Mae Sot – kiehtova kaupunki Burman rajalla

Mae Sotissa palvotaan Buddhaa myös valkoisiin asuihin sonnustautuneena. Kuva: Somrerk Witthayanant / Shutterstock.com

Mae Sot on eksoottinen, Burmasta vaikutteita saanut pikkukaupunki Luoteis-Thaimaassa aivan Myanmarin rajan tuntumassa. Mae Sot oli pitkään syrjässä Thaimaan-matkailun valtareiteiltä – ja houkutteli vain innokkaimpia oman tiensä kulkijoita.

Mae Sotista on kuitenkin hiljalleen kehittymässä tärkeä läpikulkukohde, kiitos  syksyllä 2013 turisteille avatun Mae Sot–Myawaddy rajanylityspaikan. Mae Sotista pääsee nykyisin maarajan yli Myanmariin eli Burmaan seikkailemaan.

Burmalaista kulttuuria Mae Sotissa

Burmalainen nainen poimimassa riisiä. Mae Sot, Thaimaa. Kuva: Stephane Bidouze / Shutterstock.com

Mae Sotissa itsessäänkin pääsee kokemaan burmalaista kulttuuria – burmalaiset naiset tunnistaa helposti kellertävästä thanka-puuterista, jolla he maalaavat kasvonsa. Miehet pukeutuvat housujen sijaan hameisiin.

Mae Sotissa asuu paljon Burmasta paenneita karen-heimolaisia, ja Mae Sotin kautta kulkee paljon kauppatavaraa matkalla maasta toiseen. Kaupungin lähellä on useita suuria karen-kansan pakolaisleirejä, ja kaupungissa toimiikin useita kansainvälisiä avustusjärjestöjä.

Itse Mae Sotin kaupungissa ei ole paljoa tekemistä tai näkemistä. Voit shoppailla ja ihmetellä toreilla, rentoutua thaihieronnassa, tutustua avustusjärjestöjen kauppoihin ja käydä jalokivimarkkinoilla, jossa myydään Myanmarista salakuljetettuja kiviä.

Suurin syy matkustaa Mae Sotiin on Myanmarin rajanylityspaikan lisäksi Umphang, jossa odottavat Thaimaan upeimpiin kuuluvat vaellusmaastot. Umphangiin matkustetaan Mae Sotin kautta.

Mae Sot – matka

Mae Sot Tak on Thaimaan ja Burman rajanylityspaikka Mae Sotin lähellä. Kuva: 2p2play / Shutterstock.com

Nok Air -lentoyhtiöllä on lentoja Mae Sotiin Bangkokista ja Chiang Maista sekä Myanmarin puolelta Yangonista ja Mawlamyinesta.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla ja varata Thaimaan sisäisiä lentoja.

Bussilla Mae Sotiin pääsee Bangkokista, Sukhothaista ja Takista.

Myanmarin pääkaupungista Yangonista pääsee bussilla noin 17 tunnissa, Mawlamyinesta ja Hpa Anista seitsemässä tunnissa. Liikenne Hpa Anin ja Myawaddyn välillä on kapean tien takia yhdensuuntaista ja vaihtelee päivittäin.

Mae Sot – ravintolat

Canadian Daves (Kruo Canada)
Miksi: Jos kaipaa vaihtelua thaimaalaiseen ruokavalioon eikä kavahda hieman raskaampia annoksia. 15 vuotta Mae Sotissa asuneen kanadalaisen Daven kuluneen näköisestä ravintolasta saa kaupungin tuhdeimmat purilaiset, makkarat ja pekonit. Listalla on myös paljon meksikolaisia annoksia.

Mae Sot – hotellit

Picturebook Guesthouse

Miksi: Minnethaimaassa-tiimin suosikkihotelli. Persoonallinen käsityöläis- ja taitelijajärjestön pitämässä pikkuhotellissa on ystävällinen palvelu. Kaikissa huoneissa on uniikki ja persoonallinen sisustus.
Missä: Hotelli sijaitsee korttelin verran etelään pääkadulta. Hotelli vuokraa polkupyöriä. Katso tarjoukset hotelliin.

Centara Mae Sot

Miksi: Mae Sotin parhaassa hotellissa on uima-allas ja muutenkin hyvät fasiliteetit. Älä kuitenkaan odota Thaimaan muihin korkeatasoisiin Centara-hotelleihin verrattavaa kokemusta; Centara Mae Sot on jo parhaat päivänsä nähnyt kuluneita kalusteita myöten. Huoneet ovat edulliset.
Missä: Moottoritien tuntumassa noin kilometrin päässä keskustasta ja palveluista.
Katso tarjoukset hotelliin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi