Moottoripyöräily – Thaimaan parhaat kohteet roadtripille

Moottoripyörällä voi kulkea omia polkujaan. Elephant Hills National Park, Thaimaa. Kuva: Adumm76 / Shutterstock.com

Vuoristoinen Pohjois-Thaimaa on suosittu matkakohde moottoripyöräilijöille. Maisemat ovat kauniita, tiet mutkaisia ja hyväkuntoisia.

Matka kannattaa aloittaa Chiang Maista, jossa on hyviä prätkävuokraamoita kuten Mr. Mechanic. Huolella huollettuja pyöriä on kaikenlaisiin toiveisiin, ja yrityksen verkkosivuilta löytyy eri mittaisia ajoreittejä ympäri Pohjois-Thaimaata.

Chiang Raistakin voi moottoripyörän vuokrata, mutta valinnanvara on huomattavasti Chiang Maita suppeampi.

Lengendaarinen Mae Hong Son Loop

Moottoripyöräilyä Chiang Main ja pain välillä. Kuva: Asia Travel / Shutterstock.com

Moottoripyörämatkailu kannattaa aloittaa klassisimmasta thaimaalaisesta roadtripistä Mae Hong Son Loopista. Chiang Maista takaisin Chiang Maihin kiertävä reitti sopii myös skootterilla ajattavaksi. Matkaan kannattaa varata kolmesta neljään päivään tai pitempään, jos haluaa pysähdellä matkanvarren pikkukaupungeissa.

Matkalle osuvat Thaimaan korkein vuori Doi Inthanon, tunnelmallinen Burman rajakaupunki Mae Hong Son ja pieni mutta vilkas, hyvästä live-musiikkiskenestään tunnettu Pai.

Moottoripyöräily Chiang Rain ympäristössä

Pohjois-Thaimaan mutkaiset tiet sopivat erinomaisesti moottoripyöräilyyn. Kuva: Watcharaphan Kanthasap / Shutterstock.com

Thaimaan pohjoisimman kaupungin, Chiang Rain, ympäristöstä löytyy sieltäkin hienoja ajomaastoja. Pyörällä voi suunnata joka Mae Salongin suuntaan kohti Burman rajaa tai Mekongin varrelle Laosin rajalle. Hieno paikka on vuori Phu Chi Fa, jonka nimi tarkoittaa huippua joka kurkottaa kohti taivasta.

Chiang Rain ja Chiang Main välin taittaa näppärästi pitkin 118-tietä. Hyväkuntoinen tie kulkee läpi upeiden kansallispuistojen.

Moottoripyöräily muualla Thaimaassa

Thaimaan syrjäisemmillä teillä saa ajella omassa rauhassa. Khao Yai National Park, Thaimaa. Kuva: Patrick Tr / Shutterstock.com

Moottoripyöriä vuokrataan myös esimerkiksi Pattayalla ja Phuketissa, joista saa halutessaan alleen vaikka aidon Harley Davidsonin. Bangkokissa pyöriä vuokraa esimerkiksi Bangkok Bikes Rental.

Komeita ajomaisemia löytää Pohjois-Thaimaan lisäksi Etelä-Thaimaan Krabin provinssista, joka tunnetaan hienoista karstivuoristaan.

Mielenkiintoista ajettavaa riittää myös Koillis-Thaimaan Isaanissa, jossa ei muihin turisteihin pahemmin törmää.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi