Bangkok – kohdeopas

Silomin aluetta. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Craig S. Schuler / Shutterstock.com

Bangkok on maailman kiehtovimpia kaupunkikohteita, samaan aikaan äärimmäisen futuristinen ja peräänantamattoman perinteinen. Bangkok on täynnä tuoksuja, makuja ja ihmisvilinää. Bangkok on sataprosenttisen tuorepuristettua elämää.

Pilvenpiirtäjien juurella, korkealla katujen yläpuolella kiitävien ilmajunakiskojen katveessa näkee pyhättöjä, joiden luona käydään pyytämässä ikivanhoilta hengiltä yliluonnollista apua.

Paina siis tämä mieleen: Thaimaan-matka ei ole täydellinen ilman vierailua Bangkokissa, valtakunnan sykkivässä sydämessä.

Miksi matkustaa Bangkokiin: Bangkokissa jokainen hetki on ladattu täyteen elämyksiä. Bangkokista löytyvät Thaimaan säihkyvimmät temppelit, herkullisimmat ravintolat ja hulppeimmat ostoskeskukset.

Miksi jättää väliin: Jos et pidä suurkaupungeista, Bangkok saattaa olla liiankin huumaava kokemus. Rauhallisempi ja helpommin haltuun otettava vaihtoehto thaimalaisen kaupunkikohteen kokemiseen on Pohjois-Thaimaan Chiang Mai.

Kenelle Bangkok sopii parhaiten matkakohteena?

Wat Po -temppelin makaileva Buddha. Bangkok, Thaimaa. Kuva: DR Travel Photo and Video / Shutterstock.com

Kulttuurinystävän Bangkok

Bangkokissa sijaitsevat Thaimaan merkittävimmät nähtävyydet: Grand Palace ja Smaragdibugghan temppeli, suuresta Buddha-patsaastaan tunnettu Wat Po ja Thaimaan upea Kansallismuseo.

Muista myös herätä ainakin yhtenä aamuna kukonlaulun aikaan. Silloin palkintona on aamun mystinen hetki, kun oranssikaapuiset munkit vaeltavat suurkaupungin kaduilla rukouskulhoineen. Bangkokista on myös helppo käydä retkellä lumoavassa Ayutthayan rauniokaupungissa.

Seikkailijan Bangkok

Ikimuistoiseksi matkakohteeksi Bangkokin tekee kaupungin sekopäisyys: Bangkok on täynnä erikoisia nähtävyyksiä, kuten kummitusten pyhättöjä ja amulettimarkkinoita.

Jo liikkuminen Bangkokissa paikasta toiseen on seikkailu: huristele mopotaksin kyydissä vastaantulevien kaistalla ja hyppää liikkuvan kanavabussin kyytiin.

Reppureissaajan Bangkok

Khaosan Road. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Monticello / Shutterstock.com

Bangkokin Khao San Road on maailman kuuluisin reppureissaajakatu, josta jo sukupolvi toisensa jälkeen nuoria matkailijoita on aloittanut Thaimaan reppureissunsa ja ympäri Kaakkois-Aasiaa. Khao San Road on jo itsessäänkin kiehtova nähtävyys. Katso tarjoukset Khao San Roadin hotelleihin.

Perheiden Bangkok

Bangkok on myös hyvä kohde lasten kanssa, joille riittää Thaimaan pääkaupungissa monenlaista näkemistä ja tekemistä jättimäisestä Buddha-patsaasta komeaan meriakvaarioon. Perheille hyvä hotelli on rauhallinen ja kohtuuhintainen Pantip Suites, jonka suuriin huoneisiin mahtuu vaivatta isompikin perhe.

Jos etsit

MBK-kauppakeskus. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Panya7 / Shutterstock.com

Ostokset: Bangkok on ylivoimaisesti Thaimaan paras ostoskohde. Bangkokissa voi shoppailla niin komeissa ostoskeskuksissa kuin värikkäillä markkina-alueillakin.

Ravintolat: Bangkok on todella herkullinen kaupunki – ja se on todettu vihdoin myös Michelin-oppaassa. Bangkokin ravintoloissa voi tehdä makumatkan ympäri Aasiaa, ja edullisesti herkuttelee Bangkokin kuuluisissa katukeittiöissä.

Yöelämä: Bangkokin yöelämä on legendaarinen ja tarjoaa jokaiselle jotakin hulppeista pilvenpiirtäjäbaareista vauhdikkaisiin klubeihin. Yöelämästä kiinnostuneille trendikäs ja edullinen hotelli on keskustan yöelämän sydämessä Sukhumvit Soi  11 sijaitseva Le Fenix.

Bangkokin kaupunginosat

Bangkok, Thaimaa. Kuva: Doraemonz32 / Shutterstock.com

Vaikka Bangkok on yli 10 miljoonan asukkaan suurkaupunki, sen keskusta on yllättävän kompakti. Bangkok on helppo jakaa kahtia: kaupungin vanha puoli on Chao Phraya -joen varrella ja Bangkokin uusi puoli on kasvanut ilmajunarata BTS-Skytrainin varteen. Jos aika on tiukalla, Bangkokista ehtii saada kohtuullisen hyvän kuvan kahdessakin päivässä.

Kaupungin vanhaa puolta kutsutaan nimellä Rattanakosin. Sieltä löytyvät Bangkokin tärkeimmät nähtävyydet, kuten Grand Palace ja Wat Po -temppelin makaava Buddha.

Uuden puolen – ja koko kaupungin – kaupallinen keskus on ilmajunapysäkin Siam kohdalla. Täältä löytyvät Bangkokin tunnetuimmat ostoskeskukset ja värikkäin katuelämä, etenkin Siam Squaren alueelta.

Lumpini Park. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Littlewormy / Shutterstock.com

Bangkokin bisneskeskusta on Silom Roadilla. Alueelle on keskittynyt paljon pankkeja, yritysten pääkonttoreita – ja hotelleja. Silom Roadin kulmalla on Bangkokin keskuspuisto Lumphini Park.

Bangkokin trendikkäintä seutua on Thong Lor, joka sijaitsee pääkatu Sukhumvit Roadin varrella. Thong Lorissa kannattaa käydä katsomassa, miten high-so eli paikallinen yläluokka elää ja juhlii.

Bangkokin eksoottisinta seutua on kapeiden kujien ja romahtamispisteessä olevien talovanhusten Chinatown, joka sijaitsee vanhankaupungin ja modernin puolen välissä.

Bangkok – majoitus

Bangkokissa käy vuosittain miljoonia matkailijoita ja heitä varten kaupungissa on toista tuhatta hotellia ja lukematon määrä pieniä majataloja. Tärkein päätös hotellia valitessa on se, missä päin kaupunkia haluaa asua eli asuuko Bangkokin uudella vai vanhalla puolen. Molemmilla alueilla on omat etunsa ja ne sopivat parhaiten erilaisille matkailijoille.

Asuinpaikan valitsemisesta kerrotaan tarkemmin sivullamme Bangkokin hotelleista. Samalla sivulla kerrotaan myös lisää hotellisuosituksia erilaisille matkailijoille.

Bangkok – tekemistä ja kokemista

Wat Phra Kaew eli Smaragdibuddhan temppeli on yksi Bangkokin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Travel Mania / Shutterstock.com

Bangkokin suurin nähtävyys on Bangkok itse: matka ilmajunalla pilvenpiirtäjien välistä, venematka jokea pitkin vanhankaupungin kultaa kimalteleville temppeleille, ostoskeskusten vilinä ja katukeittiössä nautittu nuudeliannos.

Bangkokista voi nauttia vallan hyvin käymättä sisällä ainoassakaan virallisessa nähtävyydessä – Bangkokin kaupunkinäkymät ovat jo itsessään ikimuistoiset. Mutta mutta. Kyllä niillä nähtävyyksilläkin kannattaa käydä. Lue lisää sivultamme Bangkokin nähtävyydet, mitkä nähtävyydet kiinnostaisivat juuri sinua eniten.

Amphawan kelluva tori. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Nimon / Shutterstock.com

Bangkokista on myös helppo tehdä päiväretkiä. Upea kohde on Ayutthayan tunnelmallinen rauniokaupunki. Suosittu retkikohde ovat myös kelluvat markkinat, jotka tosin lankeavat vahvasti kategoriaan turistirysä.

Bangkokin hintataso

Bangkokin hintataso on noussut kohisten viime vuosina eikä kaupunkia voi enää kehua varsinaisesti halvaksi, vaikka kyllä täällä edelleen edullisemmin elämästä nauttii kuin kotimaassa.

Katukeittiöissä syö yhä muutamalla eurolla, mutta varsinaisten ravintoloiden annokset liikkuvat kymmenen euron molemmin puolin.

Bangkok – matka

Suvarnabhumin lentokenttä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Photo APS / Shutterstock.com

Bangkokissa on kaksi lentokenttää: pääkenttä Suvarnabhumi ja vanha lentokenttä Don Muang. Suurin osa lentoyhtiöistä käyttää Suvarnabhumia (lyhenne BKK). Don Muangilta (DMK) lentävät halpalentoyhtiöt kuten Air Asia ja Nok Air.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Lentokentät sijaitsevat eri puolilla Bangkokia, ja niiden välille pitää varata ainakin tunti matka-aikaa. Taksi maksaa noin 350 bahtia, mutta lentokenttien välillä kulkee myös ilmainen shuttle bus, jota saa käyttää, jos on esittää toiselta kentältä lähtevän lennon matkalippu.

Bangkokissa on kolme pitkän matkan bussiasemaa: Pohjoinen, Itäinen ja Eteläinen linja-autoasema. Lue lisää: Bangkokin bussiasemat.

Päärautatieasema on Hua Lamphong, joka sijaitsee Chinatownin kupeessa. Keskustasta pääsee asemalle nopeasti metrolla.

Kaupungin sisäisestä liikenteestä kerrotaan sivulla Liikkuminen Bangkokissa.

Jatka matkaa Bangkokista

Bangkokista pääsee kaikkialle Thaimaassa. Lähimmät rantakohteet ovat vauhdikas Pattaya, rauhallinen Cha-Am, tyylikäs Hua Hin ja paratiisimainen Koh Samet, joihin kaikkiin pääsee bussilla parissa kolmessa tunnissa. Muutaman tunnin matkan päässä sijaitsevat myös historiallinen rauniokaupunki Ayutthaya ja hieno viidakkoalue Khao Yai.

Bangkok kokemuksia

Bangkokin kokemuksia kertoi sivuston Kapteeni, joka on asunut Bangkokissa neljä vuotta ja vierailee edelleen kaupungissa säännöllisesti. Jaa alta löytyvässä kommenttiosuudessa omat kokemuksesi ja vinkkisi Bangkokiin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi