Erawan Shrine – Bangkokin eksoottisin pyhäkkö

Erawan Shrine Bangkok
Erawan-pyhätössä asustaa yksi Bangkokin mahtavimmista hengistä.

Koko maan tunnetuin suojelushengen pyhättö eli henkien talo, on Bangkokissa sijaitseva Erawan Shrine. Siinä asuvaa henkeä pidetään poikkeuksellisen mahtavana.

Tarinat hengen voimista alkoivat levitä 1950-luvulla, kun paikalle rakennettiin Erawan-hotellia. Rakennustyöt aloitettiin ennen kuin henkien talolle oli valittu paikkaa, ja siitäkös tontin henki suuttui. Rakennustöitä alkoivat vaivata onnettomuudet, ja lopulta rakennusmiehet heittivät hanskat tiskiin.

Tilannetta kutsuttiin selvittämään brahmalainen astrologi, joka teki tarvittavat maagiset riitit ja neuvoi, että henkien taloon pitäisi laittaa patsas, joka on omistettu hindulaiselle Brahma-jumalalle, maailman luojalle ja hyvän onnen tuojalle. Astrologin ohjeita noudatettiin, ja hotellin rakennustyöt saatiin kunniallisesti päätökseen.

Sittemmin vanhan Erawan-hotellin tilalle on rakennettu entistä loistokkaampi hotelli Grand Hyatt Erawan, ja sen ympärille on kasvanut Bangkokin vilkas liikekeskusta, mutta pyhättö on pysynyt paikallaan.

Vuonna 2006 muuan mielisairas nuorukainen löi Brahma-patsaan vasaralla rikki, mistä kaksi lähettyvillä ollutta kadunlakaisijaa raivostui niin, että he hakkasivat nuorukaisen kuoliaaksi. Ilkivallantekijän kuolemankin katsottiin olleen osoitus hengen mahdista.

Pyhättö on saanut uuden patsaan, ja se seisoo entistä palvotumpana keskellä yhtä Bangkokin vilkkaimmista risteyksistä, aivan ilmajunapysäkki Chid Lomin vieressä.

Erawan Shrine on hyvä paikka nähdä perinteistä thaimaalaista tanssia. Pyhätöllä päivystää aina tanssijattaria, joita ihmiset palkkaavat tanssimaan muutaman minuutin kerrallaan pyhätön hengelle. Tanssit ovat kiitoksia toivomuksista, joita henki on toteuttanut.

BANGKOK | HOTELLIT | RAVINTOLAT | YÖELÄMÄ | OSTOKSET

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi