Yögolfia Bangkokin Summit Windmill -kentällä

Janne Kaskeen tyylinäyte. Kuva: Juha Ritvala.

Kävimme Thaimaan-reissumme alkutekijöiksi pelaamassa yögolfia Summit Windmill -nimisellä kentällä Bangkokissa. Käsite yögolf sai kyllä etukäteen aikaan pieniä alkuväristyksiä tietämättömälle, mutta epäilyt paljastuivat turhiksi.

Yöllä pelaamisen hyviin puoliin voi ehdottomasti laskea tropiikissa pelattaessa viileämmän ilman ja halvemman hinnan. Lisäksi jo pelkkä kokemus on kokeilun arvoinen. Suomessa tätä ei pääse testaamaan.

Valkeus yön keskellä

Kentän valot ovat tehokkaat ja pelot pallojen hukkumisesta olivat melko turhia, vaikkakin muutama melko vinoksi laskettava pallo saattoi lähteä. Tietysti silmien tottuminen keinovaloon ja tätä kautta kallistuksien lukemiseen ja muuhun vie oman tovinsa, mutta ei tämä olekaan se kaikkein totisin tapa pelata. Heti ei tarvitse onnistua.

Meille ainut miinus pelaamisessa oli se, että takatiille asti valot eivät yletä, ja usein taidetaankin pelata joko klubitiiltä tai edempää. Sen takia treenimuotona pitkän päälle tämä ei soveltuisi. 99 prosentille golfareista tämä ei kuitenkaan tuo mitään muutoksia.

Kaunis kenttä

Itse kenttänä Summit Windmill on visuaalisesti kaunis luomus. Ruohopinnat ovat hyvät ja kaikki oheisalueet ja muut ovat viimeisen päälle. Muutamilla rei’illä isot vesiesteet kulkevat vähintään toisella puolella, ja palloa joutuukin sijoittamaan järkevästi, jotta pystyy välttämään kaikki pahimmat virheet.

Jos peli ei siis kulje, voi ihailla maisemia ja huikeita asuntoja, joita on väylien vierille rakennettu.

Auringonlaskun pelaajat

Yöllä pelaaminen on golfmatkaajan ehdoton elämys ja ainakaan tällä kentällä ei joudu pettymään siihen, mitä saa. Jos auringonnousussa on hieno pelata, niin kokeilkaa auringonlaskua ja siitä vielä muutama tunti yli!

Onhan se aivan pimeen komeeta hommaa.

Summit WindMill Golf Club sijaitsee Bang Nassa, ja sen yhteydessä toimii upea hotelli.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi