Panorama Golf Club – golfia viidakon helmassa

Khao Yain maisemissa. Kuva: Panorama Golf

Thaimaa on tunnettu lukuisista huippugolfkentistään. Suurimmalle osalle Thaimaan-kävijöistä ainakin Bangkokin, Pattayan ja Hua Hinin kentät ovat tuttuja, mutta Thaimaasta löytyy loistavia kenttiä muualtakin.

Esimerkiksi noin kahden ja puolen tunnin ajomatkan päässä Bangkokista on Khao Yain viidakkoalue, jossa sijaitsee monille tuntematon Panorama Golf & Country Club.

Golfia upeissa maisemissa

Kuten jo nimestäkin voi päätellä niin kentältä on upeat näkymät pitkin kukkulaista maastoa. Vuoristomaisemia löytyy läheltä Khao Yain luonnonpuistosta.

Kenttä ei ole kovin pitkä, mutta väylillä on syytä pysyä. Allekirjoittanut ei itse ainakaan lähde palloja etsimään viidakosta, sen verran tiheää se on.

Ilmeisesti muutkaan eivät kovin syvälle halua lähteä etsimään karannutta palloaan, sillä kaikki väylien reuna-alueet on merkattu vesiesteiksi, mikä nopeuttaa ja vähän helpottaakin pelaamista.

Positiivinen yllätys oli kentän hyvä kunto. Varsinkin griinit ovat loistavat. Ne ovat melko nopeat sekä paikoitellen hyvin kaltevat, joten hereillä pitää olla myös griineillä.

Parhaat väylät

Panoraman maisemissa. Kuva: Jani Perttilä / Nemo Guides.

Kentällä on paljon hyviä reikiä, mutta mieleenpainuvimpia olivat väylät 2 ja 17. Väylä 2 on takatiiltä pelattuna 170m par 3, jossa on puolisaari viheriö. Avausta ei voi missata lyhyeksi eikä oikealle tai muuten homma jatkuu dropilla.

Väylä 17 on lyhyehkö dogleg par 5. Varma peli on lyödä avaus väylää kohti, josta matkaa lipulle kakkoslyöntiin jää n. 200m, mutta oikaisemmalla avauksen metsän yli voi päästä 150 metriin. Riski oikaisemisessa on vesieste, joka menee koko väylän oikeaa reunaa pitkin.

Thai Pga Tourin kisanäyttämö

Panoraman kentällä pelataan Thaimaan Thai Pga Touria. Kuva: Jani Perttilä.

Turisteja kentällä ei pahemmin näy. Muutamia paikallisia pelureita kylläkin, mutta tilaa löytyy kentältä varmasti. Vaikkei Panorama turistirysä olekaan, niin tunnetuksi paikallisten kesken kentän tekee se, että siellä pelataan vuosittain useampi Thai Pga Tourin kisa. Tätä kautta kenttä saa nimeä ja tulee tunnetummaksi koko ajan.

Toistaiseksi green fee hinnat pyörivät siellä 1500 bahtin paikkeilla, mutta luulen, että kun ihmiset rupeavat löytämään tiensä Panoramaan niin hintakin voi vähän nousta.

Loistava ilmasto pelaamiseen

Pelaamisesta mielekästä tekee myös se, että ilmasto on täällä aivan erilainen, kuin vaikka Pattayan kentillä. En sitä itsekään aluksi uskonut, kun matkaa Pattayalta ei kuitenkaan ole kuin tuo 300 kilometriä, mutta ilma ei ole täällä läheskään yhtä kosteaa, ja aamuisin tekisi mieli vetää päälle jopa villapaita. Päivällä on lämmin, mutta ei missään nimessä tukahduttavan kuuma.

Paljon muutakin näkemistä ja tekemistä

Panorama sijaitsee melko lähellä Khao Yain upeaa kansallispuistoa, joten tänne tultaessa voi hyvin yhdistää golfin peluun ja kauniin luonnon tutkiskelun, kuten lintubongaukseen jota alueella harrastetaan (Khao Yaissa asuu myös hieman isompiakin otuksia eli tiikereitä, toimi. huom.).

PB Valley -viinitilan upeissa maisemissa.

Khao Yai on myös tunnettu viininviljelystään, ja siellä tuotetaan thaimaalaisia laatuviinejä mm. PB Valleyn viinitilalla, jossa pääsee tutustumaan viinintekoon. Tilalla on myös loistava ravintola.

Lähellä on myös thaimaalaisten rakastama karjatila Farm Chok Chai, jossa monia mahdollisuuksia hauskanpitoon kuten cowboy-esityksiä. Farmin ravintolasta saa hintavat mutta Thaimaan parhaat pihvit. Farm Chok Chai tunnetaan myös Ummmm -maidostaan sekä herkullisista jäätelöistään (Chok Chain jäätelöbaareja löytyy myös useista Bangkokin ostoskeskuksista, esimerkiksi CentralWorldista).

Lähistöllä on useita muitakin upeita golfkenttiä, joten täällä menee mukavasti pelaten useampikin päivä.

Alueella on kymmenttäin hotelleija, joista monet ovat ekohenkisten thaimaalaisten perustamia eli yöpyminen tapahtuu luonnonläheisissä bungaloweissa. Ravintoloita ja muita palveluita on myös paljon.

Panoraman kentällä on myös majoitusmahdollisuus, jos haluaa yöpyä kentän vieressä.

Yöksi Khoratiin

Khoratin eli Nakhon Ratchashiman kaupunkiin ei ole matkaa kuin alle tunti, joten kentällä voi myös piipahtaa päivän golfmaassa ja sitten jatkaa Khoratin kaupunkiin yöksi.

Khoratissa laadukas hotelli on esimerkiksi Sima Thani.

Edullisesti yöpyy mm. Sri Pattana Hotellissa, jonka vieressä on länsimaalaisten hengauspaikka Check Inn sekä kävelymatkan päässä Khoratin suojeluspyhimyksen Thao Suranareen patsas.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi