Asunto Chiang Maista

Chiang Mai asunto
Päivän voisi aloittaa huonomminkin kuin aurinkoisella aamu-uinnilla.

Asunnon löytäminen Chiang Maista on helppoa. Kaupungissa on useita asunnonvälitysfirmoja, joihin voi soittaa tai joissa voi käydä paikanpäällä kyselemässä. Joillain firmoilla on myös nettisivut, joilta löytyy vapaana olevia asuntoja.

Halusin itse muuttaa alueelle, joka on lähellä keskustaa ja josta on helppo yhteys työpaikalleni. Lähistöltä pitää löytyä ruokakauppa ja ravintola. En ollut tutustunut Chiang Main alueisiin, joten päätin etsiä asuntoa läheltä Nimmanhaemin Roadia, joka oli kuulemani mukaan täynnä nuorekkaita kahviloita. Vaatimukseni olivat melko korkealla: tilava yksiö lähellä keskustaa ja hyvien kulkuyhteyksien varrella, alueen piti olla rauhallinen ja talossa vartiointi, uima-allas ja mahdollisesti kuntosali sekä asunnossa ilmastointilaite ja pieni keittiö.

Sain työkaverilta puhelinnumeron erääseen välitysfirmaan, ja yllätyksekseni heiltä löytyi heti asunto, joka täytti vaatimukseni. Kävin välittäjän kanssa katsomassa asuntoa ja jo seuraavana päivänä muutin uuteen kotiini.

Kämppä kaikilla mausteilla

Asun Green Hill Place -nimisellä asuinalueella. Asuntoni on kalustettu yksiö, jonka vuokra on 10,000 bahtia kuukaudessa, eli nykyisellä kurssilla noin 225 euroa. Lisäksi sähköstä ja vedestä pitää maksaa kulutuksen mukaan. Tämä on melko paljon Chiang Maissa, mutta päätin, että viihtyisyys on minulle tärkeämpi kuin hinta.

Alueella on kolme kerrostaloa, pieni kauppa, kuntosali ja uima-allas. Eteisaulan asiakaspalvelu on avoinna vuorokauden ympäri. Alueelta löytyvät myös pyykinpesukoneet, juoma-automaatteja ja parkkitilaa noin sadalle autolle. Iso puutarha ja vuorinäkymä luovat viihtyisän tunnelman, eikä vieressä sijaitseva moottoritie tai kauppakeskus Maya haittaa rentoutumista, sillä asuinalue on liikenteestä sivummalla eikä meteli yllä piha-alueelle.

Chiang Mai asunto
Oma koti ei niin kullan kallis. Tämä lukaali maksaa reilut 200 euroa kuukaudessa.

Green Hill Placessa voi asua väliaikaisesti minimissään kuukauden tai pidempiaikaisesti vaikka vuoden.

Vuokraan kuuluu ilmainen WiFi, ilmainen kuntosali, 20 käyntiä uima-altaalla sekä viisi pakettia juomavettä joka kuukausi. Alueella asuu paljon ulkomaalaisia, mikä on ymmärrettävää sillä suositulle Nimmanhaemin roadille on vain noin 500 metrin kävelymatka.

Mielestäni Green Hill Place on rauhallinen asuinalue hyvällä paikalla ja ehdottomasti hintansa veroinen. Sijainti on loistava varsinkin työssäkäyville ja läheltä löytyy paljon kauppoja ja ravintoloita. Asunto kannattaa tarkistaa ennen vuokrasopimuksen tekemistä, sillä lisämaksulla voit saadaa asunnon paremmalla näkymällä.

Chiang mai asunto kuntosali
Talosta löytyy myös hyvä kuntosali.

Teksti ja kuvat: Emilia Flodstrom

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi