bangkokin lentokenttä Suvarnabhumi (BKK)

bangkok Suvarnabhumin lentokenttä ulkoa
Suvarnabhumin lentokenttä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Nhungboon / Shutterstock.com

Voit huokaista helpotuksesta jo etukäteen. Bangkokin kansainvälisellä lentokentällä, Suvarnabhumilla, on helppo suunnistaa.

Mutta älä silti vielä lopeta lukemista: sinun on hyvä tietää kentästä muutama seikka.

Saapuminen Bangkokin lentokentälle

1. Jo lentokoneessa jaetaan Arrival Card. Se kannattaa täyttää saman tien, jotta säästää aikaa passintarkastuksessa. Lappusen yksityiskohdat eivät tunnu pahemmin kiinnostavan passintarkastajia: osoitteeksi Thaimaassa voi laittaa hotellinsa nimen.

2. Vanhukset ja pienten lasten kanssa matkustavat saavat voivat välttää passintarkastuksen (usein pitkät) jonot valitsemalle diplomaateille tarkoitetun passintarkastustiskin.

3. Kätevin tapa matkata Suvarnabhumilta keskustaan on taksi. Mittaritaksin saa ulko-ovelta pieneltä tiskiltä. Seuraa sisääntuloaulassa kylttejä ”Public Taxi” ja ohita yli-innokkaat limusiinikyytien tarjoajat. Taksitiskiltä saa kouraansa paperilapun, jossa näkyy numero, johon voi soittaa, jos taksi ei halua käyttää mittaria, vaan koettaa vaatia matkasta ylihintaa. Lain mukaan taksien on käytettävä mittaria. Taksikyyti keskustaan maksaa mittarilla noin 250 bahtia. Mittarilukeman päälle tulee 50 bahtia jonotusmaksua ja reitistä riippuen mahdollisesti pieni tietullimaksu. Taksin voi toki vuokrata ajamaan myös Pattayalle tai Hua Hiniin asti. Taksia varten on hyvä olla pikkuseteleitä. Tuhannen bahtin setelin saa rikottua esimerkiksi ostamalla matkaevästä arrival-aulan Family Mart -elintarvikekioskista.

4. Lentokentältä pääsee keskustaan myös Airport Rail Link-lentokenttäjunalla. Linjoja on kaksi: nopeampi Express ja hieman hitaampi mutta huomattavasti halvempi City Line. Päätepysäkillä Phaya Thailla voi vaihtaa BTS-ilmajunaan. MRT-metroon pääsee puolestaan vaihtamaan Makkasan-asemalla. Jos mukana on raskaita laukkuja, kannattaa suosiolla ottaa taksi. Lentokenttäjunan asemilla on huonosti hissejä tai rullaportaita.

5. Keskustaan kulkee myös ylihintaisia lentokenttäbusseja Silomille, Sukhumvitille, Khao San Roadille ja rautatieasema Hua Lamphongille. Lippu maksaa 150 bahtia, joten kaksin taksi tulee jo saman hintaiseksi tai halvemmaksi.

6. Jos olet Bangkokissa vain läpikulkumatkalla, lentokentän vierestä löytyy kolme hotellia. Hieno Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel sijaitsee lyhyen kävelyn päässä terminaalista. Viiden minuutin taksimatkan päässä sijaitsevat kohtuuhintainen designhotelli The Cottage Suvarnabhumi sekä edullinen Convenient Resort.

Lähteminen Bangkokin lentokentältä

bangkok Suvarnabhumin lentokenttä terminaali
Suvarnabhumin lentokenttä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Photo APS / Shutterstock.com

1. Suurin osa ulkomaanlennoista lähtee Suvarnabhumilta. Halpalentoyhtiöt kuten Airasia, Nok Air ja Orient Thai lentävät vanhalta kentältä Don Muangilta. Suvarnabhumin lyhenne on BKK, Don Mueangin DMK.

2. Jos olet menossa kentälle Bangkokista taksilla, sano määränpääksi ”Suvannabum” (äläkä siis ”airport” tai ”suvarnabhumi”). Kenttä sijaitsee 25 kilometriä kaupungista itään. Varaa keskustasta matka-ajaksi taksilla ainakin tunti, ruuhka-aikaan tuplasti enemmän.

3. Ulkomaan- ja kotimaan terminaalit ovat samassa rakennuksessa – ja check-in-tiskit vierekkäin samassa Departure-kerroksessa.

4. Edullisimmat ravintolat löytyvät kerrosta alempaa kuin check-in-tiskit. Ravintolat passintarkastuksen jälkeen (duty free -alueella) ovat kalliimpia.

5. Jos olet ostanut tax free -tuotteita, muista käväistä VAT refund -tiskillä, joka löytyy heti sisäänkäynnin vierestä. Tiskillä pitää leimauttaa kaupasta saatu tax free -lappu. Rahat saa toiselta tiskiltä, joka löytyy passintarkastuksen jälkeen. Toistetaan: Tax free -rahojen saamista varten on vierailtava kahdella tiskillä. Sekä ennen että jälkeen passintarkastuksen.

6. Lentokentällä ei tarvitse erikseen maksaa lentokenttäveroa (se on jo lipun hinnassa).

Lentokentän vaihtaminen Bangkokissa

1. Jos sinulla on jatkolento Don Muangilta, kenttien välillä siirtymiseen kannattaa varata riittävästi aikaa – kentät sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Varaa aikaa tunti passintarkastuksesta selviämiseen ja laukkujen odottamiseen. Taksimatkaan kenttien välillä kannattaa varata toinen tunti.

Lisäksi Don Muangilla pitää olla tuntia ennen jatkolennon lähtemistä (Check-in-tiski suljetaan noin 45 min ennen lennon lähtöä). Kaikkiaan lentojen välillä pitää siis olla vähintään kolme tuntia. Taksimatka maksaa kaikkineen noin 300–400 bahtia eli kymmenisen euroa (mittarihinnan päälle tulee 50 bahtin odotusmaksu sekä tietullit).

2. Lentokenttien välin voi taittaa myös ilmaisella shuttle bus -palvelulla. Bussin kyytiin päästäkseen on näytettävä jatkolentolippua.

Busseja kulkee noin kerran tunnissa ja matka aikaan kannattaa varata reilu tunti. Bussi kulkee pitkin express way -moottoritietä, joten ruuhkaan juuttumista ei tarvitse pelätä. Mutta bussit voivat olla tupaten täynnä, eivätkä kaikki halukkaat välttämättä mahdu mukaan.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi