Chiang Mai – kohdeopas

Chiang Main keskustan tärkein temppeli on Wat Phra Singh, jossa säilytetään arvokasta Buddha-patsasta. Kuva: Pikoso.kz / Shutterstock.com

Chiang Mai on portti Pohjois-Thaimaahan. Moni matkalainen saapuu kaupunkiin lähteäkseen sieltä vaelluksille tai Pohjois-Thaimaata kiertämään. Mutta moni ihastuu Chiang Maihin ja viipyy pitempään kuin oli aikonutkaan. Moni länsimaalainen on myös muuttanut kaupunkiin.

Chiang Mai sijaitsee vuorten ympäröimässä laaksossa 300 metrin korkeudessa.

Miksi matkustaa: Vaikka Chiang Mai on Thaimaan kolmanneksi suurin kaupunki, tuntuu se mukavalta pikkukaupungilta – varsinkin Bangkokiin verrattuna. Chiang Main keskusta on mukavan kompakti, ja kulmat sekä ihmiset tulevat nopeasti tutuiksi.

Miksi jättää väliin: Chiang Mai on viihtyisä muttei erityisen kaunis kaupunki. Chiang Main muurien ja vallihaudan ympäröimässä vanhassakaupungissakaan ei ole kovin montaa vanhaa rakennusta – lukuun ottamatta komeita temppeleitä.

Kenelle Chiang Mai sopii parhaiten?

Luksus: Chiang Maita ympäröivällä maaseudulla, vehreiden riisivainioiden keskellä, on kaksi todella upeaa luksushotelli: Four Seasons Chiang Mai ja satulinnamainen Dhara Dhevi.

Reppureissu: Chiang Main hintataso on edullinen, ja täällä onkin mukava hengähtää kesken pitkän reppureissun kaupungin monipuolisista palveluista nauttien. Reppureissu jatkuu Chiang Maista Pain vuoristokylään.

Jos etsit

Pohjois-Thaimaan ruokaa Chiang Maissa. Kuva: Pavinee Chareonpanich / Shutterstock.com

Kulttuuri: Chiang Maissa on useita kauniita ja historiallisesti tärkeitä temppeleitä. Chiang Maissa tulee myös tutustuttua Pohjois-Thaimaassa vallitsevaan Lanna-kulttuuriin, jossa pieni on kaunista.

Ruoka: Chiang Mai on paras kohde tutustua herkulliseen pohjoisthaimaalaiseen ruokaan, jonka erikoisuuksiin kuuluvat esimerkiksi superherkulliset khao soi -nuudelit. Chiang Mai on myös suosittu kohde käydä kokkikurssilla. Ja mikä parasta: Chiang Main ravintolat ovat todella edullisia Bangkokiin ja rantakohteisiin verrattuna.

Ostokset: Chiang Mailla on pitkät käsityöperinteet ja kaupunki onkin hyvä paikka shoppailla tuliaisia.

Norsut: Chiang Main norsuleirit, jotka kuuluvat Thaimaan parhaisiin ja eettisimpiin. Jos haluat tehdä lähempää tuttavuutta norsujen kanssa, tee se Chiang Maissa.

Chiang Main kaupunginosat

Chiang Main nähtävyyksiä voi kiertää tuktukin kyydissä. Kuva: Jakkapan / Shutterstock.com

Chiang Main historiallinen keskus on vallihaudan, ja osin muurien ympäröimä vanha kaupunki, joka muistuttaa Chiang Main 700-vuotisesta historiasta. Neliskulmaisen vallihaudan sisäpuolella on kauniita temppeleitä ja viihtyisiä pikkukujia.

Vaikka keskustassa onkin säilynyt vain muutama vanha tiikkitalo, on asemakaava muurien sisällä ikiaikainen: tiivis, sokkeloinen ja täynnä temppeleitä. Kapeiden kujien keskeltä kulkee vain pari leveämpää pääväylää. Aikoinaan ne olivat kuninkaallisia ratsuteitä. Vanhassa tiikkitalossa sijaitsee esimerkiksi edullinen mutta tunnelmallinen, antiikilla koristeltu majatalo Gap’s House.

Chiang Mailla on myös nuorekas puolensa. Vanhankaupungin jälkeen vilkas Nimmanhaemin Road saattaa yllättää: Chiang Maihan onkin oikeasti moderni kaupunki! Chiang Main yliopiston lähellä kulkeva katu on täynnä tyylikkäitä ravintoloita, viihtyisiä kahviloita ja trendikkäitä kauppoja. Täällä chiangmailaiset itse viettävät aikaansa, ja matkailijat ovat pienenä vähemmistönä.

Nimmanhaemin Roadilla on myös trendikkäitä hotelleja kuten Yesterday, joka leikkii nostalgialla ja on sisutettu kokonaan 1900-luvun alkupuolen henkeen.

Heti keskustan ulkopuolelta alkaa vehreä maaseutu.

Chiang Mai – näkemistä ja tekemistä

Moni osallistuu thairuuan kokkauskurssille, opiskelee thaihieronnan alkeita tai kokeilee thainyrkkeilyä. Suosittua ajanvietettä ovat norsuleirien ohella viidakon latvustossa kulkevat köysiradat. Lue lisää Chiang Main nähtävyyksistä.

Chiang Mai – majoitus

Majoitus Chiang Maissa on keskimäärin selvästi edullisempaa kuin Bangkokissa tai rantakohteissa. Suuret hotellit ovat keskittyneet keskustassa tylsän Chang Klan -kadun varrelle, yöbasaarin viereen. Tunnelmallisimmat majatalot ja hotellit sijaitsevat Chiang Main vallihaudan ympäröimässä vanhankaupungissa. Mukavia majapaikkoja löytää myös trendikkään Nimmanhaemin Roadin ympäristöstä.

Lue suositukset Chiang Main hotelleihin.

Ciang Mai – matka

Chiang Main ja Bangkokin välillä on päivittäin kymmeniä lentoja. Chiang Main lentokenttä sijaitsee vartin ajomatkan päässä keskustasta. Taksi lentokentältä maksaa alle 200 bahtia.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Kaupunkien välillä kulkee yöjunia, jolla matka kestää noin 10 tuntia. Thaimaalaisissa junissa on varsin hyvät makuuosastot.

Matkan voi myös jakaa kahteen osaan ja pysähtyä puolivälissä Sukhothain  rauniokaupungissa. Tällöin kätevimmin matkan taittaa bussilla.

Ennen Chiang Maita voi pysähtyä 90 kilometriä Chiang Main pohjoispuolella sijaitsevassa leppoisan kauniissa Lampangissa, jossa on säilynyt paljon kauniita puutaloja.

Jatka matkaa

Pain kanjoni Huai Nam Dang -kansallispuistossa on upean erikoinen patikointikohde. Kuva: Doidam 10 / Shutterstock.com

Chiang Maista pääsee bussilla ympäri Pohjois-Thaimaata. Neljän tunnin ajomatkan päässä Chiang Maista sijaitsee suosittu reppureissaajakohde Pai.

Jos vuokraa skootterin tai moottoripyörän, voi lähteä upealle roadtripille Mae Hon Soniin.

Chiang Mai – hyvä tietää

Kannattaa välttää matkustamista kuumalla kaudella maalis–toukokuussa, jolloin ilma on usein sakeana metsäpalojen savusta. Metsää kaskeavat vuoristolaiset paitsi viljelytarkoituksessa, myös metsästystä avittaakseen.

Chiang Maissa on helppo liikkua. Julkisen liikennevälineen virkaa hoitavat songthaew-lavataksit. Vinkkaa auto pysähtymään ja kerro kuskille määränpääsi. Jos se on auton reitin varrella, kuski viittaa hyppäämään kyytiin. Kyytien hinnat vaihtelevat pituuden mukaan, tavallinen hinta on 20 bahtia.

Myös tuktukeja on paljon. Hinnat ovat neuvottelukysymys. Hotellien edustalla päivystää usein yksityisautoja, jotka toimivat takseina.

Skoottereita vuokrataan siellä täällä.

Kaupungissa on useita kansainvälisen tason sairaaloita.

Chiang Mai kokemuksia

Mitä itse pidit Chiang Maista, vastasiko pohjoisen pääkaupunki odotuksiasi? Kerro omia kokemuksiasi Chiang Maista.

Tee ja näe | Hotellit | Syö ja juo | Ostokset

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

2 KOMMENTIT

 1. Olen kuullut, että yöjunat Chiang Maihin ovat täynnä varkaita. Onko asia oikesti näin? Sekä minkälaisia hintoja niistä saa pulittaa? Onko jollain hyviä/huonoja kokemuksia?

  • Kiitos kysymästä! Kapteenin kokemukset Thaimaan yöjunista ovat pelkästään hyviä, ja paikallisilla junilla on yleisestikin hyvä maine – lukuun ottamatta sitä, että ne ovat melkein aina myöhässä. Arvotavarat kannattaa toki pitää vierellä ja tiukassa syleilyssä nukkuessa (niin kuin kaikkialla maailmassa) mutta laukkujen varkauksista Kapteeni ei ole kuullut. Sama juttu muuten kunnon bussiyhtiöillä: tavarat pysyvät takuuvarmasti turvassa bussin tavaratilassa. Poikkeuksen tekevät vain Khao San Roadilta lähtevät, vain turisteja palvelevat bussiyhtiöt, joita pyöritetään varsin hämärin perustein ja joissa on tapahtunut useita varkaustapauksia.

   Suoraa hintaa lipulle Chiang Maihin Kapteeni ei tässä hädässä muista, mutta olisiko jossain 700 bahtin pinnassa makuupaikalle eli selvästi lentoa edullisempi. Junaliput voi muuten nykyisin varata suoraan netistä. Linkki rautateiden varauspalveluun löytyy tästä artikkelista:

   https://minnethaimaassa.com/minnethaimaassa/dev/hyva-tietaa/thaimaan-rautatiet/

   Juna on mainio tapa matkustaa, suosittelen! Äläkä unohda käydä ravintolavaunussa iltaa viettämässä – meno voi joskus yltyä villiksikin.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi