Golfarin kokemuksia: Thaimaa vai Espanja?

Aurinko paistaa aina – ainakin talvella Thaimaan golfkentille. Kuva: Black Mountain Golf Club Hua Hin

Thaimaassa harjoitellut Teemu Putkonen pohtii Thaimaan ja Espanjan etuja ja haittoja golfarin näkökulmasta.

Jos aurinkoa kaipaat

Thaimaa sopii mielestäni Manner-Espanjaa paremmin golfareille yksinkertaisesti säiden puolesta, varsinkin Suomen talviaikaan.

Thaimaassa on takuuvarmasti lämmintä ja hyvä sää joka päivä läpi talven, toisin kuin Manner-Espanjassa, jossa lämpötilat pomppivat 5–25 asteen välillä aivan päivästä riippuen.

Yhtenä päivänä Espanjassa voi olla täydellinen golfsää mutta seuraavana päivänä +5 astetta ”lämmintä” ja sataa vettä kuin aisaa.

Tapaksia vai tulista thairuokaa?

Itse rakastan aasialaista ruokaa, joten piste menee Thaimaahan myös tästä. Thaimaassa klubien ravintolat ovat hyvin varusteltuja ja ruoka yleensä huippuluokkaa.

Espanjassa on myös loistavat ruuat – älkää ymmärtäkö minua väärin –mutta ruokavalikoima on golfklubeilla yleensä varsin suppea, ja listalta löytyy vain klubileipä ja pastaa.

Kiitos ja kumarrus caddieille

Rakastan Thaimaan caddie-kultuuria, että jokaisella pelaajalla täytyy olla caddie joka kierroksella. Kierrokset sujuvat Thaimaassa leppoisasti ja silti paljon ripeämmin kuin Espanjassa, kun jokaisella on oma caddie.

Tämän ylellisyyden tekee toki mahdolliseksi Thaimaan edullinen palkkataso; Euroopassa työntekijöiden palkkaaminen on paljon kalliimpaa.

Kielimuuri

Molemmissa maissa on vastassa kielimuuri, jos ei satu puhumaan espanjaa tai thaita. Mutta sanoisin, että englannilla pärjää Espanjassa paremmin, kun ihmiset ovat paremmin koulutettuja. Ja espanjaa on toki helpompi opetella kuin thainkieltä!

Thaimaahan suosittelenkin pakkaamaan mukaan hyvät hermot ja rennon asenteen, koska aina ei saa mitä tilaa, ja muutenkin voi olla vahan hankalaa kommunikoida.

Kielimuuria tasoittaa Thaimaassa onneksi thaimaalaisten positiivinen asenne ja se, että he ovat aina valmiita auttamaan. Kunhan ottaa Thaimaassa loman huumorilla niin hyvin se menee!

Golfkentät Thaimaassa ja Espanjassa

Thaimaan ja Espanjan kenttiä on hyvin vaikea vertailla keskenään, koska ne ovat hyvin erityyppisiä ja ruoholaatu hyvin erilainen.

Molemmista maista löytyy aivan huippukenttiä. Ainoa ongelma on se, että huippukentillä kierrokset eivät ole kovin huokeita kummassakaan maassa.

Parhailla kentillä golfpäivä tulee green fee -hintoineen lähes aina maksamaan yli sata euroa, joten muistakaa laskea se budjettiinne ennen kuin lähdette Suomesta.

Thaimaassa tosin kenttien hintahaarukka on laaja, ja edullisetkin kentät ovat yleensä loistokunnossa.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi