Chatuchak – opas Bangkokin legendaariselle viikonlopputorille

Chatuchak
Chatuchak Market. Bangkok, Thaimaa. Kuva: David Bokuchava / Shutterstock.com

Bangkokin viikonlopputori Chatuchak (kirjoitetaan myös Jatujak) on jo klassikko ja pakko käydä kokemassa ainakin kertaalleen.

Chatukchak on avoinna la–su 9–18, tosin monet kojut avaavat vasta kello 10 aikoihin ja alkavat sulkea jo kello 16.30.

Tältä sivulta löydät parhaat Chatuchak-vinkit.

Chatuchak on valtava torialue

Maailman suurimmaksi basaariksikin väitetyt Bangkokin viikonloppumarkkinat ovat paras paikka katsastaa bangkokilaisen nuorison uusimmat muotivirtaukset. Puoteja on yli 10 000 ja niiden välistä kulkeville kujille ahtautuu jopa 200 000 shoppailijaa päivässä.

Myynnissä on kaikkia mahdollista vaatteista lemmikkieläimiin. Myös useita ruoka- ja juomapaikkoja. Iltaa kohden boheemit kauppiaat siirtyvät läheisiin baareihin.

Kannattaa huomioida, että tylsimmät ja turistisimmat kojut ovat näkyvimmillä paikoilla ulkoilmassa kulkevien pääkujien varrella. Kinnostavimmat kojut löytää, kun sukeltaa alueen reunoilla kulkeville pikkukujille.

Chatuchakin parhaat alueet

Erityisen kivan ja hipsterihenkisen alueen (zone 2) löytää heti Kamphaeng Pet -metroaseman vierestä. Kulje näitä sisäkujia kohti pohjoista. Lopulta saavut trendikkäiden kauppojen jälkeen suurelle käytettyjen vaatteiden alueelle (zone 5 ja 6). Niiden jälkeen vuorossa, torin boheemihenkinen taidegallerioiden alue, mukava paikka tämäkin.

Voiko Chatuchakin torilla tinkiä?

Chatuchakin markkinoilla voi tinkiä, muttei kovin paljoa. Tuotteiden hinnat ovat yleensä selkeästi merkityt ja pääosin kiinteät. Useamman kappaleen ostamisesta voi saada alennusta.

Miten päästä Chatuchak-torille?

Chatuchak sijaitsee helpon matkan päässä keskustan pohjoislaidalla. Perille pääsee sekä ilmajunalla (BTS) että metrolla (MRT).

Kannattaa valita metro, sillä pysäkki Kamphaeng Phet sijaitsee aivan viikonlopputorin kiinnostavimman alueen vieressä.

Sen sijaan vieretysten sijaitsevilta pysäkeiltä MRT Chatuchak ja BTS Mo Chit kertyy hieman enemmän kävelyä, muttei sentään kovin paljoa.

BANGKOK | HOTELLIT | NÄHTÄVYYDET | RAVINTOLAT | YÖELÄMÄ