Hua Hin Golf – nämä ovat Hua Hinin parhaat golfkentät

Golfkenttä. Hua Hin, Thaimaa. Kuva: Lili Graphie / Shutterstock.com

Monet pitävät Hua Hinia Thaimaan – ja jopa koko maailman – parhaana golfkohteena. Alle puolen tunnin ajomatkan päässä leppoisan rantakaupungin keskustasta on kymmenen mainioita golfkenttää. Hyvien kenttien lisäksi golfaajat pääsevät nauttimaan Hua Hinin rennon nautinnollisesta elämäntyylistä, johon kuuluvat erinomaiset hotellit, hyvät ravintolat ja kattavat shoppailumahdollisuudet.

Pelien välipäivinä kannattaa rentoutua Hua Hinin ylellisissä kylpylöissä, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä.

Golfkenttien green feet vaihtelevat 2000–4000 bahtin välillä vilkkaimman matkailusesongin aikana. Edullisinta pelaaminen on Thaimaan sadekaudella elo–syyskuussa, jolloin kaikille kentille (Black Mountainia lukuun ottamatta) pääsee pelaamaan 800 bahtilla. Sadekausi ei pahemmin haittaa pelaamista: Hua Hin on Thaimaan kuivinta seutua ja kuurot osuvat yleensä iltaan.

Black Mountain – Hua Hinin paras golfkenttä

Hua Hin Golf
Aurinkon paistaa aina – ainakin talvella Thaimaan golfkentille. Kuva: Hua Hinin Black Mountain Golf Club.

Hua Hinin kentistä vaativimpia on Asian Tourin osakilpailujen näyttämönä toimiva Black Mountain, joka rankataan usein maailman parhaiden kenttien joukkoon. Väylillä on Hua Hinin kentistä eniten korkeuseroja, ja griinit ovat nopeat, vaikeat ja loistavassa kunnossa.

Black Mountain toimii Suomen menestyneimmän golfammattilaisen, Mikko Ilosen, kotikenttänä. Parhaiten kilpakenttä sopii kokeneille pelaajille.

Banyan Golf Club – Hua Hinin golfkenttien aatelia

Haastava kenttä on myös Banyan Golf Club, joka on suunniteltu ihastuttavan luonnonmukaiseksi. Kenttää tehdessä puita kaadettiin mahdollisimman vähän, ja väylille on jätetty maaston luonnolliset kallistukset. Lopputulos on kaunis mutta haastava. Griinit ovat aina huippukunnossa.

Varo väyliä reunustavia ananaspeltoja – niissä haavoittaa helposti kätensä palloa kurkotellessa.

Perinteiseen thaityyliin tehdyn kauniin klubitalon terassilta avautuvat pelipäivän jälkeen upeat auringonlaskut.

Sea Pines Army Golf Club – erinomainen golfkenttä rannalla

Sea Pine Army Golf Club on kentistä uusimpia ja noussut kahden edellisen rinnalle kärkikenttien joukkoon. Kenttä on Thaimaan ainoita, joka sijaitsee aivan rannalla – muutama väylä seurailee hiekkarantaa, jolla makailee auringonottajia.

Loistavan sijainnin kalliilla rantatontilla selittää se, että kenttä on sotilasalueella ja armeijan omistuksessa. Se on silti kaikille avoin.

Palm Hills Country Club – monen suosikkikenttä

Palm Hills on monen klubipelaajan suosikki, sillä kenttä antaa pienet virheet anteeksi ja on helppo käveltävä. Kenttä on aina loistavassa kunnossa ja visuaalisesti todella kaunis. Griinit ovat erittäin mielenkiintoiset.

Palm Hills on mukavan anteeksiantavainen kenttä ja antaa mahdollisuuden pelata todella kovaakin tulosta.

Royal Hua Hin Golf Course

Kiinnostava pelattava on myös Thaimaan ensimmäinen golfkenttä Royal Hua Hin Golf Course, joka perustettiin golfista innostuneen kuninkaan käskystä jo vuonna 1924.

Viehättävä kenttä sijaitsee aivan keskustassa, rautatieaseman vieressä. Maisemia koristaa kaunis temppeli. Vaikeutta tuovat vanhat puut, joiden lehvästöt ovat levittäytyneet väylien ylle – ja palloja varastelevat apinat.

Muita hyviä golfkenttiä Hua Hinissa

Esimerkillisinä kenttinä pidetään myös Jack Nicklauksen suunnittelemaa Springfield Royal Country Clubia, vastikään kunnostettua, 27-reikäistä Majestic Creekiä ja 36-reikäistä Imperial Lake View’tä.

Golfhotellit ja golfkauppa Hua Hinissa

Helpoiten pelireissut järjestyvät matkatoimistojen sekä golfiin erikoistuneiden hotellien kautta. Paketteihin kuuluvat green feet alennuksineen sekä kuljetukset.

Golfaajiin erikoistuneita majataloja ovat esimerkiksi Hua Hin Golf Villa sekä Evergreen Boutique Hotel. Jälkimmäisen perusti golfiin hurahtanut suomalainen omistaja, joka halusi tehdä sellaisen majatalon, jollaista hän itse tapasi etsiä: huoneet ovat viiden tähden tasoa mutta palvelu rentoa. Valitettavasti Evergreenin perustaja kuoli tapaturmaisesti, mutta hotelli jatkaa hänen viitoittamallaan tiellä.

Golfvarusteitaan voi täydentää Hua Hinin parhaassa golfkaupassa Hua Hin Golf Shopissa.

Golf Hua Hinissa – kokemuksia

Kerro alta löytyvässä kommenttiosuudessa omat vinkkisi Hua Hinin golfkentille.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi