Chaloem Rattanakosin – Kanchanaburin salaiset luolat

Tham Than Lot -luola Chaloem Rattanakosin -kansallispuistossa. Kanchanaburi, Thaimaa. Kuva: YuRi Photolife / Shutterstock.com

Matkailija voi tyydyttää Kanchanaburissa seikkailunnälkäänsä suuntaamalla vähemmän tunnettuun kohteeseen: Chaloem Rattanakosin kansallispuistoon.

Kanchanaburin keskustasta noin 95 kilometrin päässä sijaitseva luonnonpuisto tarjoaa kodin laajakirjoiselle eläimistölle sekä kasvillisuudelle, luolille ja vesiputouksille. Puiston puissa voi bongata kissankokoisen mustan jättioravan tai vaikkapa hassun kuuloisen ja näköisen Intiansarvinokkalinnun. Jos taas luulet kuulevasi koiran haukuntaa, kyseessä saattaakin olla haukkuva sammakko!

Kansallispuiston kuuluisimmat nähtävyydet ovat luolat Tham Than Lod Noi ja Tham Than Lod Yai, jotka sijaitsevat keskellä viidakkoista vuoristoa (luolia ei kannata sekoittaa samannimiseen, Pohjois-Thaimaan Soppongissa sijaitsevaan luolaan).

Seikkailu alkaa tutkimalla Tham Than Lod Noin vaikuttavaa tippukiviluolaa, jossa taskulampun valokeilaan osuu kimaltelevia kalkkikivimuodostelmia, lentäviä lepakoita sekä virtaava vesiuoma. Välillä luolastossa saa kömpiä kaksinkerroin, välillä kurkotella kohti pimeyteen katoavaa kattoa. Tässä luolastossa on yksi maailman korkeimmista tippukivipilareista!

Tham Than Lot Yai -luola Chaloem Rattanakosin -kansallispuistossa. Kanchanaburi, Thaimaa. Kuva: Thaisign / Shutterstock.com

Luolasta ulos tullessa polku jatkuu reilut kaksi kilometriä suoraan ylös, ohi putousten ja henkeä salpaavien maisemien. Välillä voi virkistäytyä vaikkapa pulahtamalla vesiputoukseen tai huuhtomalla kasvojaan vedellä, joka virtaa kaatuneesta bambunrungosta. Polku on hyväkuntoinen ja portaiden kunnosta pitää huolen läheisten Karen-kylien miehet.

Vaikka tekisikin mieli luovuttaa ja palata takaisin, matkaa ei kannata jättää kesken. Vuoren huipulla odottaa Tham Than Lod Yai, jättimäinen luola, joka on niin suuri, ettei sitä luolaksi uskoisi. Luolan läpi kulkee kivinen joki ja seinillä kasvaa puita, joiden lomasta näkyy pienempiä luolia.

Tämän luolan lähellä sijaitsee viidakkotemppeli, josta munkit ja nunnat kävelevät kaunista metsäpolkua pitkin luolaan rukoilemaan. Luola on muinoin toiminut suurena hautausmaana.

Jos sattuu hyvä tuuri, saatat päästä takaisin lähtöpisteeseen Karen-sotilaiden lava-auton kyydissä. Heidän kokemustaan seuraten oppii tyhmempikin väistelemään ohi suhahtelevia bambun runkoja ja samalla ihastelemaan upeaa maisemaa yli vuoriston ja Karen-heimokylien.

Matka

Turistit eivät ole ehtineet kansoittamaan tätä puistoa sen vuoksi, että paikan päälle on hieman vaikea päästä ilman autoa. Mutta kohde on kaiken vaivannäön arvoinen. Kanchanaburin keskustasta voi matkata bussilla Nong Prue -nimiseen kylään, josta voi vuokrata lava-auton kansallispuistoon. Toinen vaihtoehto on vuokrata minibussi Kanchanaburista ja matkata sillä perille asti.

Majoitus

Jos vain mahdollista, kansallispuistossa kannattaa yöpyä ainakin yksi yö. Viidakon äänet aamulla ja kirkas tähtitaivas yöllä ovat ikimuistoinen kokemus! Kansallispuistossa on paljon hyväkuntoisia mökkejä, joissa on lämmin vesi, ilmastointi ja mukavat sängyt. Seikkailumielinen vuokraa teltan, joka pystytetään vierailijalle valmiiksi. Alueella ovat yleinen suihku- ja wc-tilat, info sekä ravintola.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi