Bangkok – kohdeopas

Silomin aluetta. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Craig S. Schuler / Shutterstock.com

Bangkok on maailman kiehtovimpia kaupunkikohteita, samaan aikaan äärimmäisen futuristinen ja peräänantamattoman perinteinen. Bangkok on täynnä tuoksuja, makuja ja ihmisvilinää. Bangkok on sataprosenttisen tuorepuristettua elämää.

Pilvenpiirtäjien juurella, korkealla katujen yläpuolella kiitävien ilmajunakiskojen katveessa näkee pyhättöjä, joiden luona käydään pyytämässä ikivanhoilta hengiltä yliluonnollista apua.

Ikimuistoiseksi matkakohteeksi Bangkokin tekee kaupungin sekopäisyys: Bangkok on täynnä erikoisia nähtävyyksiä, kuten kummitusten pyhättöjä ja amulettimarkkinoita.

Jo liikkuminen Bangkokissa paikasta toiseen on seikkailu: huristele mopotaksin kyydissä vastaantulevien kaistalla ja hyppää liikkuvan kanavabussin kyytiin.

Paina siis tämä mieleen: Thaimaan-matka ei ole täydellinen ilman vierailua Bangkokissa, valtakunnan sykkivässä sydämessä.

Miksi matkustaa Bangkokiin: Bangkokissa jokainen hetki on ladattu täyteen elämyksiä. Bangkokista löytyvät Thaimaan säihkyvimmät temppelit, herkullisimmat ravintolat ja hulppeimmat ostoskeskukset.

Miksi jättää väliin: Jos et pidä suurkaupungeista, Bangkok saattaa olla liiankin huumaava kokemus. Rauhallisempi ja helpommin haltuun otettava vaihtoehto thaimalaisen kaupunkikohteen kokemiseen on Pohjois-Thaimaan Chiang Mai.

Jos etsit

MBK-kauppakeskus. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Panya7 / Shutterstock.com

Ostokset: Bangkok on ylivoimaisesti Thaimaan paras ostoskohde. Bangkokissa voi shoppailla niin komeissa ostoskeskuksissa kuin värikkäillä markkina-alueillakin.

Ravintolat: Bangkok on todella herkullinen kaupunki – ja se on todettu vihdoin myös Michelin-oppaassa. Bangkokin ravintoloissa voi tehdä makumatkan ympäri Aasiaa, ja edullisesti herkuttelee Bangkokin kuuluisissa katukeittiöissä.

Yöelämä: Bangkokin yöelämä on legendaarinen ja tarjoaa jokaiselle jotakin hulppeista pilvenpiirtäjäbaareista vauhdikkaisiin klubeihin. Yöelämästä kiinnostuneille trendikäs ja kohtuuhintainnen hotelli on keskustan yöelämän sydämessä Sukhumvit Soi  11:n lähellä sijaitseva Dream Bangkok.

Bangkok – tekemistä ja kokemista

Wat Phra Kaew eli Smaragdibuddhan temppeli on yksi Bangkokin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Travel Mania / Shutterstock.com

Bangkokin suurin nähtävyys on Bangkok itse: matka ilmajunalla pilvenpiirtäjien välistä, venematka jokea pitkin vanhankaupungin kultaa kimalteleville temppeleille, ostoskeskusten vilinä ja katukeittiössä nautittu nuudeliannos.

Bangkokista voi nauttia vallan hyvin käymättä sisällä ainoassakaan virallisessa nähtävyydessä – Bangkokin kaupunkinäkymät ovat jo itsessään ikimuistoiset. Mutta mutta. Kyllä niillä nähtävyyksilläkin kannattaa käydä.

Bangkokissa sijaitsevat Thaimaan merkittävimmät nähtävyydet: Grand Palace ja Smaragdibugghan temppeli, suuresta Buddha-patsaastaan tunnettu Wat Po ja Thaimaan upea Kansallismuseo.

Muista myös herätä ainakin yhtenä aamuna kukonlaulun aikaan. Silloin palkintona on aamun mystinen hetki, kun oranssikaapuiset munkit vaeltavat suurkaupungin kaduilla rukouskulhoineen.

Bangkokista on myös helppo käydä retkellä lumoavassa Ayutthayan rauniokaupungissa. Suosittu retkikohde ovat myös kelluvat markkinat, jotka tosin lankeavat vahvasti kategoriaan turistirysä.

Lue lisää sivultamme Bangkokin nähtävyydet, mitkä nähtävyydet kiinnostaisivat juuri sinua eniten.

Bangkokin kaupunginosat

Bangkok, Thaimaa. Kuva: Doraemonz32 / Shutterstock.com

Vaikka Bangkok on yli 10 miljoonan asukkaan suurkaupunki, sen keskusta on yllättävänkin kompakti. Bangkok on helppo jakaa kahtia: kaupungin vanha puoli on Chao Phraya -joen varrella ja Bangkokin uusi puoli on kasvanut ilmajunarata BTS-Skytrainin varteen.

Jos aika on tiukalla, Bangkokista ehtii saada kohtuullisen hyvän kuvan kahdessakin päivässä.

Bangkokista hotellia valitessa tärkein päätös on se, millä alueella haluaa asua eli asuuko Bangkokin uudella vai vanhalla puolen. Molemmilla alueilla on omat etunsa ja ne sopivat parhaiten erilaisille matkailijoille.

Asuinpaikan valitsemisesta kerrotaan tarkemmin sivullamme Bangkokin hotelleista. Samalla sivulla kerrotaan myös lisää hotellisuosituksia erilaisille matkailijoille.

Rattanakosin ja reppureissaajien Khao San Road

Wat Po -temppelin makaileva Buddha. Bangkok, Thaimaa. Kuva: DR Travel Photo and Video / Shutterstock.com

Kaupungin vanhaa puolta kutsutaan nimellä Rattanakosin. Sieltä löytyvät Bangkokin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Grand Palace ja Wat Po -temppelin makaava jätti-Buddha.

Täällä sijaitsee myös Khao San Road, maailman kuuluisin reppureissaajakatu, josta jo sukupolvi toisensa jälkeen nuoria matkailijoita on aloittanut reppureissunsa Thaimaahan ja ympäri Kaakkois-Aasiaa.

Khao San Road on jo kaikessa kaootttisuudessaan itsessäänkin kiehtova nähtävyys.

Nykyisin Rattanakosininkin alueelle pääsee näppärästi metrolla.

Katso tarjoukset Khao San Roadin hotelleihin.

Chinatown – Bangkokin eksoottisin kaupunginosa

Bangkokin eksoottisin kaupunginosa on neonvalojen, kapeiden kujien ja osin romahtamispisteessä olevien talovanhusten Chinatown, joka sijaitsee Bangkokin vanhankaupungin ja modernin liikekeskustan välissä.

Chinatown on alkanut hiljalleen viime vuosina nousta pikkuhiljaa trendikkääksi alueeksi. Hipsterihenkisiä baareja ja kahviloita löytää etenkin Chinatownin Soi Nana -kujalta (jota ei pidä sekoittaa Sukhumvitin samannimiseen, punaistenlyhtyjen alueeseen). Tsekkaa ainakin kahvila Wallflowers sekä baarit TOT ja TEP Bar.

Bangkokin Chinatowniin pääsee nykyisin helposti metrolla. Metron ohella kulkee kätevästi myös jokiveneillä.

Viihtyisä, edullinen hotelli on W22 by Burasari, ja todella tyylikkäästi pääsee asumaan Shanghai Mansionissa.

Siami Square, Chitlom ja Bangkokin ostoskeskusta

Bangkokin uuden puolen – ja koko kaupungin – kaupallinen keskus on ilmajunapysäkkien Siam ja Chitlom kohdalla. Täältä löytyvät Bangkokin tunnetuimmat ostoskeskukset ja värikkäin katuelämä, etenkin Siam Squaren alueelta.

Silom Road ja joenvarren Bangrak

Lumpini Park. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Littlewormy / Shutterstock.com

Bangkokin bisneskeskusta on Silom Roadin alueella. Tänne on keskittynyt paljon pankkeja, yritysten pääkonttoreita – ja hotelleja.

Silom Road kulkee joenvarresta Bangrakin alueelta aina Bangkokin keskuspuistolle Lumphini Parkille asti. Lumphinin puoleisessa päässä on myös Silomin toinen nähtävyys, ”pahamaineinen” Patpong, iltatori ja gogo-baarien alue.

Silomissa on paljon hotelleja. Hyvä valinta on veikeän tyylikkäästi sisustettu The Mellow at Silom.

Bangrakin puoleisessa päässä, Chao Phraya -joen rannassa, muistuttavat puolestaan kauniit, vanhat suurlähetystöt 1900-luvun vaihteesta, kun korttelit olivat eurooppalaisten aluetta Bangkokissa. Täällä sijaitsee myös kaupungin legendaarisin hotelli, historiallinen ja ylellinen Mandarin Oriental.

Vuonna 1887 avatussa hotellissa ovat asuneet monet kuuluisat maailmanmatkaajat ja kirjailijat kuten Joseph Conrad – joka oli tosin kuolla hotellissa malariaan.

Sukhumvit Road – Bangkokin pääkatu

Bangkokin pääkatu on loputtoman pitkä Sukhumvit Road, jonka varrella ovat monet kaupungin kuuluisimmista ravintoloista. Myös hotelleja riittää – moni haluaa asua nimenomaan tämän kadun varrella.

Ilmajunarata Skytrain (BTS) kulkee katua pitkin ja Sukhumvit Roadin alueita kutsutaan sen pysäkkien mukaan. Turistisinta seutua on kadun alkupää Nana-aseman ja osin myös Asok-aseman kulmilla.

Tyylikkään Phrom Phongin alueella asuu paljon japanilaisia alue tunnetaankin epävirallisesti Bangkokin Japan Townina.

Trendikästä seutua ovat puolestaan Phrom Phongin, Thong Lorin ja Ekamain alueet. Thong Lorissa kannattaa käydä katsomassa, miten high-so eli paikallinen yläluokka elää ja juhlii.

Katso tarjoukset Sukhumvit Roadin hotelleihin.

Bangkokin hintataso

Bangkokin hintataso on noussut kohisten viime vuosina eikä kaupunkia voi enää kehua varsinaisesti halvaksi, vaikka kyllä täällä edelleen edullisemmin elämästä nauttii kuin kotimaassa.

Katukeittiöissä syö yhä muutamalla eurolla, mutta varsinaisten ravintoloiden annokset liikkuvat kymmenen euron molemmin puolin.

Bangkok – matka

Suvarnabhumin lentokenttä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Photo APS / Shutterstock.com

Bangkokissa on kaksi lentokenttää: pääkenttä Suvarnabhumi ja vanha lentokenttä Don Muang. Suurin osa lentoyhtiöistä käyttää Suvarnabhumia (lyhenne BKK). Don Muangilta (DMK) lentävät halpalentoyhtiöt kuten Air Asia ja Nok Air.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Lentokentät sijaitsevat eri puolilla Bangkokia, ja niiden välille pitää varata ainakin tunti matka-aikaa. Taksi maksaa noin 350 bahtia, mutta lentokenttien välillä kulkee myös ilmainen shuttle bus, jota saa käyttää, jos on esittää toiselta kentältä lähtevän lennon matkalippu.

Bangkokissa on kolme pitkän matkan bussiasemaa: Pohjoinen, Itäinen ja Eteläinen linja-autoasema. Lue lisää: Bangkokin bussiasemat.

Päärautatieasema on Hua Lamphong, joka sijaitsee Chinatownin kupeessa. Keskustasta pääsee asemalle nopeasti metrolla.

Kaupungin sisäisestä liikenteestä kerrotaan sivulla Liikkuminen Bangkokissa.

Jatka matkaa Bangkokista

Bangkokista pääsee kaikkialle Thaimaassa. Lähimmät rantakohteet ovat vauhdikas Pattaya, rauhallinen Cha-Am, tyylikäs Hua Hin ja paratiisimainen Koh Samet, joihin kaikkiin pääsee bussilla parissa kolmessa tunnissa. Muutaman tunnin matkan päässä sijaitsevat myös historiallinen rauniokaupunki Ayutthaya ja hieno viidakkoalue Khao Yai.

Bangkok kokemuksia

Bangkokin kokemuksia kertoi sivuston Kapteeni, joka on asunut Bangkokissa neljä vuotta ja vierailee edelleen kaupungissa säännöllisesti. Jaa alta löytyvässä kommenttiosuudessa omat kokemuksesi ja vinkkisi Bangkokiin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi