Thaimaan parhaat spa-kylpylät

Thaihieronta on parhaimmillaan ihanaa hemmottelua. Kuva: Phil date / Shutterstock.com

Joka toinen thaimaalainen hotelli on lisännyt nimeensä yhdistelmän ”Hotel&Spa”. Älä kuitenkaan odota eurooppalaistyylistä kylpyläkokemusta. Thaimaan kylpylöissä (spa) ei juurikaan lilluta mineraalipitoisissa kylvyissä, vaan nautitaan eksoottisista hieronnoista. Joissakin kylpylöissä on höyrysauna.

Parhaimmillaan spat ovat ikimuistoisia kokemuksia, rentoutumisen keitaita, joiden design on jo itsessään ihanan rauhoittava – tai erikoisuudessaan ihmetystä herättävä. Tosin valitettavan moni spa on vain orkideoilla ja hissimusiikilla naamioitu ylihintainen hierontasalonki/kauneushoitola.

Valitse siis spa huolella. Alta löytyvät esiteltyinä Thaimaan huikeimmat kylpylät, jotka tarjoavat taatusti rahoille vastinetta. Mutta ensin muutama sana spa-hoidoista ja spa-etiketistä.

Spa-hoidot Thaimaassa

Hemmotteluhoitoa kuumien kivien avulla. Kuva: Alfred Wekelo / Shutterstock.com

Hoitoja on monenlaisia. Kylpylöissä otetaan harvemmin aivan perinteistä thaihierontaa, sillä hyviä sellaisia saa paljon halvemmalla tavallisista hierontapaikoista. Monet hoidot ovatkin suuntautuneet erikoisuuden puolelle. Siitä trendistä on sentään päästy jo hiljalleen eroon, että naamalle hierottiin kaikkea kummallista suklaasta kaviaariin.

Erityisen suosittuja ovat aromaterapiat, joissa kehoa hellitään hieronnoilla ja yrteistä tehdyillä öljyillä. Aromaterapiaan yhdistyy usein lämpimällä yrttinyytillä painelua – ihanan rentouttavaa ja (etenkin) hyväntuoksuista! Kerrotaan, että samanlaisilla nyyteillä hoidettiin aikoinaan thaimaalaisia sotureita.

Tiibetiläinen kuumakivihieronta voi kuulostaa huuhaalta, mutta kannattaa kokeilla. Se oikeasti rentouttaa uskomattoman tehokkaasti ja saa olon tuntumaan siltä kuin leijailisi puoli metriä maanpinnan yläpuolella.

Spa-etiketti – näin toimit Thaimaan kylpylöissä

Yrttihierontaa. Bangkok, Thaimaa. Kuva: Bangkok Thai / Shutterstock.com

1. Kylpylähotellien spa-palveluja käyttääkseen ei tarvitse asua kyseisessä hotellissa.

2. Suosituimpiin ja hienoimpiin kylpylöihin kannattaa varata aika etukäteen. Yleensä muutaman tunnin varoaika riittää. Usein hoitoihin voi päästää siltä seisomaltakin.

3. Uima-asua ei tarvita. Spasta annetaan asiakkaalle hoitojen ajaksi mukava pyjama, joskus myös kertakäyttöalusvaatteet.

4. Saavu ajoissa paikalle: ehdit rauhassa henkiä vastaanoton kaunista ja eteeristä tunnelmaa. Monessa spassa on myös mahdollista viettää hetki höyrysaunassa tai kylpyammeessa ennen hoitojen alkamista.

5. Nauti ja rentoudu. Parhaiten spat sopivat hemmotteluun. Jos kaipaa oikeasti tehokasta hierontaa jumiutuneiden lihastensa avaamiseen, se kannattaa hakea tavallisesta hierontapaikasta.

Thaimaan parhaat kylpylähotellit

Lomalla kannattaa kokeilla thaihierontaa. Thaimaa. Kuva: Tatiana Belova / Shutterstock.com

Hua Hin on listalla hyvin edustettuna – Bangkokin lähellä sijaitsevaa kuninkaallista rantakohdetta pidetäänkin Thaimaan epävirallisena kylpyläpääkaupunkina. Syynä kaupungin spa-kylpylöiden erinomaiseen tasoon on vaativissa bangkokilaisissa asiakkaissa.

Alla olevien kylpylähotellien lisäksi kannattaa pitää mielessä eri puolilta Thaimaata löytyvät hotelliketjut Six Senses (superluksusta) ja Anantara (kohtuuhintaista luksusta), jotka panostavat erityisen paljon kylpyläpalveluidensa laatuun.

The Barai, Hua Hin

The Barai on muodon juhlaa ja hetken roolileikki satumaailmassa. Arkkitehtuuriltaan Thaimaan häikäisevimmässä spassa voi tuntea olevansa kuin muinainen jumalhallitsija palatsissaan. Inspiraationsa spa on saanut muinaisista kambodzhalaisista temppeleistä – violetilla säväyksellä.

The Barai -kylpylä sijaitsee Hua Hinin viihtyisimpiin kuuluvan Hyatt Regency Hua Hinin yhteydessä, mutta myös hotellin ulkopuoliset vieraat ovat tervetulleita.

Chiva Som, Hua Hin

Varoitus: Kela tuskin korvaa näitä hoitoja. Holistiseksi terveysretriitiksi itseään kutsuva Chiva Som -resortti aloitti Thaimaan spa-buumin, ja lukematon määrä maailman julkimoita on käynyt täällä parsimassa ruumistaan ja psyykettään kuntoon detoksikaatiopaastolla, joogalla ja taijilla, akupunktiolla, tyhjiökuppihieronnalla sekä sellaisilla hoitomuodoilla kuin ”emotionaalisella vapautumistekniikalla”.

Chiva Somiin ei huolita ulkopuolisia asiakkaita, vaan resorttiin on kirjauduttava sisään vähintään muutamaksi päiväksi. Hoitojen tason takaa se, että Chiva Som kouluttaa hoitajansa omassa akatemiassaan.

Evason Hua Hin

Evasonin The Earth Spa on ulkoasultaan Thaimaan kummallisimpia: hoitohuoneina toimivat tunnelmalliset savimajat. Hierontojen laadun takaa se, että Evason toimii legendaarisen Six Senses -brändin alla, vaikka onkin hinnaltaan Six Senses -hotelleja maltillisempi. Nimestään huolimatta Evason Hua Hin kylpylähotelli ei sijaitse Hua Hinissa vaan siitä hieman etelään rauhallisessa Pranburissa.

Trisara, Phuket

Kylpylähotellin erikoisuus on Royal Massage, jossa kolme terapeuttia hieroo kuusikätisesti. Kokemus on täyttä luksusta: koko keho tuntuu olevan samaan aikaan hierottavana.

Phuketin ylellisimpiin kuuluva hotelli Trisara sijaitsee omalla rannallaan, ja kaikissa huviloissa on oma pulahtamisaltaansa. Varaudu maksamaan huoneesta lähes 1500 euroa yöltä.

Four Seasons Chiang Mai

Loistava kylpylähotelli maaseudun rauhassa Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa. Hotellin ja ihastuttavan kylpylärakennuksen on suunnitellut thaimaalainen sankariarkkitehti Leg Bunnag, jonka kädenjälkeä on myös Hua Hinin The Barai -kylpylä.

Four Seasons Chiang Mai on unohtumaton elämys, mutta hyvin kallis sellainen.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi