Sirkuskoulu Paissa

Pai sirkus
Harjoittelua sirkuskoulun pihalla. Kuva: Rosita Juurinen

Haaveiletko jonglööritaitojen oppimisesta tai kiinnostaisiko ottaa haltuun tulishow’n alkeet? Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa sirkusharrastusta!

Pitkällä reissulla on usein aikaa uusien taitojen treenailuun, mutta itsekseen opettelu saattaa hyytyä alkumetreille. Eipä hätää, sillä Pohjois-Thaimaan Paissa sijaitseva Circus School & Resort on mitä mainioin paikka viettää muutamia päiviä sirkustaiteilijan uraa kokeillen ja uusia tuttavuuksia tavaten. Täällä noviisitkin pääsevät hyvin alkuun opetuksen ja yhteisön tuen avulla.

Pain sirkuskoulu avattiin alkuvuodesta 2013. Koulu sijaitsee hieman Pain keskustan ulkopuolella, kukkulan päällä, mistä voi ihailla Pai-jokea sekä ympärillä avautuvia laakso- ja vuoristomaisemia.

Opi jonglöörauksen perusteet rennosti ja hauskasti

Sirkuskoulun idea on yksinkertainen: opetellaan muutaman jonglöörivälineen käytön perustaidot ja harjoitellaan niitä muiden samanhenkisten ihmisten seurassa. Meininki on rentoa ja leikkimielistä. Hampaat irvessä ei väännetä, vaan kaikki tapahtuu hauskanpidon hengessä.

Koulu tarjoaa päivittäin 5–6 tunnin iltapäiväkursseja, joihin kuuluu ohjausta ja harjoittelua ryhmässä, yhteinen illallinen ja kurssin päätteeksi, illan pimetessä, jokainen voi kokeilla tulishow’n esittämistä oppimiensa taitojen varassa.

Kurssin hinta on 600 bht, joka maksetaan kerran. Sen jälkeen voi osallistua vaikka päivittäin ilman lisäkorvausta seuraaville kursseille, joita järjestetään aina kun paikalla on riittävästi uusia kurssilaisia. Ohjaajana toimiva parikymppinen brittipoika Chaz neuvoo sirkuskoululaisia mielellään myös varsinaisten kurssiaikojen ulkopuolella.

Kurssin käyneet ja koululla majoittujat voivat käyttää jonglöörausvälineitä ja harjoitella omaan tahtiinsa. Koululla harrastellaan myös pienimuotoista akrobatiaa, kuten käsilläseisontaa ja nuorallakävelyä. Alueelta löytyy slackline nuorallakävelyä varten, ja joogatunteja pidetään kysynnän mukaan.

Itselläni kävi tuuri, sillä paikalla oli akrojoogaa opiskelleita reissaajia, joiden avulla pääsin kokeilemaan myös akrojoogan alkeita. Kyseessä on akrobaattinen jooga, jossa parin tai ryhmän kanssa tehdään muodostelmia ja liikesarjoja, joista osalla on terapeuttisia ja kehoa huoltavia merkityksiä.

Samanhenkisten yhteisö

Parasta Pain sirkuskoulussa on yhteisöllisyys. Konkarit opastavat vasta-alkajia ja aikaa on mukava viettää yhdessä temppuja opetellen ja chillaillen. Välillä voi siirtyä riippumattoon haaveilemaan. Viilentävä uima-allaskin on pihaan rakenteilla. Illan tullen istutaan nuotiolla rupatellen tai lähdetään Pain iltaelämää fiilistelemään.

Osa edistyneimmistä sirkustelijoista esiintyykin iltaisin Pain baareissa.

Täällä voi viettää päivän tai kaksi tai jämähtää muutamiksi viikoiksi. Sirkuskoulu vetää puoleensa hippihenkisiä reppureissaajia, ikähaarukalla 20–45 vuotta.

Thaimaa Pai Acroyoga
Sirkuskoulussa voi hyvällä onnella päästä kokeilemaan myös akrobaattista joogaa. Kuva: Rosita Juurinen

Yksinkertaista ja edullista majoitusta

Koulu tarjoaa yksinkertaista majoitusta kuten dormivuoteita (150 bht) sekä hauskoja pikku bambumajoja patjalla ja hyttysverkolla (1 hlö 250 bht / 2 hlöä 350 bht). Vessat ja suihkut ovat yhteiskäytössä. Tarjolla on myös muutama bungalow omalla kylppärillä (700 bht). Varaudu talvikaudella (joulu–helmikuu) kylmiin öihin!

Vastaanotosta löytyy ravintola, wifi-yhteys sekä jonglööraustarpeita ostettavaksi.

Paihin pääsee kätevimmin pikkubussilla Chiang Maista. Matka kestää noin 3,5 tuntia ja maksaa 150 bht. Pain bussiasemalta voit soittaa ilmaisen kyydin sirkuskoululle.

Katso lisää: paicircusschool.com

Rosita Juurinen, Thaimaan ystävä ja oleilija-reissaaja

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi