Rikollisen hyvä thaihieronta Chiang Maissa

Chiang Mai thaihieronta vankilassa
Kyltti johtaa perille Chiang Main naisvankilan hierontasalonkiin. Kuva: Rosita Juurinen

Itsensä hemmottelu ja kehon huolto hierojalla on Thaimaassa edullista ja mukavaa ajankulua. Uudenlaisen näkökulman hierojalla käymiseen saa Chiang Maissa, jossa paikallisen naisvankilan kuntouttavaan toimintaan kuuluu vankien kouluttaminen hierojiksi. Työharjoitteluaan suorittavat vangit pyörittävät hoitolaa, jossa hieronnan ottaminen on turistien keskuudessa suosittu elämys.

Tarjolla on tunnin tai kahden perinteinen thaihieronta tai tunnin jalkahieronta.

Valitsen tunnin thaihieronnan. Hämärässä salissa minut vastaanottaa arviolta 25-vuotias Naa. Saan sairaalapyjamaa muistuttavan asun: kalastajahousut ja puuvillapaidan. Jalkojen pesun jälkeen asetun yhdelle noin kymmenestä hierontapetistä, ja Naa alkaa käsitellä ensin jalkojani, painellen akupisteitä, hieroen ja ravistellen.

Thaihierontaan kuuluvat kehonkierrot, vääntelyt ja kääntelyt, joten olo on välillä kuin konsanaan joogasalilla treenatessa.

Käsittely on tällä kertaa mielestäni turhankin hellävaraista, joten ehdotan vähän kovempia otteita. Naa jatkaa siltikin varsin lempeällä otteella session loppuun asti, kysellen kuitenkin tuntemuksiani pitkin matkaa.

Jonkin verran erilaisia thaihierontoja kokeneena sanoisin, että kokemattomuus hieman näkyy Naan otteissa, mutta harjoittelijoitahan nämä naiset vasta ovatkin.

Hierontakokemus on kuitenkin kaikkiaan varsin miellyttävä. Taustalla soi hiljaa perinteinen thaimusiikki, ilman täyttää aromaöljyjen tuoksu ja palvelu on kerrassaan ystävällistä ja avuliasta. Kyllä tätä kannattaa kokeilla!

Ammatin kautta uuteen elämään

Noin puoli vuotta ennen vapautumistaan naiset käyvät 180 tunnin perinteisen thaihieronnan kurssin. Tämän jälkeen kokeet läpäisseet vangit voivat siirtyä harjoittelemaan asiakastyöhön. Harjoitteluvaihe vankilan yhteydessä sijaitsevassa hoitolassa kestää 2–3 kuukautta, jonka jälkeen vapauduttuaan naiset voivat työskennellä hierojina kotipaikkakunnillaan tai Chiang Maissa sijaitsevissa lukuisissa Lila Thai Massage -hoitoloissa.

Lila Thai Massage -hoitolat ovat entisin vankilanjohtajan perustamia, ja niihin pestataan ainoastaan vapautuneita naisvankeja. Toiminnan idea on mahdollistaa naisille uusi rikokseton elämä ja rehelliset ansiot. Tuntuu mukavalta tukea palvelua, joka toimii sosiaalisista lähtökohdista.

Hoitola on suosittu – saavu ajoissa paikalle

Vankilan hoitola sijaitsee Chiang Main vanhassakaupungissa (Rachvithi Road 100) viihtyisässä puutarhassa, jossa tarjoillaan myös ruokaa ja juomaa hierojalle pääsyä odotellessa. Kannattaa saapua paikalle heti aamusta klo 8–10, jotta saa hieronta-ajan samalle päivälle. Puolenpäivän jälkeen tiskillä on jo “full” -lappu.

Mitä maksaa?

Tunnin thaihieronta maksaa 180 bahtia (4,5 euroa) ja tunnin jalkahieronta 150 bahtia (vajaa 4 euroa). Hierojalle voi jättää myös tippiä tai lahjoituksen vastaanottoon.

Blogitekstin on kirjoittanut Rosita Juurinen, Thaimaan ystävä, reissaaja ja osavuosioleskelija

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi