Paratiisisaaret – Thaimaan parhaat saaret

Suuri ja luonnonkaunis Koh Kood on Thaimaan parhaita saaria – ellei jopa se kaikkein paras. Kuva: Sarutipong / Shutterstock.com

Monen Thaimaan-matkaajan haaveena on löytää täydellinen saari. Saarissa on jokin mystinen ominaisuus, joka kiehtoo ja houkuttelee ihmismieltä. Ehkä syynä on se, että saarilla ollaan jatkuvasti meren ympäröiminä, turvassa ja rauhassa kuin luontoäidin kohdussa. Tai se, että jokainen saari on kuin oma, rajattu maailmansa.

Jos etsit Thaimaan parasta saarta, sinun on ensin päätettävä, millainen on unelmiesi saari. Pieni ja syrjäinen paratiisisaari täynnä rauhaa ja luonnonkauneutta, vai suurempi saari, jolla riittää monenlaista tekemistä. Molempia löytyy Thaimaasta vaikka kuinka monta.

Thaimaan parhaat pienet saaret

Ko Ngai, Thaimaa. Kuva: Kong Niti / Shutterstock.com

Mikä olisikaan parempi paratiisin kuva kuin kaukainen, trooppinen saari, jolla lekotella huolettomana. Ja mitä pienempi saari on, ja mitä kauempana se matkailun valtareiteiltä sijaitsee, sitä sen vähemmän siellä on tekemistä häiritsemässä laiskottelua.

MinneThaimaassa-sivuston Kapteenin valitsemat kaukaiset saaret ovat myös rauhan kehtoja: niissä ei ole autoja tai skoottereita pärisemässä.

Thaimaan pienistä ja kaukaisista saarista kaunein taitaa olla Ko Ngai. Viidakon peittämällä saarella ei ole muuta asutusta kuin muutama tyylikäs majatalo. Täällä Robinson Crusoekin viihtyisi. Muuta tekemistä saarella ei ole kuin laiskottelu ja veneretket lähisaarille (joilla laiskottelua voi jatkaa).

Koh Lipe on yksi Thaimaan kauneimmista – ja suosituimmista – paratiisisaarista. Kuva: ltdedigos / Shutterstock.com

Vilkkaampaa elämää tarjoaa Ko Lipe. Lipe on sijainniltaan kaukainen ja maisemiltaan paratiisimainen, mutta palveluita on paljon. Ko Lipellä eivät pääse kyllästymään ainakaan snorklaamisesta kiinnostuneet. Saari on yksi Thaimaan parhaista paikoista snorklata.

Kolmas kaunis pikkusaari on Ko Bulon Lae, jolla sijaitseva kalastajakylä ja hedelmäviljelykset tekevät tunnelmasta maalaismaisen. Kalastajakylän rouvat taikovat uskomattoman maukkaita kala-aterioita.

Thaimaan paras suuri saari

Ko Lanta -saaren kauneimpia rantoja on Kantiang Bay. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Jos pelkäät pitkästyväsi pinellä saarella, valitse kohteeksi suuri saari. Thaimaan suurimpia saaria ovat Phuket, Ko Chang ja Ko Samui, joilla kaikilla riittää kyllä tekemistä, mutta rauhan kanssa onkin sitten niin ja näin – varsinkin jos suuntaa saarten suosituimmille rannoille. Kaikilta kolmelta saarelta löytyy tosin myös rauhallisia rantoja.

Thaimaan paras saari ei kuitenkaan ole mikään edellisistä, vaan Ko Lanta. Se on edellisiä pienempi ja tunnelmallisempi, mutta tarpeeksi suuri, jotta saarta voi kiertää vaikkapa skootterilla. Palveluita kuten kivoja ravintoloita on mukavasti.

Ko Lantan ainoa miinus on se, että se sijaitsee niin lähellä mannerta, ettei meri ole täydellisen kirkasta.

Jos etsit kristallinkirkasta merta, niin hyvä, seikkailullinen vaihtoehto on suurehko Ko Kood, joka on vasta nousemassa maineeseen. Palveluita – ja matkalaisia – on paljon Ko Lantaa vähemmän, mutta muutama poikkeuksellisen mukava ravintola silti löytyy. Ja mikä parasta: Ko Koodin rannat kuuluvat Thaimaan kauneimpiin!

Thaimaan saaret kokemuksia

Oletko löytänyt Thaimaasta saarista oman suosikkisi? Kerro kokemuksiasi Thaimaan parhaista saarista.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi