Bangkokin ostokset – nämä ovat Bangkokin parhaat paikat shoppailuun

Siam Square, Bangkok, Thaimaa. Kuva: Pumidol / Shutterstock.com

Bangkokin parhaita paikkoja ostoksille ovat ostoskeskukset ja suuret basaarialueet kuten Chatuchakin viikonloppumarkkinat ja Siam Squaren (BTS Siam) kapeat ostoskujat. Itsenäiset pikkuputiikit ovat sen sijaan harvinaisia, mutta niitäkin löytää.

Vaattureita löytää ympäri kaupunkia, mutta omansa kannattaa valita huolella. Lue lisää Bangkokin parhaista räätäleistä.

Osoitteissa merkintä BTS tarkoittaa lähintä ilmajuna- eli Skytrain-pysäkkiä. MRT viittaa metropysäkkiin.

Bangkokin parhaiden ostospaikkojen sijainnin näyttää Bangkokin kartta.

Bangkokin ostoskeskukset

Bangkokin ostoskeskukset sopivat paitsi shoppailuun, myös bangkokilaisten arjen ihmettelyyn. Moni paikallinen viettää niissä valtaosan vapaa-ajastaan. Bangkokin ostoskeskuksissa on aina viileää ja siistiä – siis aivan toisenlaista kuin kuumilla ja kaoottisilla kaduilla.

Kauppojen lisäksi ostareita löytyvät yleensä monipuoliset ruokamarkkinat, hierontapaikkoja, pelihalli ja elokuvateatteri.

Suurin keskittymä ostoskeskuksia löytyy Bangkokin ydinkeskustasta, joka sijoittuu ilmajunapysäkkien BTS Siam ja BTS Chidlom väliin.

Ostoskeskuksia löytyy toki kaikkialta muualtakin.

CentralWorld – Bangkokin keskustan suurin ja paras ostoskeskus

Valtava ja monipuolinen CentralWorld on Bangkokin paras ostoskeskus shoppailuun. Täältä löytyy luksusmerkkien ohella ostettavaa myös kevyemmille kukkaroille (toisin kuin vaikkapa Siam Paragonista, joka sopii ostoksia paremmin ihmettelyyn).

Ostoskeskuksen edessä on Ratchadamri-kadun puolella kaksi hienoa alttaria. Ganesh-patsaalta käydään rukoilemassa vaurautta ja kaksipäiseltä Trimurtilta rakkautta.

Ostoskeskuksen yhteydessä sijaitsee hotelli Centara Grand. Hotelli on siisti ja tyylikäs hotelli, mutta vähän tylsä. Sijainniltaan se on kuitenkin aivan lyömätön shoppailulomalle.

Hotellin 55 kerroksessa sijaitsee Bangkokin kuuluisimpiin pilvenpiirtäjäbaareihin kuuluva Red Sky. Muidenkin kuin vain hotellivieraiden kannattaa käydä drinkillä auringonlaskun aikaan!

Missä: BTS Chidlom- ja BTS Siam välissä.

Central Chidlom – Bangkokin paras tavaratalo

Kiireisen shoppailijan ykkösosoite on tavaratalo Central Chidlom, eräänlainen ”Bangkokin Stokka”. Kompaktin kokoisesta tavaratalosta löytää helposti haluamansa. Luksusmerkkien ohella on paljon myös tavalliselle kukkarolle sopivaa.

Centralissa on lähes aina hyviä alennuksia tai tarjouksia ja silmät kannattaakin pitää auki kauppojen tiskeillä tai rohkeasti kysellä, onko mitään kampanjoita käynnissä.

Missä: BTS Chidlom

Siam Paragon – Bangkokin paras ostoskeskus luksukseen

Siam Paragon paras Bangkokin ylellisistä ostoskeskuksista, sillä täällä riittää nähtävää ja koettavaa myös tavalliselle matkailijalle toisin kuin vieläkin ylellisemmissä Central Embasyssa ja Gaysornissa.

Siam Paragon on Bangkokin ostoskeskuksista nähtävyys, jota ei kannata jättää näkemättä! Voit ihailla Lamborghineja, Ferrareita ja kaikkea mikä kiiltää ja minkä hintalapussa on monta nollaa perässä.

Väkisinkin mielen valtaa kysymys ”kuka näitä tuotteita ostaa”, ja vastaus on, että thaimaalaiset itse. Thaimaalainen eliitti on erittäin, erittäin varakasta.

Ja löytyy Siam Paragonista paljon muutakin, vaikkapa sellainen perusamerikkalainen merkki kuin Gap. Ostoskeskuksessa sijaitseva Kinokunya on puolestaan kaupungin parhaita kirjakauppoja.

Siam Paragonin alakerrassa sijaitseva ruokamaailman on todella suosittu. Täällä on sekä vilkas ruokamarkkina että useita ravintoloita.

Kellarikerroksessa on komea akvaariomaailma Siam Ocean World.

Missä: BTS Siam

Siam Center – thaimaalaista muotia Bangkokissa

Siam Center oli Siamin alueen ensimmäisiä ostoskeskuksia, ja se onkin kooltaan mukavan pieni verrattuna suurempaan naapureihinsa. Täältä löytää helposti etsimänsä.

Iästään huolimatta Siam Center ei  tunnu vanhalta, pikemminkin päinvastoin. Ostoskeskus on remontoitu trendikkääksi. Kolmannessa kerroksessa kannattaa käydä katsomassa jännittäviä paikallisia muotimerkkejä. Thaimuoti on yleensä hyvin leikkisää ja koreilevaa.

Missä: BTS Siam, Siam Paragonin ja Siam Discoveryn vieressä

Siam Discovery – Bangkokin paras ostoskeskus designiin

Hiljattain todella tyylikkään ja trendikkään näköiseksi remontoitu Siam Discovery loistaa etenkin yläkerroksen designkaupoillaan. Täältä löytää hauskoja pikkujuttuja kodinsisustukseen.

Siam Discoveryssä toimii myös Madame Tussaud’s vahakabinetti.

Missä: BTS Siam, Siam Centerin vieressä

MBK – Bangkokin kuuluisin edullinen ostoskeskus

Jo lengendan asemaan noussut edullinen MBK-ostoskeskus on Bangkokin vilkkaimpia. Mikään erityisen hyvä ostospaikka se ei kuitenkaan ole. Kuva: Panya7 / Shutterstock.com

Edullisiin vaatteisiin ja elektroniikkaan erikoistunut MBK on Bangkokin klassikkoja ja vilkas kuin muurahaiskeko. MBK:n käytävillä kohtaa päivittäin yli 100 000 ihmistä koulupukuisista thaimaalaisista uimashortseissa lampsiviin reppureissaajiin.

Mikään erityisen hyvä ostospaikka MBK ei kuitenkaan ole – ellei sitten ole nimenomaan etsimässä edullisia vaatteita ja rihkamaa.

Yläkerroksen elektroniikkabasaari on hyvä kohde etsiä kännykkään lisävarusteita kuten suojakuoria, jos ei jaksa suunnata Pantip Plazaan.

Hotellin yhtetydessä toimii erinomainen Pathumwan Princess Hotel. Sijainti on mitä mainioin shoppailuun.

Missä: BTS National Stadium, kivenheiton päässä Siamin alueen muista ostoskeskuksista.

Gaysorn – thaimaalaista huippumuotia

Kaupungin eksklusiivisimpiin kuuluva ostoskeskus myy huippumerkkejä. Länsimaisten brändien rinnalla on kaikkein kalleimpia thaimaalaisia merkkejä, kuten Fly Now ja Sretsis. Thaimuodin kärkinimet löytyvät kootusti Fashion Society -kaupasta.

Missä: BTS Chidlom, vastapäätä CentralWorldia

Platinum Fashion Mall – halpamuodin klassikko

Halpamuotia ympäri Aasiaa – tosin suuria kokoja voi olla vaikea löytää. Erinomainen paikka perheille: yksi kerros on pyhitetty melkein kokonaan lasten vaatteille – ja hinnat ovat hurmaavan halpoja!

Missä: Phetchaburi Roadilla, vartin kävelymatka BTS Chidlomilta tai BTS Ratchatewilta. Fashion Malleja on kaksi rinnakkain. Parempi on kanavan ylittävästä sillasta kauempana oleva.

Pantip Plaza – elektroniikkaan keskittynyt ostoskeskus

Kuusi kerrosta täynnä elektroniikkaa – sekä aitoa tavaraa että piraatteja.

Missä: Phetchaburi Roadilla, vartin kävelymatka BTS Chidlomilta tai BTS Ratchatewilta.

Terminal 21 – Bangkokin hauskin ostoskeskus

Terminal 21 on sisustukseltaan Bangkokin hauskin ostoskeskus. Jokainen kerros on stailattu maaiilman ikonisimpien metropolien mukaan: on Roomaa, Istanbulia ja Tokiota. Vessat ovat erityisen hienot.

Kansainvälisten merkkiliikkeiden sijaan täällä on monenlaisia pieniä thamaalaisten ja aasialaisten merkkien putiikkeja.

Missä: BTS Asok / MRT Sukhumvit

IconSiam – jättimäinen joenvarren ostoskeskus

Bangkokin uusimpia ja suurimpia ostoskeskuksia on Chao Phraya -joen varteen Thonburin puolelle rakennettu jättimäinen IconSiam. Ostoskeskuksen sijainti kuvastaa hyvin sitä, kuinka Bangkokin joenvarsi elää uutta kukoistusta.

Ensimmäisessä kerroksessa on Sook-basaari, joka tavoittelee thaimaalaista tunnelmaa katuruualla ja sisustuksellaan. M-kerroksessa luksusliikkeitä todella päheissä tunnelmissa ja siitä ylöspäin keskihintaisia kauppoja.

Samalla kertaa voi kannattaa katsastaa ostoskeskuksen vieressä sijaitseva Jam Factory, boheemiin kulttuuritila, jossa on muutama designkauppa ja industrial-tyylinen kahvila ja ravintola. Valitettavasti IconSiamin ja Jam Factoryn välillä ei ole suoraa ja lyhyttä yhteyttä joenrantaa pitkin, vaan kävelijä joutuu kiertämään pääkadun kautta.

Missä: Chao Phraya -joen varrella, melkein vastapäätä Mandarin Oriental -hotellia. Ostoskukseen pääsee ilmaiseella veneellä esimerkiksi Saphan Taksin -pysäkiltä.

Bangkokin torit ja basaarit

Chatuchak Market. Bangkok, Thaimaa. Kuva: David Bokuchava / Shutterstock.com

Bangkokin toreista ja markkina-alueista kuuluisin on viikonlopputori Chatuchak, jolta löytää melkeinpä kaiken mahdollisen maan ja taivaan väliltä.

Kilpailijaksi suosiossa ja koossa on kasvanut viikonloppuisin pidettävä iltamarkkina Rod Fai Train Night Market Srinakarin, joka sijaitsee tosin paljon syrjemmällä ja huonompien liikkumisyhteyksien päässä.

Siitä hieman pienempi versio on nykysin ympäri viikon iltaisin pidettävä Ratchada Rot Fai Train Night Market (avoinna ma–su 17–1), joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä metropysäkiltä MRT Thailand Cultural Centre.

Bangkokin turistisin markkina on Asiatique Riverfront, joka pidetään iltaisin Chao Phraya -joen rannalla. Hyvä paikka ostaa tuliaisia tunnelmallisesti joen varrella vanhoissa satamamakasiineissa. Ohjelmassa ladyboy-kabareeta ja thaimaalaista nukketeatteria. Ilmainen kuljetus laiturilta BTS Saphan Taksinin vierestä. Avoinna iltaviidestä puoleenyöhön.

Silkin ostaminen Bangkokissa

Ei kannata uskoa, että katumarkkinoilla myytävät huivit olisivat silkkiä, vaikka niiden tuotelappu muuta väittäisi.

Jos haluat ostaa Bangkokista silkkiä, kannattaa suunnatta Jim Thompsonin kauppohin.

Jim Thompson – silkkikaupat ja outlet-myymälä

Thaimaalainen silkkimerkki on saanut nimensä perustajaltaan, legendaariselta Jim Thompsonilta, CIA:n agentilta joka ihastui thaimaalaiseen silkkiin ja katosi mystisesti Malesian viidakoihin. Valikoimiin kuuluvat huivit, aamutakit, tyynynpäälliset sekä hauskat pehmolelut.

Liikkeitä löytää useimmista ostoskeskuksista. Näyttävin yksittäinen kauppa on vanhassa huvilassa Silomin alueella Surawong- ja Rama IV-katujen risteyksessä.

Edullisin kaupoista on Jim Thompson Outlet, joka sijaitsee Sukhumvit Soi 93:lla (BTS Bang Chak) – tarjolla on useassa kerroksessa niin kankaita kuin hyviä tuliaisiakin.

Lastenvaatteet Bangkokista

Edullisten lastenvaatteiden ostamiseen hyvä paikka on Platinum Fashion Mall, joka sijaitsee Phetchaburi Roadilla, vartin kävelymatka BTS Chidlomilta tai BTS Ratchatewilta. Edullisiin vaatteisiin keskittyneen ostoskeskuksen viides kerros on täynnä lastenvaatteita ja naamiaisasusteita. Täältä löytyy edullisesti puku pikkuherrasmiehelle ja neidille unelmien prinsessamekko.

Bangkokin kamerakaupat

Kamerakauppaketjuista yleensä selvästi edullisin on World Camera – kannattaa toki käydä vertailemassa hintoja myös suurimmassa ketjussa Big Camerassa, jolla on liikkeitä ympäri kaupunkia.

World Cameran liikkeitä on vähemmän, yksi löytyy esimerkiksi Central World -ostoskeskuksesta.

Bangkokin kirjakaupat

Kaipaatko matkalukemista tai etsitkö perusopaskirjaa syvällisempää tietoa Thaimaasta ja Aasiasta? Loistava valikoima tieto- ja kaunokirjallisuutta löytyy Siam Paragon -ostoskeskuksen Kinokunya-kirjakaupasta. Hyvät valikoimat Aasia-aiheista kirjallisuutta on yleensä myös Asia Books -ketjun kaupoissa, joita on melkein jokaisessa ostoskeskuksessa.

Erinomainen käytettyjen kirjojen kauppa on Dasa Book Cafe, joka sijaitsee Sukhumvit Soi 26 ja Soi 28 välissä (BTS Phrom Phong). Lisää käytettyjä kirjoja löytyy vaikka millä mitalla Khao San Roadin divareista.

Bangkokin golfkaupat

Golfvarusteita löytää jokaisen ostoskeskuksen urheiluliikkeistä, mutta golfiin on erikoistunut Thaniya Plaza -ostoskeskus (BTS Saladaeng), jossa on neljässä kerroksessa golfliikkeitä.

Ole tarkkana Thaniya Plazassa: joukossa on paljon kopioita, osa sangen hyvälaatuisiakin. Parhaiten aidon mailan tunnistaa kopiosta hinnasta – aitojen merkkimailojen hinnat ovat lähes samat ympäri maailmaa.

Hääpuku Bangkokista

Jos aikoo viettää häitänsä Thaimaassa, kannattaa käväistä Thong Lor -kadulla eli Sukhumvit Soi 55:llä, jota kutsutaan myös Wedding Streetiksi. Kadun varrella on lukuisia näyttäviä hääpukukauppoja.

Bangkokin parhaat hotellit ostosmatkaajalle

Jos shoppailu on pääasiassa, Bangkokin hotelli kannattaa valita läheltä ostoskeskuksia niin aikaa ei turhaan tuhraannu liikkumiseen.

Hyviä alueita ovat Siam ja Childlom, joiden ilmajuna-asemien kulmilta on kävelymatka ostoskeskuksille. Ja ilmajunalla pääsee kätevästi liikkumaan muuallekin keskustassa.

Tyylikkääseen ostosmatkailuun varma valinta on ranskalaistyylisen chic Hotel Muse, jonka huoneet ovat viihtyisät ja tilavat. Hotellin yläkerran speakeasy-henkinen kattobaari on Bangkokin trendikkäimpiä baareja; paikalle löytää vain salaoven kautta. Täältä on helppo kävellä Chidlomin ostospaikkoihin – tai lähteä lenkille Lumphini-puistoon.

Hieman edullisemmin luksuksesta pääsee nauttimaan Grande Centre Point Ploenchit -hotellissa, joka edustaa Grande Centre Point -ketjun taattua tyyliä ja luksuslaatua kohtuuhintaan. Cental Chidlom -tavaratalo on melkein vieressä eikä valtava CentralWorld-ostoskeskuskaan ole kaukana.

Kokemuksia Bangkokin ostospaikoista

Tällä sivulla kokemuksia Bangkokin ostoskohteista kertovat Bangkokissa asuneet sivuston Kapteeni ja hotelliyrittäjä Kati Häkkinen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi