Khao Yai – Thaimaan paras paikka safarille

Peuralauma. Khao Yai -kansallispuisto. Isaan, Thaimaa. Kuva: Kajornyot Wildlife Photography / Shutterstock.com

Khao Yai on poikkeuksen sääntöön, jonka mukaan viidakossa näkee vain harvoin isoja eläimiä. Täällä eläimiä näkee vaikka kuinka paljon – vain reilun sadan kilometrin päässä Bangkokista sijaitseva Khao Yain kansallispuisto onkin Thaimaan paras safarikohde.

Khao Yai on niin valtava, että sen keskellä kulkee asvaltoituja teitä, joita pitkin ajellaan kansallispuiston rangerien jeepeillä safarityyliin. Auton kyydistä näkee iltapäivällä ja illalla helposti eläimiä, jotka pysyttelisivät piilossa jalkaisin liikkuvalta ihmiseltä: pythoneita ja muita käärmeitä, villisikoja ja piikkisikoja, kultasakaaleja, sivettikissoja, kauriita ja komeita gauripuhveleita. Usein nähdään myös villinorsuja!

Sarvinokkalintu. Khao Yai -kansallispuisto. Isaan, Thaimaa. Kuva: Kajornyot Wildlife Photography / Shutterstock.com

Tiikereitäkin viidakossa elää, mutta niiden näkeminen on hyvin harvinaista.

Vuonna 2005 Unescon maailmanperintökohteeksi julistettu kansallispuisto koostuu ikivihreästä viidakosta, vuoristometsistä ja savannista. Autosafarien lisäksi voi tehdä viidakkokävelyitä vaelluspoluilla. Khao Yain alue sijaitsee 400–1000 metrin korkeudella merenpinnasta, mikä tekee ilmastosta hieman viileämmän (lue: vähemmän kuuman) kuin vaikkapa Bangkokissa.

Khao Yain vesiputoukset

Vesiputous Khao Yain kansallispuistossa. Isaan, Thaimaa. Kuva: Worawut Charoen / Shutterstock.com

Khao Yaissa on useita vesiputouksia, joille voi patikoida pitkin viidakkopolkuja. Vesiputoukset ovat komeimmillaan heti lokakuussa päättyvän sadekauden jälkeen. Mitä pitemmälle kuiva kausi jatkuu, sitä vaatimattomammiksi vesisuihkut käyvät.

Kansallispuiston vesiputouksista kuuluisin on Heo Suwat, jossa kuvattiin The Beach -elokuvan kohtaus. Elokuvassa Leonardo Di Caprio hyppää alas 20 metriä korkean vesiputouksen laelta.

Heo Suwat -vesiputoukselle pääsee myös tietä pitkin: parkkipaikalta on putoukselle vain sadan metrin kävely.

Khao Yain lepakkoluola

Khao Yain kohokohtiin kuuluu luola, josta lentää ennen auringonlaskua ulos yli miljoona lepakkoa. Näky on ikimuistoinen: tunnin ajan luolan suulta virtaa taivaalle elävä musta joki, joka tekee ilmassa spiraaleja, kun lepakot väistelevät niiden kimppuun iskeviä haukkoja.

Alueen majatalot järjestävät retkiä luolalla.

Ei pelkkää viidakkoa

Norsu ylittää tietä Khao Yain kansallispuistossa. Kuva: Phubadee Na Songkhla / Shutterstock.com

Khao Yain alue on suosittua virkistymisseutua bangkokilaisten keskuudessa, kiitos tasankoa viileämmän ilmastonsa. Kansallispuiston läheisyyteen on kasvanut monenlaista oheistoimintaa: on outlet-ostoskeskuksia, viinitila ja karjatiloja, joilla voi vierailla.

Khao Yai – hyvä tietää

Kansallispuistoon on 400 bahtin sisäänpääsymaksu. Vierailu kannattaa ajoittaa arkipäiviin, sillä viikonloppuisin puistossa käy paljon thaimaalaisia ja luonnonrauha vaihtuu vilkkaaseen pikniktunnelmaan.

Khao Yai – matka

Thaimaan syrjäisemmillä teillä saa ajella omassa rauhassa. Khao Yai National Park, Thaimaa. Kuva: Patrick Tr / Shutterstock.com

Khao Yaihin pääsee Bangkokista 2–3 tunnissa: ensin bussilla pohjoiselta linja-autoasemalta Pak Chongiin, josta matka jatkuu songthaew-kyydillä.

Majoitus Khao Yaissa

Khao Yain ympäristössä on monentasoista majoitusta. Itse kansallispuiston alueella on leirintäalueita, joista voi vuokrata teltan tai bungalowin. Khao Yaihin vievän Thanarach Roadin varrella on sekä majataloja, että luksushotelleja.

Erinomainen keskihintainen hotelli 20 minuutin ajomatkan päässä Khao Yaista on Watermill Resort, jonka vehreässä puutarhassa on niin uima-allas kuin riippumattojakin rentoutumiseen viidakkoseikkailujen välissä.

Mainio edullinen majatalo on puolestaan Greenleaf Guesthouse, jota on tosin vaikea varata etukäteen. Greenleafin huoneet ovat hyvin yksinkertaisia mutta retket erinomaisia: yksi oppaista on erikoistunut bongaamaan gibboneita – joita näkeekin melkein takuuvarmasti Greenleafin retkillä. Matkaa kansallispuistoon kertyy vartin verran.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi