Phuket VS Koh Samui

Koh Samui, Thaimaa. Kuva: Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Phuket ja Samui ovat Thaimaan suurimmat ja suosituimmat saaret. Kumpi mahtaa olla monipuolisempi matkakohde?

Kumpi on parempi: Phuket vai Koh Samui?

0–1 Samuilla on enemmän saaritunnelmaa. Phuket on melkein kiinni mantereessa, Samui sijaitsee kaukana merellä.

1–1 Phuketiin on edullisempaa lentää. Phuketin kentälle voi lentää suoraan ulkomailta ja kotimaanlennot kilpailevat hinnoillaan. Samuin kentän omistaa Bangkok Airways, joka pitää hinnat korkeina.

2–1 Phuketissa on paljon hienommat hiekkarannat. Jos totta puhutaan, Samuilla on vain yksi todellinen maailmanluokan ranta, Chaweng Beach. Phuketissa huikeita rantoja on täysi tusina.

3–1 Phuketissa on monipuolisemmat ostosmahdollisuudet: saarella on useita isoja ostoskeskuksia.

3–2 Samuilla on parempi yksittäinen nähtävyys, muumiomunkki. Kun kuuluisa munkki tunsi kuolemansa lähestyvän, hän vetäytyi meditoimaan. Munkin ruumis ei koskaan mädäntynyt. Nykyisin munkki on näytillä kotitemppelissään – lasivitriinissä ja Rayban-aurinkolasit silmillä.

4–2 Phuketissa on parempi golfata. Samuilla on muutama kenttä, Phuketista löytyy useita hyviä kenttiä.

5–2 Phuket sopii paremmin lapsiperheille. Perheille on enemmän tekemistä, ja Phuketin hotelleissa on isot uima-altaat, mikä on lapsiperheille tärkeää. Samuin uima-altaat tapaavat olla vaatimattomia.

5–3 Samui on tunnelmaltaan romanttisempi. Saari onkin suosittu häämatkalaisten kohde.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

2 KOMMENTIT

  1. Ottamatta kantaa sen enempää siihen kumpi on parempi, korjaisin muutaman asiavirheen. Samuilta löytää kaksi muumioitunutta munkkia (vain toisella taitaa kyllä olla Ray Banit). Golfkenttiäkin löytyy enemmän kuin tuo jutussa mainittu yksi. Tällä hetkellä ainakin kolme.

    • Näissä VS-artikkeleissa on kyllä tarkoituskin ottaa kantaa! Tulkitaan tämä kommentti pisteetksi Koh Samuin puolelle, eli tilanne on 5–4, vielä tosin Phuketin hyväksi. Kiitos korjauksista!!!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi