Yöelämä – täältä löytyvät Thaimaan parhaat juhlat

Mistä löytyy Thaimaan paras yöelämä? Thaimaan parhaita baareja kannattaa metsästää Bangkokista ja Chiang Maista. Parhaat rantajuhlat löytää puolestaan saarilta Koh Phangan, Koh Samui, Koh Phi Phi ja Koh Chang.

Paikallista tunnelmaa bilettäjä löytää Phuket Townista ja Isaanin kaupungeista.

Aloita bilematka Bangkokista tai Phuketista

Bangkokissa on toinen toistaan hienompia pilvenpiirtäjien kattobaareja. Kuvassa on Sofitel-hotellin kattobaari Park Society Rooftop Bar. Kuva: I Viewfinder / Shutterstock.com

Trooppiset rantabileet houkuttelevat Thaimaan saarille, mutta matkan aluksi kannattaa pysähtyä muutamaksi päiväksi Bangkokiin, jonka legendaarisesta yöelämästä löytyy jotakin jokaiseen makuun. Aloita ilta Bangkokin pilvenpiirtäjien kattobaareista päätä huimaavista korkeuksista ja jatka juhlimista Bangkokin klubeilla tai Khao San Roadin underground-tunnelmissa.

Jos taas saapuu Thaimaahan Phuketin kautta, kannattaa käyttää tilanne hyväksi ja jäädä hetkeksi Phuketiin juhlimaan. Phuketin Patong Beach on muuttunut pitkälti venäläisturistien tantereeksi, mutta älä anna sen hämätä. Parhaat juhlat ovat Phuket Townissa, jossa pääsee bilettämään paikallisten kanssa.

Full Moon Partyt ja Koh Samui

Full Moon Party on Koh Phangan -saaren legendaarinen vetonaula. Kuva: Parkpoom Kotcharat / Shutterstock.com

Lähes pakollinen rasti bilettäjille ovat kerran kuussa Koh Phanganilla järjestettävät Täydenkuunjuhlat (Full Moon Party), jotka kuuluvat maailman legendaarisimpien juhlien joukkoon. Juhlakansa alkaa kerääntyä saarelle vajaata viikkoa ennen juhlia, mutta muina aikoina saari on yllättävänkin rauhallinen ja leppoisa paikka, vaikka saarella järjestetäänkin myös uudenkuun ja puolenkuun juhlia.

Koh Phanganin naapurisaarella Koh Samuilla juhlitaan sen sijaan aina. Biletys on keskittynyt saaren Chaweng Beachille, jonka klubeilla käy soittamassa huippu-dj:tä ympäri maailmaa.

Pienimuotoisempi vaihtoehto on Koh Tao, jolle moni täydenkuun väsyttämä juhlija vetäytyy lataamaan akkujaan ja suorittamaan edullisen sukelluslupakirjan. Sukeltamisen ohella Koh Tao tunnetaan rantabileistä.

Koh Phi Phin rantabileet

Päivällä nautitaan Koh Phi Phin kuvankauniista maisemista, yöllä tanssitaan rantabileissä aamuun asti. Kuva: Day2505 / Shutterstock.com

Parhaimmat rantabileet löytyvät kuitenkin Andamaanienmeren puolelta Koh Phi Philtä, jolla juhlitaan biitsillä tähtitaivaan alla vuoden jokaisena päivänä – uskomattoman hienoissa maisemissa karstijyrkänteiden kupeessa.

Ko Phi Phiä voi myös hyvällä syyllä kutsua Thaimaan seksikkäimmäksi saareksi: kaikki saarella kävijät tuntuvat olevan nuoria ja kauniita, ja asusteeksi riittävät pelkät bikinit.

Tunnettuja bilesaaria Koh Phi Phiä ja Koh Phangania verrataan keskenään artikkelissa Koh Phangan vs Ko Phi Phi.

Syntinen Pattaya ja paratiisimainen Koh Samet

Songkran thaimaa
Thaimaalainen uusivuosi Songkran on yhtä pähkähullua vesisotaa – varsinkin Pattayalla, jossa juhlat jatkuvat viikon ajan. Kuva: Antti Helin

Thaimaan syntisimmät juhlat löytyvät tietenkin Pattayalta, jonka elo tuo paikoin mieleen Sodoman ja Gomorran päivät. Hauskaa voi tosin pitää myös housut jalassa – ja flirttailla diskoissa vaikka kauniiden venäläisturistien kanssa.

Kun Pattayalla alkavat seinät kaatua päälle, kannattaa siirtyä lyhyen matkan päähän upealle paratiisisaari Koh Sametille. Arkisin Koh Sametilla on rauhallista, mutta viikonloppuisin saari täyttyy bangkokilaisista. Saarelta löytyy bilepaikkoja moneen makuun: Ao Phai -ranta tunnetaan homojen bilepaikkana ja Had Sai Kaew -biitsi houkuttelee opiskelijoita.

Bileet Pohjois-Thaimaassa

Pohjois-Thaimaan keskus Chiang Mai on eläväinen opiskelijakaupunki, jonka yöelämän pitävät vilkkaana reppureissaajat ja paikalliset opiskelijat. Reppureissaajabaareja löytää Chiang Main vanhastakaupungista ja trendikkäämpää yöelämää Nimmanhaemin Roadilta.

Yöelämä on vilkasta myös reppumatkailijoiden suosimassa Pain pikkukaupungissa, joka sijaitsee kauniissa laaksossa vuorten kupeessa.

Thaimaalaista yöelämää Isaanissa

Harva matkailija päätyy Isaaniin – eli jos haluat kokea todella thaimaalaista tunnelmaa, suuntaa Koillis-Thaimaan nopeasti kehittyviin kaupunkeihin Udon Thaniin tai Khon Kaeniin, joiden klubeilla meno on usein riemastuttavan villiä. Thaipoppi soi!

Missä viettää uusi vuosi Thaimaassa?

Vuodenvaihtumisesta voi juhlia useassa paikassa. Suurimmat rantabileet on täydenkuun juhlistaan tunnetulla Koh Phanganilla. Hyvä vaihtoehto on Koh Samet, jonka uudenvuoden juhlat ovat vähemmän tunnetut ulkomaalaisten keskuudessa, mutta sitäkin legendaarisemmat bangkokilaisten keskuudessa.

Toki vuoden vaihtumisen juhliminen onnistuu myös Bangkokissa, mutta pääkaupungin keskusta on keskiyöllä tukossa, että päällimmäisenä juhlista saattaa jäädä mieleen väentungos.

Älä unohda Songkrania

Songkran-festivaali. Chiang Mai, Thaimaa. Kuva: 501room / Shutterstock.com

Thaimaan hauskin juhla on huhtikuussa vietettävä thaimaalainen uusi vuosi eli Songkran, jolloin koko maan valtaa hulvaton vesisota. Villeimpiä paikkoja Songkranin viettoon ovat Chiang Mai ja Pattaya.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi