Koh Phi Phi – sadunomaisen kaunis bilesaari

Maya Bay, Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Guitar photographer / Shutterstock.com

Koh Phi Phi on sadunomaisen kaunis bilesaari. Ei, se olisi vähättelyä. Ko Phi Phi on luonnonihme. Jylhät, jyrkkäreunaiset kaksoissaaret nousevat aavalta ulapalta yli sadan metrin korkeuteen. Kallioiden suojissa on upeita hiekkarantoja.

Toinen saarista on asumaton Phi Phi Ley, jolla kuvattiin elokuva The Beach, toinen on Phi Phi Don, jonka kauniilta rannoilta löytyvät matkailupalvelut.

Suurin keskittymä hotelleja ja ravintoloita on rantakylä Tonsailla, joka sijaitsee unenomaisella paikalla, kapealla hiekkakankaalla, jonka molemmin puolin kohoavat karstijyrkänteet.

Ton Sai Bay, Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Balate Dorin / Shutterstock.com

Rantakylän ovat vallanneet nuoret ja kauniit matkalaiset. Tavallisena vaatepartena ovat naisilla pelkät bikinit ja miehillä uimashortsit ilman paitaa.

Joka yö Tonsain rannat muuttuvat juhlien näyttämöksi. Tuliartistit tekevät temppujaan, ja hiekalla seisovat kaiuttimet kutsuvat tanssiin meren äärellä.

Tonsai on vilkas paikka, mutta kylästä ei tarvitse kävellä kovinkaan kauas, kun on jo löytää kallioiden suojista rauhallisia autiorantoja.

Phi Phi Donilla on useita rantoja, joilla tunnelma vaihtelee juhlahumusta autiosaaren idylliin. Syrjäisemmille rannoille pääsee patikoiden tai pitkähäntäveneellä. Venekyytien hinta kannattaa sopia etukäteen. Veneet lähtevät eri puolilta Ton Sai -rantaa, jota kutsutaan myös nimellä Phi Phi Beach.

Miksi matkustaa: Phi Phin karstivuorimaisemat ovat uskomattoman kauniit ja rantajuhlat jokaöiset.
Miksi jättää väliin: Luonnonläheisestä tunnelmasta ei ole paljoa jäljellä.

Kenlle Phi Phi sopii parhaiten?

Koh Phi Phi on parhaimmillaan bilettäjille, joilla on matkakassa kunnossa. Reppureissaajatkin viihtyvät, mutta edullisen majoituksen löytäminen on työlästä.

Jos etsit

Juhlimisen ohella Koh Phi Phi on erinomainen kohde sukeltaa ja snorklata.

Rantakylä Ton Sai ja Phi Phi Beach

Koh Phi Phin keskus on kapea, karstivuorten väliin kaartuva kannas. Kuvassa vasemmalla näkyy Ao Ton Sai -rantaa ja aivan sen päädyssä oleva Cliff Beach Resort. Oikealla pilkistää hieman Ao Loh Dalumin rantaa. Kuva: Aphotostory / Shutterstock.com

Saaren keskus on rantakylä Ton Sai, joka on ahtautunut korkeiden karstijyrkänteiden väliin. Kylän molemmin puolin kaartuvat hiekkarannat. Eteläpuolella on Ao To Sai Beach (Phi Phi Beach) ja pohjoispuolella Ao Loh Dalum.

Tonsai on täynnä ravintoloita ja baareja, rantavaatekauppoja, leipomoita, internetkahviloita, matkatoimistoja ja minimarketteja. Playstation-peliluolakin löytyy.

Ton Sai jakaantuu käytännössä kahteen osaan, joiden välissä, kannaksen keskellä, on vilkas satamalaituri ja melkein satamalaituria vastapäätä hotelli Phi Phi Island Cabana. Ei kannata haksahtaa tähän hotelliin: se on kallis, tunnelmaltaan kolkko ja turhankin vilkkaalla kohtaa.

Ton Sain paras ja kaunein rantaosuus on satamalaiturista länteen. Täällä kannattaa asua, jos haluaa asua Ton Saissa ja silti aivan rannan vieressä. Aivan rannan päädyssä on hotellimainen Cliff Beach Resort.

Huomattavasti tunnelmallisempi on sen vieressä sijaitseva Mama Beach Residence – ranskalaisen pitämä tyylikäs ja hillitty pikkuhotelli on yksi koko saaren romanttisimmista majapaikoista. Rannan lounge-alueella on ihana rentoutua rakkaansa kanssa.

Aivan vieressä rannalla on edullisempi vaihtoehto, mukava Phi Phi Nice Beach Resort.

Satamalaiturin itäpuolella on puolestaan Ton Sain varsinainen matkailukeskusta, jossa on paljon majataloja kävelymatkan päässä rannalta.

Ao Loh Dalum – Phi Phin keskustan ranta

Ao Loh Dalum -ranta, Koh Phi Phi Don, Thaimaa. Kuva: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Tonsain pohjoispuolen rantaa kutsutaan nimellä Ao Loh Dalum. Ranta kaartuu komeasti sokeritoppavuorten väliin. Ranta on pitkän matkaa niin matala, ettei siinä onnistu kuin käsipohjan uiminen.

Loh Dalum -rannan parhaalla paikalla on PP Princess Resort, jonka uima-altaalta avautuvat hienot maisemat Dalum-lahden sokeritoppavuorille.

Jos ei ole pakko asua rannalla, niin JJ Residence tarjoaa siistejä huoneita hyvällä sijainnilla rantakylän ytimessä.

Long Beach – saaren paras ranta

Hyvä vaihtoehto Ton Sain rannoille on kaunis ja pitkä Long Beach, jolle kävelee Ton Sain itäpäädystä vartissa pitkin viidakkopolkua – tai ottamalla pitkähäntävenekyydin. Tunnelma on huomattavasti Ton Saita rauhallisempi ja ranta parempi. Ja silti Ton Sailla on helppo käydä aina kun siltä tuntuu.

Merelle avautuvat hienot näkymät naapurisaarelle, autiolle Phi Phi Leylle, jolle pääsee tutustumaan päiväretkillä.

Korallit ovat Long Beachin edustalla kärsineet, mutta jos lähtee varhain aamulla snorklaamaan, voi aivan rannan päässä, pienen luodon kohdalla, nähdä vaarattomia riuttahaita.

Mukavia majapaikkoja Long Beachilla ovat esimerkiksi Paradise Pearl Bungalows sekä rannan päädyssä kallioilla sijaitseva HIP Seaview Resort.

Autiorannat Ao Poh ja Loh Modee

Long Beachilta on lyhyt mutta jyrkkä kävely kauniille ja rauhallisille Ao Poh ja Loh Modee -rannoille. Rannat ovat käytännössä autiot. Molempien edustalla voi snorklata.

Koh Phi Phin näköalapaikka

Koh Phi Phi Don, Thaimaa. Kuva: Laborant / Shutterstock.com

Phi Phin pakollinen nähtävyys on korkealla Tonsain yläpuolella sijaitseva näköalapaikka, josta näkee Phi Phin maisemat koko komeudessaan, kuinka valkoinen hiekkakannas yhdistää karstijyrkänteet toisiinsa. Tänne keräännytään joukolla katsomaan auringonlaskua mutta parhaat kuvat saa auringon noustessa.

Jos on liikkeellä heti aamusta, näköalapaikalta kannattaa laskeutua katsomaan saaren toisen puolen pikkurantoja.

Näköalapaikalle johtaa polku Tonsain rantakylän perältä.

Jos polkua jatkaa vielä näköalapaikkaakin pitemmälle, saapuu rauhallisille rannoille.

Koh Phi Phin kauniit pikkurannat

Kauniille pikkurannoille Tohkoh, Rantee ja Pak Nam pääsee patikoimalla pitkin jyrkkää polkua Ton Sain näköalapaikan kautta. Ota snorklausvälineet mukaan.

Kullakin rannalla on muutama majapaikka, mutta tunnelma on todella raukea. Esimerkiksi Tohko Beach Resortissa saa olla omassa rauhassaan kauniissa merimaisemissa. Ystävällisen rouva Ponin kokkaama ruokakin on hyvää ja edullista.

Kaunis ja syrjäinen Ao Loh Bakao

Kun polkua jatkaa vieläkin pitemmälle, saapuu kauniille Ao Loh Ba Kao -rannalle, jonka on vallannut melkein kokonaan upea Phi Phi Island Village Beach Resort. Kävelymatkan päässä on autio Loh Lana Bay.

Luksusranta Hat Laem Tong

Saaren pohjoispäässä aivan omassa rauhassaan sijaitsee todella pitkä ja kaunis Hat Laem Tong, Koh Phi Phin luksusranta, joille pääsee vain pitkähäntäveneellä. Täällä sijaitsee romanttinen luksushotelli Zeavola sekä perheitäkin houkutteleva Holiday Inn Resort Phi Phi.

Retket Maya Baylle ja saarille

Maya Bay, Koh Phi Phi, Thaimaa. Kuva: Drone Thailand / Shutterstock.com

Tuskinpa kukaan käy Phi Phi Donilla tekemättä retkeä naapurisaari Phi Phi Leylle. Saaren teki kuuluisaksi elokuva The Beach, jota kuvattiin pystysuorien karstijyrkänteiden kätkemällä Maya Bayllä. Autioranta on supersuosittu retkikohde ja melkein aina täynnä ihmisiä.

Retkiin kuuluu snorklaamiista ja vierailu toisella jyrkänteiden kätkemällä lahdella, jadenvihreällä Ao Pilehillä.

Jos haluaa nauttia Maya Baystä rauhassa, voi osallistua yön yli kestävälle telttaretkelle nimeltä Night on the Beach.

Phi Phi Leyn lisäksi retkiä tehdään myös Phi Phi Donin toisella puolella sijaitseville pikkusaarille Ko Mai Paille ja Ko Yungille, joilla voi löhötä rannalla ja snorklata.

Ko Phi Phi – hotellit ja majatot

Ko Phi Philtä löytää kaikentasoista majoitusta, tosin hinnoissa on hieman ”Phi Phi -lisää” eli esimerkiksi edulliset majatalot tapaavat olla hieman kalliimpia kuin muualla Thaimaassa. Reilulla 50 eurolla löytää paljon majoitusta, mutta siitä edullisempi on tasoltaan jo varsin kirjavaa.

Koh Phi Philtä hotellia valitessa kannattaa miettiä, millä rannalla haluaa asua. Asuako päärannoilla keskellä Tonsai-kylän palveluita ja bileitä tai hieman rauhallisemmalla Long Beachilla?

Katso tarjoukset Koh Phi Phin majoitukseen.

Koh Phi Phin edulliset majatalot ja hostellit

Koh Phi Phi todella edullisten majatalojan parhaimmistoa on Tonsain rantakylässä sijaitseva Phi Phi Dream, josta huoneen tapaa saada parilla kymmenellä eurolla.

Saarella on myös muutamia hostelleja, joiden dormitoriot ovat edullinen valinta yksin matkaaville – ja samalla tapaa helposti uusia tuttuja. Etenkin bilettäjille hyvä hostelli on Ao Loh Dalumin puolella sijaitseva Hangover Hostel – täällä tarvitse potea krapulaa yksikseen!

Rauhallisempaa ja tyylikkäämpää tunnelmaa tarjoilee vieressä sijaitseva Voyagers Hostel.

Matka Koh Phi Phille

Phi Phi sijaitsee avomerellä suunnilleen Phuketin ja Krabin puolivälissä. Molemmista kulkee laivoja ympäri vuoden, yksi aamulla ja toinen iltapäivällä.

Phuketista laivat lähtevät Ratsada-laiturilta, jonne pääsee lentokentältä edullisesti minibussilla – jos matkustajia on riittävästi. Muussa tapauksessa on turvauduttava taksiin. Taksien hinnoissa on yleensä tinkimisvaraa.

Krabista laivat lähtevät sekä Krabit Townin satamasta että Ao Nang -rannalta.

Phuketiin ja Krabiin pääsee Bangokista sekä lentämällä että bussilla.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Turistisesonkina Phi Phin ja Koh Lantan välillä on laivayhteys. Ko Lanta on aivan saarena aivan erilainen kuin Phi Phi: suuri ja rento. Lantalta matkaa voi jatkaa veneillä vieläkin etelämmäksi, Ko Ngaille, Ko Bulon Lelle ja Ko Lipelle asti.

Ko Phi Phi – hyvä tietää

Phi Phille voi matkustaa ympäri vuoden. Saaret ovat niin pienet, että suurimmat sadepilvet purjehtivat monsuunikaudellakin yleensä nopeasti Phi Phin yli.

Saarelta löytyvät terveyskeskus ja pankkiautomaateja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi