Udon Thani

Udon Thani, Thaimaa. Kuva: Thampitakkull Jakkree / Shutterstock.com

Udon Thani on yksi Isaanin keskeisistä kaupungeista. Viime vuodet kaupunki on ollut jatkuvasti kehittyvä ja muuttuva kasvukeskus. Tunnelma on silti sangen rauhallinen.

Parhaiten Udon Thani tunnetaan matkailun risteysasemana, lentokenttänsä ansiosta. Moni matkaa Udon Thanin lentokentän kautta Laosin puolelle Vientianeen.

Koko Udon Thanin provinssin väkiluku on 1,6 miljoonaa lähteistä riippuen. Udon on suhteellisen edullinen paikka asustella Thaimaassa, ja aika moni ulkomaalainen onkin ottanut sen kotikaupungikseen.

Udon Thanissa asuu paljon tanskalaisia, norjalaisia, brittejä, amerikkalaisia, ranskalaisia ja muutama suomalainenkin. Pääasiallisesti kaikki ulkomaalaiset ovat eläkeläisiä, muut sitten ravintoloitsijoita, yrittäjiä ja opettajia.

Udonissa vierailee paljon kiinalaisia, laosilaisia ja vietnamilaisia. Udonissa on Thaimaan suurin vietnamilaiskeskittymä.

Matkailijan kannattaa pysähtyä Udoniin rauhoittumaan, pelaamaan golfia tai retkeilemään.

Udonin kaupunginosat

Udonissa on pääasiassa kaksi ulkomaalaisten suosimaa aluetta: Soi Samphantamit (Soi Samphan) ja Nutty Park. Molemmat ovat toisiaan lähellä, ja niiden ympäristöstä löytyy paljon edullisia ja laadukkaita hotelleja sekä ravintoloita ja baareja.

Udonin nähtävyydet

Udonin kuuluisin nähtävyys on Ban Chiangin arkeologinen kaivauspaikka, josta on löytynyt maailman vanhimpiin kuuluvia kivikautisia savikippoja.

Muita nähtävyyksiä ovat esimerkiksi luolat Erawan ja Suvannakuhan.

Golfkenttiä on kaupungissa useampia ja tenniskenttiä muutama.

Udonin festivaalit

Phra Nang Naga Fireball Festival. Nongkhai, Thaimaa. Kuva: Birdbyb Stockphoto / Shutterstock.com

Udonissa on joulukuun alusta alkavat isot markkinat, jotka kestää kuukauden. Paikkana Tungsri Mueang -aukio.

Udonin lähellä on Nong Khai -niminen kaupunki, jossa järjestetään lokakuussa suuri vuosittainen Naga Fireball -juhla, Mekong joen molemmin puolin on satojatuhansia thai ja laosilaisia tuijottamassa näitä palloja. Hyvin kutsuva ja ystävällinen tilaisuus.

Udon – hotellit

Udonissa on hyvä valikoima hotelleja. Uusia hotelleja on syntynyt kuin sieniä sateella, Udonin talouskasvun myötä. Paras hotelli on Centara keskustassa lähellä ostospaikkoja ja liikenneyhteyksiä. Edullisempia mutta hyvätasoisia ovat esimerkiksi @Home ja UD Residence.

Udonin ravintolat

Ravintoloita on joka lähtöön sushista kebabiin. Central-ostoskeskuksessa on paljon erilaisia ravintoloita, mutta ulkopuolella lähiympäristössä sitten on paljon ns. länsimaalaista ja edullista ruokaa.

Udonin baarit ja yöelämä

Yöelämä on pääasiassa keskittynyt Soi Samphanille ja Nutty Parkiin, vaikka baareja löytyy toki muualtakin.

Shoppailu Udonissa

Hyviä kohteita shoppailuun ja ruokailuun ovat rautatieaseman lähistöllä sijaitsevat UD town ja Night Market.

Udonin tapaan jokaisessa vähänkin isommassa thaimaalaisessa kaupungissa on ostoskeskus Central, jossa on kauppojen lisäksi elokuvateatteri, luistinrata ja keilahalli. Orgaaniseen viljelyyn perustuva ruokakauppakin löytyy.

Thaihieronta Udonissa

Hierontoja ja spa-palveluja on tarjolla sekä hotellien että ostospaikkojen yhteyksissä kuin kaupungin keskustan ulkopuolellakin.

Matka Udoniin

Udoniin pääsee kätevimmin lentäen. Lennot Bangkokista ovat yleensä edulliset. Udon on myös junaradan varrella, ja bussillakin pääsee Bangkokista.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Koillis-Thaimaan pohjoisin lentokenttä on Udonissa, ja yhteydet Nong Khaihin Laosin rajalle ja rajan yli ovat kätevät. Udonista pääsee 80 bahtin bussikyydillä suoraan Laosin pääkaupunkiin Vientianeen. Kuljetuksia on myös suoraan Udonin lentokentältä.

Liikkuminen Udonissa

Tuk-tukeja, mopotakseja, takseja löytyy keskustasta ja keskustan bussiasemalta. Liikkuminen julkisilla on helppoa, mutta muuttuu kalliimmaksi mitä pitemmälle ilta etenee.

Oppaan on kirjoittanut ”Udonin tonttu”, Udoniin kesällä 2013 muuttanut suomalainen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

Booking.com

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi