Seikkailija – Thaimaan parhaat kohteet aktiivilomalle

Seikkailija on aktiivilomailija, joka ei halua lomallaankaan löhöillä, vaan hän kaipaa vauhdikasta tekemistä ja eksoottisia kokemuksia. Mieluiten hän suuntaa tuntemattomille poluille turistikohteiden ulkopuolelle.

Aloita Thaimaan-seikkailu Bangkokista

Harva osaa olla näin rentona moottoripyörätaksin kyydissä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Migel / Shutterstock.com

Matka kannattaa aloittaa Bangkokista. Thaimaan pääkaupungista löytyy kultaa kimaltavia temppeleitä, amulettimarkkinoita ja 49-kerroksisia kummitustaloja. Jo Bangkokin liikennevälineet ovat kuin seikkailuelokuvasta: kyyti mopotaksilla jollakin pääteistä nostaa adrenaliinin pintaan, ja Bangkokin kanavat vievät suoraan menneeseen.

Bangkokissa voi päättää, suuntaako Pohjois-Thaimaan vuorille vai Etelä-Thaimaan saarille ja sademetsiin.

Pohjois-Thaimaa vaeltaen tai moottoripyörällä

Pohjois-Thaimaasta löytyy syrjäisiä polkuja ja seikkailua. Kuva: Doidam 10 / Shutterstock.com

Pohjois-Thaimaan vetonaulana ovat vaellukset eksoottisiin vuoristokansojen kyliin. Suurin osa turisteista suunnistaa Pohjois-Thaimaan suurimpaan kaupunkiin Chiang Maihin lähteäkseen sieltä vaelluksille.

Seikkailullisempi paikka vaellusten aloittamiseen on Mae Sot, jota myös Thaimaan villiksi länneksi kutsutaan. Aivan Myanmarin rajalla sijaitsevassa pikkukaupungissa lymyilee niin salakuljettajia kuin Myanmarin puolella sisällissotaa käyviä karen-kapinallisiakin. Vaelluksille lähtee Mae Sotista murto-osa siitä mitä Chiang Maista, ja vuoristoheimojen kylätkin ovat alueella paljon ”aidompia”.

Wat Si Chum -temppeli, Sukhothai Historical Park, Keski-Thaimaa. Kuva: Thomas Ramsauer / Shutterstock.com

Matkalla Mae Sotiin kannattaa pysähtyä Sukhothain tunnelmalliseen rauniokaupunkiin. Matkailijoita täällä käy vain vähän, joten varhain aamuisin ja myöhään illalla rauniot saa pitää aivan itsellään.

Pohjois-Thaimaan mutkittelevat vuoristotiet tarjoavat myös loistavat maastot easyrider-henkiseen moottoripyöräilyyn vaikkapa pitkin legendaarista Mae Hong Son Loopia. Paras lähtöpaikka moottoripyöräretkelle on Chiang Mai: kaupungissa on erinomaisia pyörävuokraamoita ja tiet vievät joka puolelle Pohjois-Thaimaata.

Koralliriutoille ja sademetsän siimekseen

Khao Sok -kansallispuisto, Thaimaa. Kuva: Andreas Rose / Shutterstock.com

Oikeita sademetsiä ei Pohjois-Thaimaasta löydy. Niitä on Etelä-Thaimaassa. Hienoin sademetsäalue on Khao Sok, jonka vaelluspoluilla on helppo tehdä päiväretkiä omin päinkin. Jos kaipaa kunnon sademetsäseikkailua, paikalliset oppaat järjestävät viikonkin mittaisia viidakkovaelluksia tiikerien jäljillä. Samalla voi opetella selviytymistaitoja.

Khao Sokista on vain lyhyt matka Thaimaan hienoimmille koralliriutoille. Vaihtoehtoja on kaksi: Ko similan ja Ko Surin. Edellinen on kohteista tunnetumpi, jälkimmäinen seikkailullisempi ja vähemmän tunnettu.

Saarihyppely on ikimuistoinen tapa viettää loma Thaimaassa. Mu Koh Surin -kansallispuisto, Phang-Nga. Kuva: Day2505 / Shutterstock.com

Koh Surin on kaksi vierekkäistä autiosaarta, jotka sijaitsevat kaukana avomerellä, Myanmarin rajavesillä. Toisella saarista voi telttailla, toisella voi käydä tutustumassa Thaimaan viimeisten merimustalaisten kylään. Saaria ympäröivät hienot, matalalla sijaitsevat koralliriutat, täydelliset snorklaamiseen.

Ko Surinia valvovilta kansallispuiston vartijoilta voi vuokrata kajakin saarten kiertämiseen omassa rauhassa. Kansallispuiston vartijoiden avulla järjestyy myös sukellusretki Thaimaan hienoimmalle vedenalaiselle kohteelle, Richelieu Rockille.

Koh Surinille matkustetaan Khuraburin kautta.

Ko Similan on yhdeksän autiosaaren saaristo, jolle tehdään useita päiviä kestäviä liveaboard-sukellussafareita.

Seikkailijan salainen rantakohde

Koh Phayam -saaren rannoilla ei ole ruuhkaa. Kuva: Anake Seenadee / Shutterstock.com

Jos kaipaa seikkailujen jälkeen rantalomaa, paras paikka seikkailijalle on Ko Phayam, joka on vielä säilynyt salaisuutena. Harva matkailija on saaresta kuullutkaan, vaikka Ko Phayam onkin hiljalleen kasvattamassa mainettaan reppureissaajien keskuudessa.

Isaania kiertämään

Phanom Rung, Isaan, Thaimaa. Kuva: Artorn Thongtukit / Shutterstock.com

Jos kaipaa täydellisesti pois turistien reiteiltä, kannattaa suunnata Koillis-Thaimaahan eli Isaaniin. Isaan kattaa kolmasosan Thaimaan pinta-alasta, mutta siellä käy vain harva matkailija. Syynä on se, että Isaanista puuttuvat hiekkarannat ja kuuluisat nähtävyydet.

Täällä ulkomaalainen matkailija herättää vielä hyväntahtoista ihmetystä. Nähtävyyksinä ovat Mekong-joki, Angkorin ajalta periytyvät temppelinrauniot ja upea kansallispuisto Khao Yai.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi