Thaimaan parhaat kulttuurikohteet

Noviisimunkki meditoimassa. Kuva: SantiPhotoSS / Shutterstock.com

Haluatko tehdä matkan Thaimaan kulttuuriin ja historiaan? Rantojensa lisäksi Thaimaa on upea kohde kulttuurista kiinnostuneelle. Näennäisen modernin pinnan alla paikallinen kulttuuri on kiehtovaa ja kummallista.

Jokaisen isomman talon edessä on oma pieni henkien talonsa, jossa asustavat päärakennuksen suojelushenget, ja thaimaalaiset luottavat amulettien suojelevaan voimaan. Arvovaltaisilla munkeilla kerrotaan olevan yliluonnollisia voimia – he osaavat lukea ajatuksia ja harjoittaa telepatiaa. Taikuus on Thaimaassa osa arkipäivää.

Kummallisen kulttuurin lisäksi kannattaa tutustua myös Thaimaan eli Siamin, kuten maa tunnettiin vielä 1930-luvulle asti, pitkään historiaan.

Bangkok – kulttuurinystävän ykköskohde

Wat Phra Kaew eli Smaragdibuddhan temppeli on yksi Bangkokin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Tofumax / Shutterstock.com

Pääkaupunki Bangkok on kulttuurista kiinnostuneen ykköskohde. Bangkokin nähtävyyksiin kuuluvat sadunomainen Smaragdi-Buddhan temppeli ja Kaakkois-Aasian parhaisiin museoihin kuuluva Kansallismuseo. Bangkokissa on myös paljon outoja nähtävyyksiä, joiden kautta voi tustua thaimaalaisen kulttuurin maagisiin ja yliluonnollisiin uskomuksiin.

Bangkokin ravintoloissa on helppo syödä tiensä koko Aasian ympäri: niin thaimaalaiset, vietnamilaiset, kiinalaiset, korealaiset kuin japanilaisetkin ravintolat ovat alansa huippua.

Ayutthaya – pääkaupunki ennen Bangkokia

Wat Mahathat -temppeli. Ayutthaya, Thaimaa. Kuva: Songsak Pandet / Shutterstock.com

Bangkokista on helppo tehdä päiväretki Ayutthayan rauniokaupunkiin. Ayhutthayan kuningaskunta kukoisti 400 vuoden ajan, kunnes burmalaiset polttivat valtakunnan pääkaupungin maan tasalle vuonna 1767. Aytthayan tuhon jälkeen siamilaiset siirsivät pääkaupunkinsa nykyiseen Bangkokiin.

Ayutthaya on sen verran kiehtova paikka, että siellä viihtyy helposti useammankin päivän. Matkan voi yhdistää esimerkiksi läheiseen Lopburin, jonka khmerien aikaiset ovat apinoiden valtaamat.

Sukhothai – Thaimaan Kalevala

Thaimaan kulttuurikohteet
Wat Si Chum -temppeli, Sukhothai Historical Park, Keski-Thaimaa. Kuva: Thomas Ramsauer / Shutterstock.com

Toinen kiehtova rauniokaupunki on Sukhothai, jota pidetään thaimaalaisten myyttisenä alkukotina, eräänlaisena Thaimaan Kalevalana. Thaimaalaisen kulttuurin ja sotilasmahdin nousun sanotaan alkaneen Sukhothaista, josta tosin tiedetään enemmän legendoja kuin varmoja historiallisia totuuksia.

Tunnelmalliset rauniot sijaitsevat maaseudun rauhassa 400 kilometriä Bangkokista pohjoiseen, suunnilleen puolivälissä matkalla Chiang Maihin.

Lue lisää rauniokaupungeista artikkelista Ayutthaya vs Sukhothai.

Thaimaalaisen kulttuurin sydänmailla

Noviisimunkkeja kuljetetaan norsukyydillä festivaalin aikana. Surin, Thaimaa. Kuva: Puwanai / Shutterstock.com

Pohjois-Thaimaassa ja Koillis-Thaimaassa eli Isaanissa kokee thaimaalaista kulttuuria vahvemmin kuin rantakohteissa. Itse asiassa Etelä-Thaimaan kalastajayhteisöt ovat perinteisesti olleet malaijeja ja musliminuskoisia. Isaanin takamailta löytää hienoja khmerien ajan temppeleitä, samantapaisia kuin Kambodzhan Angkorin raunioalueelta. Isaanissa on myös paljon kummallisia festivaaleja, etenkin alkukesästä.

Pohjois-Thaimaassa voi puolestaan tutustua kauneutta rakastavaan pohjoisthaimaalaiseen Lanna-kulttuuriin. Pohjois-Thaimaan tärkeintä kaupunkia Chiang Maita pidetään Thaimaan kulttuuripääkaupunkina. Nähtävänä on komeita, vanhoja temppeleitä, kulttuuriesityksiä ja käsityöpajoja.

Historiallinen Hua Hin

Rantakohteista eniten historiaa löytyy Hua Hinista, jonne thaimaalaiset aateliset rakennuttivat huviloitaan 1900-luvun alussa. Vuosisadanvaihteen tunnelmiin pääsee yöpymällä Thaimaan ensimmäisessä rantahotellissa, vuonna 1923 valmistuneessa, kaunista kolonialistityyliä edustavassa Centara Grand Beach Resortissa. Jos taas etsii modernimpaa tyyliä, Hua Hinista löytyy useita oivaltavia boutique-hotelleja (lue lisää Hua Hinin hotelleista).

Kulttuurilomaan yhdistyy sopivasti hemmottelu, sillä Hua Hinista on kehittynyt Thaimaan johtava kylpyläkaupunki. Huikeimmat spat, kuten The Barai, ovat jo ulkonäöltään hienoja designkohteita.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi