Snorklaus Thaimaassa

Snorklaaminen kirkkaissa vesissä kruunaan loman. Koh Hong, Thaimaa. Kuva: guruXOX / Shutterstock.com

Thaimaan parhaat snorklauspaikat löytyvät pieniltä saarilta Etelä-Thaimaasta.

1. Ko Surin

Snorklaajia Surinin kansallispuistossa Phang Nga -lahdella. Kuva: Shuttertong / Shutterstock.com

Kahta kaukaista autiosaarta ympäröivät matalalla olevat koralliriutat. Ko Surin on Thaimaan paras kohde sekkailunhaluiselle snorklaajalle. Saarilla yövytään teltoissa. Koralliriuttojen lisäksi saarilla pääsee tutustumaan mokenien, eli merimustalaisten, elämään.

2. Ko Similan

Snorklaaja. Koh Similan, Thaimaa. Kuva: Benny Marty / Shutterstock.com

Sukeltajille järjestetään liveaboard-safareita ympäri maailmaa, mutta Thaimaan Ko Similan on tiettävästi maailman ainoa kohde, johon pääsee varta vasten snorklaajille suunnatulle liveaboardille. Koh Similan koostuu yhdeksästä häikäisevän kauniista autiosaaresta. Saarille järjestetään päiväretkiä sekä Khao Lakista että Phuketista.

3. Ko Lipe

Kauniin pikkusaaren rannastakin pääsee snorklaamaan kauniille koralliriutoille, mutta todella hienot vedenalaiset maisemat odottavat viereisillä autiosaarilla kuten Ko Adangilla. Ko Lipe sijaitsee aivan eteläisimmässä Thaimaassa.

4. Koh Phi Phi

Thaimaan kauneimmat saaret eivät ole hienot vain pinnan päältä: myös vedenalaiset maisemat ovat upeat. Phi Phin vesissä on hyvät mahdollisuudet nähdä snorklaamalla merikilpikonnia ja haita. Ko Phi Phille järjestetään päiväretkiä niin Phuketista kuin Krabistakin, mutta parhaiten saarista nauttii, kun jää niille yöksi. Päiväretkillä Phi Phistä näkee vain tupaten täyden puolen – parhaimmat snorklausretket järjestetään suoraan Phi Philtä varhain aamuisin ja iltapäivän tunteina. Lue Kapteenin hotellisuositukset Phi Phille.

5. Koh Tao

Snorklaaja. Koh Tao, Thaimaa. Kuva: Aleksei Kornev / Shutterstock.com

Koh Tao tunnetaan parhaiten paikkana, jossa suoritetaan sukellusluparkirja. Mutta Koh Taolla voi opetella myös vapaasukeltamista, taitoa, jolla pääsee snorklaamallakin käymään kymmenien metrien syvyydessä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi