Bangkok – parhaat hotellit ja majatalot

Khaosan Road. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Monticello / Shutterstock.com

Bangkokissa on hotelleja käsittämätön määrä luksushotelleista edullisiin majataloihin. Tällä sivulla kerrotaan vinkit, miten löydät itsellesi parhaan hotellin Bangkokista.

Alle on poimittuna muutama Kapteenin oma suosikki helpottamaan valintaa kaupungin valtavasta hotellitarjonnasta. Jos niistä ei löydy sopivaa, tämän linkin kautta pääset käsiksi koko Bangkokin tarjontaan.

Bangkokin hotellien taso on yleensä erinomainen – pahasti vikaan ei voi mennä. Tärkeintä on huomioida hotellin sijainti; se vaikuttaa paljon Bangkokin-lomaan. Haluaako asua kaupungin vanhalla puolella historiallisten nähtävyyksien äärellä vai modernin Bangkokin sykkeessä?

Matkailijan kannalta Bangkokissa on neljä erilaista hotellialuetta, vaikka hotelleja löytyy toki muualtakin.

Millä alueella Bangkokissa kannattaa asua?

Khao San Roadin hotellit

Halvin hotellialue on reppureissaajien suosima Khaosan Road. Alueelta löytyy vieri vierestä edullisia majataloja, mutta nykyisin myös keskitasoisia ja kalliitakin hotelleja.

Khaosan Road sijaitsee lähellä Bangkokin historiallisia nähtävyyksiä, mutta syrjässä modernista liikekeskustasta.

Khao San Roadilta on helppo jatkaa matkaa, sillä kadulta lähtee edullisia bussikyytejä ympäri Thaimaata. Miinuspuolia on se, ettei alue sijaitse ilmajunan tai metron varrella, joten siirtyminen muihin kaupunginosiin on hidasta.

Katso tarjoukset Khaosan Roadin majoitukseen.

Hotellit Chao Phraya -joen varrella

Chao Phraya -joen varrella sijaitsevat monet Bangkokin ylellisimmistä hotelleista kuten Mandarin Oriental ja hieman kohtuuhintaisempi Shangri-La. Sijainti on tunnelmallinen: hotellin uima-altaalta on mukava katsella elämää joella, ja hotellien vieressä sijaitsee lähes sadan vuoden takaa eurooppalaisten vanha asuinalue, jonka vanhoja taloja voi käydä ihailemassa.

Sijainti on kätevä liikkumisenkin kannalta: Bangkokin historiallisille nähtävyyksille pääsee jokea pitkin veneellä ja moderniin liikekeskustaan ilmajunalla.

Silomin ja Sathornin hotellit

Silomin ja Sathornin alue sijaitsee joen ja shoppailukeskustan ytimen välissä. Täältä on hyvät liikenneyhteydet ilmarataa pitkin Siam Squaren shoppailualueelle sekä Chao Phraya -jokea pitkin historiallisille nähtävyyksille. Myös metrorata kulkee vierestä.

Nähtävyytenä on Bangkokin kiehtova keskuspuisto Lumphini Park. Lähikulmilla on myös moni Bangkokin kuuluisimmista ravintoloista ja pilvenpiirtäjien kattobaareista. Miinusta siitä, että alue on läpikotaisin turistoitunut ja osin punaisten lyhtyjen aluetta.

Katso tarjoukset Silomin hotelleihin.

Sukhumvit Roadin hotellit

Sukhumvit Road on Bangkokin pääkatu, jonka varrelta löytyy paljon hotelleja ja monet kaupungin suosituimmista ravintoloista. Täällä on kaupungin ravintola- ja yöelämän keskus. Alueen jakavat keskenään sekä turistit, ekspatit että hyvin toimeentulevat bangkokilaiset.

Ilmajunalla ja metrolla pääsee ympäri keskustaa, mutta historiallisille nähtävyyksille kertyy pitempi matka kuin Silomilta.

Sukhumvit Roadin alkupää, etenkin Soi 4:n ympäristö, on punaisten lyhtyjen aluetta. Jos ei halua asua turistialueiden hälinässä, hotellin voi valita ilmajunaradan varrelta muutaman pysäkin kauempana keskustasta, vaikkapa Phrom Phongin ja Thong Lorin trendikkäiltä kulmilta (kyseisten ilmajuna-asemien läheltä).

Katso tarjoukset Sukhumvit Roadin hotelleihin.

Bangkokin parhaat luksushotellit

The Siam €€€€€

Miksi: Yksi on Bangkokissa ylitse muiden – jopa yli legendaarisen Orientalin. The Siamia on mahdoton edes kunnolla selittää tai näyttää valokuvin, se on koettava. Hotellin sielu ovat valtavat antiikkikokoelmat hotellinomistajien omista kokoelmista. Minne tahansa katsookin, siellä on jotain kaunista ja ikiaikaista, tyylikkäästi aseteltuna. Ravintolat ovat huippulaatua, samoin kuntosali, jossa voi treenata thainyrkkeilyä. Ja huoneet – ne ovat valtavat. Ja jos tykkää pool-villoista, The Siamista löytyvät Bangkokin ainoat aidot poolvillat.

Missä: Chao Pharay -joen rannassa Dusitin alueella Bangkokin vanhankaupungin pohjoispuolella. Täällä ei juurikaan ole muita hotelleja, vaan alue on hyvin paikallinen, mutta lyhyen matkan päässä vanhankaupungin nähtävyyksistä. Ja ilmajunan varteen Saphan Thaksin asemalle pääsee The Siamin supertyylikkäällä yksityisveneellä. Katso tarjoukset hotelliin.

Mandarin Oriental €€€€€

Miksi: Liity osaksi legendaa. Vuonna 1887 avatussa Bangkokin ensimmäisessä ja rakastetuimmassa hotellissa, Orientalissa, ovat asuneet kuuluisuudet kirjailija Joseph Conradista alkaen. Palvelu ja tunnelma ovat huippuluokkaa ja Bangkokin Orientalia pidetään yleisestä yhtenä koko maailman parhaista ja legendaarisimmista hotelleista.

Missä: Chao Phraya -joen rannassa. Hotellille on oma venekuljetus ilmajunapysäkki BTS Saphan Taksinin rannasta. Katso tarjoukset hotelliin.

Millennium Hilton €€€€

Miksi: Jo hulppeassa aulassa iskee wow-efekti. Tunnelma jatkuu huoneissa, joista avautuvat upeat näkymät Chao Phraya -joelle. Usein hyviä tarjouksia.

Missä: Chao Phraya -joen rannassa, Thonburin puolella. Hotellille on oma venekuljetus ilmajunapysäkki BTS Saphan Taksinin rannasta. Katso tarjoukset hotelliin.

Bangkokin romanttiset hotellit

Okura Prestige €€€€

Miksi: Näyttävän minimalismin ystäville. Japanilaisen luksusketjun hotelli häikäisee eleettömällä mutta samaan aikaan suureellisella tyylikkyydellä. Jopa rakennuksen alakerrassa oleva 7/11-kioski on designattu tyylikkääksi. Huoneiden lasiseinien takana avautuu Bangkokin suurkaupunkimaisema – seksikästä. Myös korkealla sijaitsevalta pieneltä maisemauima-altaalta voi ihailla kaupunkinäkymiä.

Missä: Loistava sijainti keskustassa BTS Ploenchit-aseman vieressä, lyhyen kävelyn päässä Chitlomin ostoskeskuksista. Katso tarjoukset hotelliin.

[email protected] Design Hotel €€€

Miksi: Hauska, kohtuuhintainen designhotelli Bangkokin ostoskeskustassa. Mukava allasalue ja pitkät happy hour -ajat drinkeille. Iltaisin lähikulmat ovat yllättävänkin hiljaiset – onneksi taksilla pääsee helposti ympäriinsä.

Missä: Rama 1 Road, vastapäätä National Stadiumia. Vieressä ilmajunapysäkki BTS Stadium. Lyhyt kävely MBK- ja Siam Paragon -ostoskeskuksille. Katso tarjoukset hotelliin.

Bilettäjän hotellit Bangkokissa

Marriott Hotel Sukhumvit €€€€

Miksi: Marriottin uusi hotelli on ensimmäinen merkittävä hotelli, joka on avattu Bangkokin keskustan trendikkäimmälle alueelle, Thong Loriin. Kaupungin kiinnostavimmat ravintolat ja baarit löytyvät juuri Thong Lorista – eikä täällä tarvitse kadulla väistellä vaattureita ja muita kaupustelijoita. Hotellin kolmekerroksinen kattobaari Octave on yksi Bangkokin makeimmista, ja loistava paikka illan aloitteluun. Uima-altaalta avautuvat hienot kaupunkinäkymät ja huoneet ovat takuuvarmaa Marriott-laatua.

Missä: Loistava sijainti BTS Thong Lor -ilmajunapysäkin vieressä. Katso tarjoukset hotelliin.

Dream Hotel €€€

Miksi: Trendikäs, tyylikäs ja nuorekas hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Sukhumvit Soi 11 klubeilta.

Missä: Sukhumvit Soi 15, ilmajunapysäkit Nana ja Asoke. Katso tarjoukset hotelliin.

Bangkokin parhaat hotellit perheille

Anantara Riverside €€€€

Miksi: Hotellin iso uima-allasalue on rauhan keidas kaoottisessa suurkaupungissa. Täällä lapset viihtyvät. Kulttuuriesitykset johdattavat thaimaalaisiin perinteisiin kuten khon-naamiotanssiin.

Missä: Chao Phraya -joella Thonburin puolella omassa rauhassaan. Jokea pitkin pääsee veneillä historiallisille nähtävyyksille tai BTS-ilmajunapysäkille. Katso tarjoukset hotelliin.

Pantip Suites €€€

Miksi: Elegantin hotellin pienimmätkin huoneet ovat valtavat – huoneeseen mahtuu vaivatta koko suku. Pienimmissäkin huoneissa on 89 neliötä ja erillinen makuu- sekä olohuone. Suuremmissa huoneissa on kaksi makuuhuonetta. Rauhallinen uima-allasalue ja poikkeuksellisen ystävällinen palvelu. Huoneita voi saada tarjouksella todella edullisesti (n. 50 eurolla) – siitäkin huolimatta, että Ruotsin kuningas Kalle Kustaa nukkui täällä 1990-luvulla pikkuprinsessoidensa kanssa.

Missä: Keskustassa rauhallisella Sathorn soi 1:llä, lähellä Lumphini-puistoa, jossa voi käydä vaikka aamulenkillä. Sijainti on hyvin rauhallinen, silti lähellä kaikkea. Katso tarjoukset hotelliin.

Bangkokin hotellit shoppailijalle

Pathumwan Princess €€€€

Miksi: Shoppaajille ja kuntoilijoille. Tämä hotelli sijaitsee MBK-ostarissa, yhdessä Bangkokin suosituimmista kauppakeskuksista. Pathumwan Pricessissä on loistavat urheilutilat MBK-ostarin katolla; yksi Bangkokin suurimmista punttiksista sekä tennis-, sulkis- ja kössikentät. Koripalloakin pääsee heittelemään. Hotellivieraat saavat osallistua ilmaiseksi ohjatuille aerobic- ja joogatunneille. Iso uima-allas ja viihtyisät huoneet.

Missä: MBK-ostoskeskus, jonka läpi kävelemällä pääsee National Stadium -ilmajunapysäkille. Kävelymatkan päässä ovat myös ostoskeskukset Siam Discovery, Siam Center ja Siam Paragon. Katso tarjoukset hotelliin.

Seikkailijan hotelli Bangkokissa

Shanghai Mansion €€€

Miksi: Tintti-sarjakuvien ja vanhojen seikkailuelokuvien tunnelmia henkivä tyylikäs hotelli Bangkokin kiehtovassa Chinatownissa. Alakerrassa jazzklubi.

Missä: Chinatownin pääkadulla Yaowaraj Roadilla. Lähimmälle metropysäkille on kävelymatka samoin joelle, jota pitkin pääsee tunnelmallisesti vanhaankaupunkiin. Katso tarjoukset hotelliin.

Reppureissaajan edullinen majoitus Bangkokissa

Khao San Palace

Miksi: Kohtuullisen tyylikkäitä huoneita ja kattouima-allas.

Missä: Keskellä Khao San Roadilla. Katso tarjoukset hotelliin.

Rambuttri Village

Miksi: Suuri ja siisti budjettihotelli on tasoonsa nähden edullinen. Uima-allas.

Missä: Khao San Roadin viereisellä Soi Rambuttrilla. Katso tarjoukset hotelliin.

Bangkokin hotellit kartalla

Booking.com

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi