Koh Phi Phi

Maya Bay, Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Guitar photographer / Shutterstock.com

Lyhyesti: Koh Phi Phi on sadunomaisen kaunis bilesaari.
Kenelle: Reppureissaaja, bilettäjälle
Jos etsit: Sukellus ja snorklaus
Miksi matkustaa: Phi Phin karstivuorimaisemat ovat uskomattoman kauniit ja rantajuhlat jokaöiset.
Miksi jättää väliin: Luonnonläheisestä tunnelmasta ei ole paljoa jäljellä.

Olisi vähättelyä kutsua Ko Phi Phiä Thaimaan tai yhdeksi koko maailman kauneimmista saarista. Phi Phi on luonnonihme. Jylhät, jyrkkäreunaiset kaksoissaaret nousevat aavalta ulapalta yli sadan metrin korkeuteen. Kallioiden suojissa on upeita hiekkarantoja.

Toinen saarista on asumaton Phi Phi Ley, jolla kuvattiin elokuva The Beach, toinen on Phi Phi Don, jonka kauniilta rannoilta löytyvät matkailupalvelut.

Suurin keskittymä hotelleja ja ravintoloita on rantakylä Tonsailla, joka sijaitsee unenomaisella paikalla, kapealla hiekkakankaalla, jonka molemmin puolin kohoavat karstijyrkänteet. Rantakylän ovat vallanneet nuoret ja kauniit matkalaiset. Tavallisena vaatepartena ovat naisilla pelkät bikinit ja miehillä uimashortsit ilman paitaa.

Joka yö Tonsain rannat muuttuvat juhlien näyttämöksi. Tuliartistit tekevät temppujaan, ja hiekalla seisovat kaiuttimet kutsuvat tanssiin meren äärellä.

Tonsai on vilkas paikka, mutta kylästä ei tarvitse kävellä kovinkaan kauas, kun on jo löytää kallioiden suojista rauhallisia autiorantoja.

Koh Phi Phin rannat

Ton Sai Bay, Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Balate Dorin / Shutterstock.com

Phi Phi Donilla on useita rantoja, joilla tunnelma vaihtelee juhlahumusta autiosaaren idylliin. Phi Phillä ei ole autoja eikä edes skoottereita, vaan kaikkialle kävellään – tai matkataan pitkähäntäveneellä. Venekyytien hinta kannattaa sopia etukäteen. Veneet lähtevät eri puolilta Ton Sai -rantaa.

Ao Ton Sai, Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Aphotostory / Shutterstock.com

Saaren keskus on rantakylä Ton Sai, joka on ahtautunut korkeiden karstijyrkänteiden väliin. Kylän molemmin puolin kaartuvat hiekkarannat. Tonsai on täynnä ravintoloita ja baareja, rantavaatekauppoja, leipomoita, internetkahviloita, matkatoimistoja ja minimarketteja. Playstation-peliluolakin löytyy.

Ao Loh Dalum -ranta, Koh Phi Phi Don, Thaimaa. Kuva: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Tonsain pohjoispuolen rantaa kutsutaan nimellä Ao Loh Dalum. Ranta kaartuu melkein täyden ympyrän sokeritoppavuorten väliin. Ranta on pitkän matkaa niin matala, ettei siinä onnistu kuin käsipohjan uiminen.

Jos omasta majapaikasta puuttuukin uima-allas, ei huolta. Ao Loh Dalum -rannan puolivälissä sijaitsevan Princess Resortin allas on avoinna kaikille, viiden euron pääsymaksua vastaan. Altaalta avautuvat hienot maisemat Dalum-lahden sokeritoppavuorille.

Turistikylän eteläpuolalta kutsutaankin sitten nimellä Ao Tonsai. Rannan keskiosan on vallannut Phi Phi Donin matkustajasatama ja pitkähäntäveneiden laivasto, mutta rannan reunoilta löytyvät yllättävänkin rauhalliset uintipaikat komeilla maisemilla.

Rannan itäpää kurottaa kohti Long Beachia, jolle pääsee kävellen varttitunnissa pitkin metsäistä polkua. Kaunis ja pitkä Long Beach on saaren toiseksi suosituin ranta. Merelle avautuvat hienot näkymät naapurisaarelle, autiolle Phi Phi Leylle, jolle pääsee tutustumaan päiväretkillä.

Long Beachilta on lyhyt mutta jyrkkä kävely kauniille ja rauhallisille Ao Poh ja Loh Modee -rannoille. Molempien edustalla voi snorklata.

Lisää rantoja on saaren toisella puolen. Kauniille pikkurannoille Toh Koh, Rantee ja Pak Nam pääsee patikoimalla näköalapaikan kautta. Ota snorklausvälineet mukaan.

Saaren hienoimmat hotellit sijaitsevat eristyksissä rannoilla Ao Loh Bakao ja Hat Laem Thong, joille pääsee vain pitkähäntäveneellä.

Koh Phi Phin näköalapaikka

Koh Phi Phi Don, Thaimaa. Kuva: Laborant / Shutterstock.com

Phi Phin pakollinen nähtävyys on korkealla Tonsain yläpuolella sijaitseva näköalapaikka, josta näkee Phi Phin maisemat koko komeudessaan, kuinka valkoinen hiekkakannas yhdistää karstijyrkänteet toisiinsa. Tänne keräännytään joukolla katsomaan auringonlaskua mutta parhaat kuvat saa auringon noustessa.

Jos on liikkeellä heti aamusta, näköalapaikalta kannattaa laskeutua katsomaan saaren toisen puolen pikkurantoja.

Näköalapaikalle johtaa polku Tonsain rantakylän perältä.

Retket Maya Baylle ja saarille

Maya Bay, Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Drone Thailand / Shutterstock.com

Tuskinpa kukaan käy Phi Phi Donilla tekemättä retkeä naapurisaari Phi Phi Leylle. Saaren teki kuuluisaksi elokuva The Beach, jota kuvattiin pystysuorien karstijyrkänteiden kätkemällä Maya Bayllä. Autioranta on supersuosittu retkikohde ja melkein aina täynnä ihmisiä.

Retkiin kuuluu snorklaamiista ja vierailu toisella jyrkänteiden kätkemällä lahdella, jadenvihreällä Ao Pilehillä.

Jos haluaa nauttia Maya Baystä rauhassa, voi osallistua yön yli kestävälle telttaretkelle nimeltä Night on the Beach.

Phi Phi Leyn lisäksi retkiä tehdään myös Phi Phi Donin toisella puolella sijaitseville pikkusaarille Ko Mai Paille ja Ko Yungille, joilla voi löhötä rannalla ja snorklata.

Ko Phi Phi – hotellit

Ko Phi Philtä löytää kaikentasoista majoitusta, tosin hinnoissa on hieman ”Phi Phi -lisää” eli esimerkiksi edulliset majatalot tapaavat olla hieman kalliimpia kuin muualla Thaimaassa.

Jos haluat tukea MinneThaimaassa-sivuston toimintaa, varaa hotelli oranssien linkkien kautta. Me saamme hotellivertailusivustolta pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä.

Paras ranta bilettäjille: Ao Tonsain hotellit

Hieman rauhallisempaan lomailuun: Long Beachin hotellit

Todella rauhalliseen lomailuun: Ao Rantee ja Toh Kohin -rantojen majatalot

Luksusta: Laem Thong Beachin hotellit

Katso kaikki suositukset Ko Phi Phin majoitukseen.

Matka Koh Phi Phille

Phi Phi sijaitsee avomerellä suunnilleen Phuketin ja Krabin puolivälissä. Molemmista kulkee laivoja ympäri vuoden, yksi aamulla ja toinen iltapäivällä.

Phuketista laivat lähtevät Ratsada-laiturilta, jonne pääsee lentokentältä edullisesti minibussilla – jos matkustajia on riittävästi. Muussa tapauksessa on turvauduttava taksiin. Taksien hinnoissa on yleensä tinkimisvaraa.

Krabista laivat lähtevät sekä Krabit Townin satamasta että Ao Nang -rannalta.

Phuketiin ja Krabiin pääsee Bangokista sekä lentämällä että bussilla.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Turistisesonkina Phi Phin ja Koh Lantan välillä on laivayhteys. Ko Lanta on aivan saarena aivan erilainen kuin Phi Phi: suuri ja rento. Lantalta matkaa voi jatkaa veneillä vieläkin etelämmäksi, Ko Ngaille, Ko Bulon Lelle ja Ko Lipelle asti.

Ko Phi Phi – hyvä tietää

Phi Phille voi matkustaa ympäri vuoden. Saaret ovat niin pienet, että suurimmat sadepilvet purjehtivat monsuunikaudellakin yleensä nopeasti Phi Phin yli.

Saarelta löytyvät terveyskeskus ja pankkiautomaateja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

1 KOMMENTTI

 1. Hei kaikki,

  terveiset The Adventure Clubilta. Kaikille uusia Thaimaan retkiä ja
  sukelluksia suunnitteleville haluaisin muistuttaa, että täällä Phi
  Phillä sukellus on edelleen erittäin laadukasta eivätkä hinnat päätä
  huimaa. Myöskään ryhmäkokomme eivät ole vuosien varrella kasvaneet, eikä
  minimiryhmäkokoja ole.

  Lisätietoa kursseistamme, snorklausretkistämme, majoituksista ja Phi
  Phi -saarista ylipäänsä saa ottamalla minuun yhteyttä sähköpostitse [email protected] tai soittamalla suoraan numerooni +66 81 081 8884.

  Aurinkoterveisin,

  Tero Kempas
  Dive Center Manager
  The Adventure Club

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi