Thaimaan parhaat luksuskohteet

Thaimaa luksus
Luksushotellin ikkunasta aukeaa upea maisema. Phuket, Thaimaa. Kuva: Prasit Rodphan / Shutterstock.com

Thaimaa on täynnä luksusta: maailman parhaita hotelleja ja hulppeita kylpylöitä, jotka hellivät sekä sielua että ruumista. Tällä sivulla esitellään Thaimaan parhaat luksuskohteet ja -hotellit niille, joille vain paras on kyllin hyvää. Ja hinta on sen mukainen.

Luksukseen on kaksi saarta ylitse muiden: Phuket ja Samui. Molemmissa luksuselämykset yhdistyvät suurten saarten monipuoliseen tekemiseen: jos haluaa vaihtelua Thaimaan parhaisiin kuuluvien hotellien ja kylpylöiden luksushemmottelulle, tekemistä on saarilla monipuolisesti. Samoin ravintolatarjonta on molemmilla saarilla erinomainen.

Kumpi sitten sopii juuri sinulle paremmin? Lue artikkeli Phuket vastaan Koh Samui.

Unohtumattomia luksushotelleja ja -elämyksiä löytyy myös tuntemattomammilta saarilta Ko Yao Noi ja Ko Kood sekä Pohjois-Thaimaasta.

Phuket on Thaimaan Jetset-saari

Banana Beach, Coral Island (Koh Hey). Phuket, Thaimaa. Kuva: MosayMay / Shutterstock.com

Moni rikas ja kuuluisa on hankkinut Phuketista itselleen kakkosasunnon – Madonnallakin sanotaan olevan huvila Miljonäärien mailiksi kutsutulla alueella Kamala Beachin kallioilla. Myös formulakuski Kimi Räikkösellä on Phuketissa ”lomamökki”.

Phuketiin varakkaita houkuttelevat erinomaisten palveluiden ja huippuluokan golfkenttien lisäksi kätevät lentoyhteydet – saarelle on helppo lentää viikonlopuksi vaikka Hongkongista tai Singaporesta.

Phuketin valtteihin kuuluvat myös läheisen Phang-Nga-lahden upeat karstisaarimaisemat, joille järjestetään luksusluokan purjehduksia. Esimerkiksi suomalaisen sukellusyrityksen Raya Diversin kautta voi vuokrata omaan käyttöönsä hienon katamaraanin kipparilla.

Phuketin ylellisimmät hotellit sijaitsevat omilla, yksityisillä hiekkarannoillaan. Legendaarisin kaikista on Amanpuri, josta sai alkunsa yksi maailman eksklusiivimmista hotelliketjuista, Aman Resorts.

Amanpurin palvelu on niin huolehtivaista, että perinteiseen thaimaalaiseen tyyliin rakennetussa hotellissa vieras tuntee olonsa kuninkaalliseksi – henkilökunta käy kastelemassa rannan hiekankin viileämmäksi vieraiden edestä.

Amanpurin sijainti on loistava: se on omalla salaisella rannallaan mutta kuitenkin aivan Surin Beachin ja Bang Tao Beachin ravintoloiden ja tyylikkäiden beach clubien äärellä.

Toinen klassinen Phuketin luksushotelli Trisara, joka sijaitsee aivan omassa rauhassaan saaren pohjoisosissa. Trisarassa nautiskelijaa odottavat yksityinen uimaranta, huvilat omilla pulahdusaltailla ja huippuluokan kylpylä, joka tunnetaan etenkin kuusikätisestä hieronnastaan.

Trisaran PRU-ravintola sai hiljattain ensimmäisenä ravintolana Phuketissa Michelin tähden.

Loistavia luksushotelleja on Phuketissa kymmeniä muitakin.

Koh Samui on luksushotellien saari

Koh Samuilta löytyy todella upeita luksusresortteja kuten The Tongsai Bay. Kuva: GlebSStock / Shutterstock.com

Koh Samui on Phuketin kovin kilpailija Thaimaan parhaan luksuskohteen tittelistä. Muutaman vuoden sisällä johtavat kansainväliset luksushotelliketjut ovat avanneet saarelle toinen toistaan upeampia hotelleja omille rauhallisille rannoilleen.

Six Senses tarjoaa luonnonläheistä luksusta: villat on tehty bambusta ja tummasta puusta koko seinän kokoisesta ikkunasta avautuvat upeat merimaisemat. Suurimmassa osasta huviloista on oma, yksityinen pulahdusallas.

Four Seasons edustaa puolestaan hulppeaa tyyliä, joka on hakenut innoituksensa thaimaalaisesta arkkitehtuurista. Nuorekkaita ja trendikkäitä luksusmatkaajia houkuttelee W Koh Samui.

Saaren ensimmäisiä luksushotelleja oli vuonna 1987 perustettu The Tongsai Bay, joka on edelleen paikallisen perheen omistuksessa. Hotelli on myös saaren rakastetuimpia: monet jäävät rakkaudella hoidetun hotellin lumoihin ja palaavat sinne aina uudestaan.

Edelliset hotellit edustavat superluksusta. Luksustunnelmiin pääsee Ko Samuilla toki niitä hieman edullisemminkin.

Mainio vaihtoehto on nuorekas Nikki Beach, joka sijaitsee rauhallisella Lipa Noi rannalla. Hotellin trendikkäällä sunnuntaibrunssilla kannattaa käydä, vaikkei hotellissa asuisikaan.

Jos haluaa olla toiminnan keskipisteessä Chaweng Beachilla ja silti omassa rauhassa, on The Library erinomainen valinta. Hotelli sijaitsee suurella tontilla rannan parhaalla paikalla, ja kun huoneita on vain 26, on rauha taattu. Hotellin verenpunainen uima-allas jättää säväyksen lomakuviin.

Luksuselämyksen viimeistelevät Koh Samuin huippuluokan ravintolat ja tunnelmalliset spat, kuten viidakkolehdossa sijaitseva Tamarind Springs.

Luksusta Thaimaan kauneimmissa maisemissa

Koh Yao Noi -saari. Phuket, Thaimaa. Kuva: Huw Penson / Shutterstock.com

Thaimaan upeimmat postikorttimaisemat löytyvät Phang-Nga-lahdelta ja Krabista, joissa pystysuorat karstisaaret nousevat merestä kuin eksoottinen uni.

Karstimaisemien keskellä pääsee asumaan Koh Yao Noi -saarella, jolle ei ole Phuketista kuin tunnin venematka. Hyvin rauhallisella saarella sijaitsee ylellinen Six Senses Yao Noi -hotelli, jonka huviloilta ja uima-altaalta avautuu henkeäsalpaava näkymä Phang-Nga-lahden karstisaarille. Huviloissa on omat yksityiset pulahdusaltaat.

Hieman edullisemman mutta yhtä lailla ikimuistoisen kokemuksen tarjoaa Koh Yao Island Resort. Jos tila ja rauha ovat parasta luksusta, ei tämän ylellisempää majataloa olekaan. Laajalle alueelle kauas toisistaan on sijoitettu kourallinen ylellisiä villoja, joilla ei ole seiniä laisinkaan, vaan huvilat avautuvat suoraan upeisiin merimaisemiin. Näkösuojaksi lasketaan vain bambuverhot – eksoottista ja romanttista.

Krabin ylellisin hotelli on Ritz-Carlton Phulay Bay, joka sijaitsee alueen rauhallisimmalla ja idyllisimmällä rannalla, Tubkaek Beachilla. Thaimaan juhlituin arkkitehti Lek Bunnag halusi luoda hotellista taideteoksen, jossa arkimaailma unohtuu. Tehtävässä auttavat hotellin huolella valittu henkilökunta, jota on tavallisesti kuusi jokaista asukasta kohden. Tunnelmaan sopivat hotellilta avautuvat merimaisemat. Taivaanrannassa kohoaa dramaattisia karstisaaria, jotka näyttävät leijailevan veden yllä. Mantereen puolella hotellin ympärille levittäytyy sirittävä viidakko.

Luksusta kaukaisella saarella

Jos haluaa viettää luksuslomansa aution saaren tunnelmissa, kannattaa suunnata syrjäisellä Koh Kood -saarella sijaitsevaan hotelli Soneva Kiriin. Tämän ylellisempää ja eksoottisempaa hotellia ei Thaimaasta löydy. Hotellissa on jopa oma aikansa: kellot on siirretty tunti muuta Thaimaata jälkeen, jotta illat olisivat pidempiä.

Saari sijaitsee syrjässä aivan Kambodzhan rajalla, mutta ei huolta – perille pääsee hotellin pienoislentokoneella.

Pohjois-Thaimaan luksuskohteet

Luksus Thaimaa Chiang Mai Mandarin Oriental Dhara Devi
Chiang Main Dhara Devi -hotellissa asutaan kuin palatissa. Kuva: Mandarin Oriental Dhara Devi

Thaimaa ei tietenkään ole pelkkiä paratiisimaisia hiekkarantoja. Monen mielestä todellinen Thaimaa löytyy Pohjois-Thaimaan vehreältä maaseudulta ja vuoristoista. Pohjois-Thaimaasta löytyy aidon tunnelman lisäksi myös muutamat koko Thaimaan tunnelmallisimmista hotelleista. Four Seasons Chiang Maita ympäröivät vehreät riisipellot, ja Dhara Dhevi taas muistuttaa arkkitehtuuriltaan hulppeaa, pohjoisthaimaalaista tiikkipalatsia. Molemmat sijaitsevat Chiang Main lähellä.

Jos taas haluaa asua kirjaimellisesti luonnon keskellä, Four Seasons Tented Camp on ylellinen telttaleiri, joka sijaitsee viidakossa Kultaisen kolmion alueella, aivan Myanmarin rajalla.

Aloita Thaimaan luksusloma Bangkokista

Thaimaa luksus Bangkok Mandarin Oriental
Oriental-hotellin Sala Rim Naam -ravintolassa esitetään iltaisin perinteisiä tansseja. Kuva: TAT

Thaimaan pääkaupunki Bangkok rankataan usein maailman pidetyimpien matkakohteiden joukkoon. Kaupunki tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Se on kiehtova yhdistelmä futuristisia tunnelmia ja ikiaikaisia perinteitä. Bangkokissa on helppo tuntea olevansa keskellä Bladerunner-elokuvaa. Pysähdy ainakin Bangkokissa tutustumassa huikeisiin nähtävyyksiin, shoppailemaan ja nauttimaan yöelämästä.

Thaimaan pääkaupungista löytyvät myös maailman parhaat thairavintolat, kuten Metropolitan-hotellin yhteydessä toimiva Nahm.

Luksusmatkaajan ykkösvalinta on tunnelmalliseen Chao Phraya -joen varrella sijaitseva Mandarin Oriental. Vuonna 1887 avattu hotelli on yksi Aasian legendaarisimmista majapaikoista, jossa ovat asuneet kuuluisuudet kirjailijoista Joseph Conrad ja Somerset Maugham lähtien (jälkimmäinen oli itse asiassa kuolla hotellissa malariakuumeeseen).

Nykyisin Bangkokin Mandarin Oriental äänestetään vuosi toisensa jälkeen maailman parhaiden hotellien terävimpään kärkeen. Erityisen kuuluisa hotelli on pettämättömästä palvelustaan.

Vaikkei hotellissa asuisikaan, siellä kannattaa käydä ainakin iltapäiväteellä hotellin vanhalla puolella ja brunssilla Sala Rim Naam -ulkoilmaravintolassa joen rannalla. Brunssia pidetään kaupungin parhaana.

Edullisempi vaihtoehto Orientalilla on vieressä sijaitseva, niin ikään luksustunnelmaa henkivä Shangri-La Hotel Bangkok.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi