Golf Pattayalla

St Andrews / Green Valleyn golfkenttä. Pattaya, Thaimaa. Kuva: OutdoorWorks / Shutterstock.com

Pattaya on golfaajan paratiisi. Kahden viikon golf-lomalla ei tarvitse käydä samalla kentällä kahdesti, sillä rantakaupungin lähellä on yli 20 täysimittaista golfkenttää. Puolet kentistä on mainioita, ja päälle tulevat vielä Bangkokin lukuisat huippukentät, kuten kohtuuhintainen Lotus Valley Golf Resort.

Viheriöitä löytyy kaikentasoisille pelaajille aloittelijoista mestareihin. Golfkentille kertyy Pattayan rannoilta ajomatkaa puolesta tunnista tuntiin.

Edulliset Green feet

St Andrews / Green Valleyn golfkenttä. Pattaya, Thaimaa. Kuva: OutdoorWorks / Shutterstock.com

Pattayan golfkentät tunnetaan etenkin monipuolisuudestaan ja hyvästä hinta–laatusuhteestaan. Pelaaminen tulee halvemmaksi kuin muissa Thaimaan suosituissa golfkohteissa. Pattayalla hyvien golfkenttien greenfeet alkavat 1000 bahtista, kun esimerkiksi Hua Hinissa hintaa kertyy tuplasti.

Matkailusesongin ulkopuolella Suomen kesäaikaan Thaimaan sadekaudella, jolloin green feet tapaavat vielä puolittua.

Pattaya on kuitenkin yksi Thaimaan kuivimmista seuduista, eivätkä satunnaiset sadekuurot estä pelaamista. Kesäaika on muutenkin rauhallista ja leppoisaa aikaa, kun tavallisesti vilkas rantakaupunki on tyhjentynyt turisteista.

Jos aikoo järjestää pelinsä itsenäisesti, kannattaa liittyä Pattaya Sports Clubin jäseneksi. Klubi on neuvotellut hyvät alennukset Pattayan alueen kentille.

Samoista alennuksista pääsee osalliseksi klubiin liittymättäkin, jos osallistuu esimerkiksi suomalaisen JP House -majatalon järjestämille golfreissuille. Retkien hintaan kuuluvat kuljetukset. JP Housella on myös hyvätasoisia bägejä on vuokrattavana edullisesti 300 bahtin päivähintaan – kun perussettien vuokraaminen maksaa suoraan golfkentiltä noin 1000 bahtia päivässä.

Pattayan kiinnostavimmat golfkentät

St Andrews / Green Valleyn golfkenttä. Pattaya, Thaimaa. Kuva: OutdoorWorks / Shutterstock.com

Golfkenttiä on moneen makuun. Parhaana pidetään 27 reiän Laem Chabangia, joka rankataan yleensä Thaimaan viiden parhaan kentän joukkoon. Green feelle kertyy hintaa noin 3000 bahtia.

Hinta–laatusuhteeltaan loistavia ovat Bangpra Golf, Emerald Golf Club ja vastikään kunnostettu Greenwood Golf, joiden green feet ovat suunnilleen 1000 bahtia.

Kokemisen arvoinen on haastava Rayong Green Valley Country Club (tunnetaan myös nimellä St. Andrews 2000 Golf Club), jolla on isoja puita, esteitä, pitkiä väyliä, kivenmurikoita ja suuret mäkierot. Kenttä vaatii pelaajalta hyvää kuntoa.

Pattayan golfkentistä ikimuistoisin on Wangjuntr Golf Park, jonka kolmesta kentästä yksi on raskas vuoristokenttä. Wangjuntrin leikkimieliset kentät tapaavat jakaa mielipiteitä: yhdellä väylällä lyödään esimerkiksi saarelle, jolla on griini ja sen keskellä lammikko. Tunnelma on jo melkein kuin minigolfia pelatessa.

Kenttä ei taatusti sovi tiukkapipoille. ”90 prosenttia asiakkaista on ihan haltioissaan ja 10 prosenttia valittaa, ettei tämä ole golfia laisinkaan”, golfretkiä järjestävän JP Housen omistaja kuvaa.

Kokemuksia Pattayan golfkentistä

Mikä on sinun lempikenttäsi Pattayalla? Kerro omista kokemuksistasi!

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi