Koh Samuin paras golfkenttä

Samui golf
Santiburin reikä numero 16: tästä eivät maisemat parane. Kuva: Santiburi Samui Golf & Country Club

Koh Samui tunnetaan kauniina saariparatiisina, mutta millainen paikka Koh Samui on pelata golfia?

Golf-kohteena Ko Samui on vähemmän kuuluisa kuin Hua Hin, Pattaya ja Phuket, joissa on lukuisia tunnettuja kenttiä. Ko Samuilla on vain yksi täysimittainen kenttä, Santiburi Samui Golf & Country Club. Lisäksi on kaksi 9-reiän kenttää: Royal Samui sekä Bophut Hills -harjoituskenttä.

Mutta ei hätää: kenttien vähyyden Ko Samuilla korvaa Santiburi Samui Country Clubin taso. Kenttä kuuluu Thaimaan parhaisiin ja jo yksistään tekee Ko Samuista huippuluokan golfkohteen.

Upea Santiburi Samui

golf ko samui
Santiburin reiällä numero 15 tuntee olevansa koko Koh Samuin katolla. Kuva: Santiburi Samui Golf & Country Club

Parhaiten Santiburi Samui tunnetaan häikäisevän upeista maisemistaan. Kentällä on korkeuseroa lähes 200 metriä, ja ylhäältä avautuvat upeat merinäkymät naapurisaarille. Esimerkiksi väylä numero 6 kulkee vesiputousten keskeltä komea palmulehto taustallaan, ja vieläkin upeampi on Santiburin signature-reikä numero 16.

”Siltä avautuva merellinen maisema on niin häikäisevä, että peliin voi olla vaikea keskittyä”, kentän entinen director of golf, suomalainen Folke Nyberg varoittaa.

Osin suurista korkeuseroista johtuen golfauton käyttö on pakollista – kuten monella muullakin Thaimaan huippukentällä.

Nyberg muistuttaa myös, että Santiburin caddie-tytöt ovat poikkeuksellisen taitavia ja kauniita.

”Yhteensä 108 caddien joukko on hyvin koulutettu ja varustettu enkelin kärsivällisyydellä. Caddiet piristävät huonon lyönnin jälkeen, etsivät kadonneet pallot ja auttavat pelaamaan paremmin lukemalla puttilinjat paremmin kuin pelaajat itse”, Nyberg sanoo.

Santiburi Samui Golf & Country Club tasosta kertoo sekin, että kentällä pelataan vuosittainen Asian PGA Tourin kilpailu. Kentän on suunnitellut Aasian golfmaailman ykkönen, Piraporn Namatra.

Mutta miksi Samuilla sitten on vain kolme kenttää?

”Koska maa on niin kallista”, Nyberg vastaa. Syynä Samuin maan kalleuteen on saaren paratiisimaisuus ja suosio etenkin varakkaiden matkailijoiden keskuudessa. Saarella on useita huippuluokan luksushotelleja.

Hotelli golfareille

mae nam ko samui golf hotel
Santiburin hotelli sijaitsee Mae Nam Beachilla, yhdellä Ko Samuin rauhallisimmista rannoista. Kuva: Santiburi Samui Golf & Country Club

Kentän lisäksi Santiburi omistaa Samuilla toimivan tyylikkään Santiburi Beach Resortin, joka sijaitsee Mae Nam Beachilla, yhdellä saaren rauhallisimmista ja pisimmistä rannoista.

Tyylikkäästi perinteiseen thaityyliin mutta modernein mukavuuksin sisustettujen (kaikissa huoneissa on mm. dvd-soittimet) huviloiden lisäksi paikka hemmottelee asiakkaitaan vehreällä, trooppisella puutarhalla, 50 metriä pitkällä uima-altaalla ja 300 metrillä Mae Nam Beachin rantaviivaa.

Santiburin nimelle uskollisesti hotellissa voi asua tyylikkäästi keskellä luonnonrauhaa; Santiburi kun tarkoittaa thainkielellä rauhan kaupunkia.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi