Thaihieronta – näin löydät aidon hierontapaikan

Thaihieronnassa jalat saavat erityishuomiota. Kuva: Boonchoke / Shutterstock.com

Thaihieronta eli perinteinen thaimaalainen hieronta perustuu akupunktiopisteiden painamiseen ja venytyksiin. Kokemus on hyvin erilainen kuin eurooppalainen hieronta. Thaihieronnan tarkoituksena on rentouttaa lihaksia, vetreyttää niveliä – ja avata kehon näkymättömiä energialinjoja. Suurimman huomionsa hieroja keskittää asiakkaansa jalkoihin. Selkä ja niska hierotaan pikaisesti lopuksi.

Hieroja painaa sormiensa lisäksi kehoa kyynärvarrellaan ja joskus myös jaloillaan. Hieronnan osaksi kuuluvat venytykset – älä pelästy niitä vaan ole aivan rentona.

Hyvä hieroja aloittaa käsittelyn lyhyellä rukouksella: hieronta toimii hänelle meditaatioharjoituksena, jossa hän harjoittaa hierottavalleen fyysisesti mettaa, eli buddhalaista oppia rakastavasta lempeydestä.

Alla seitsemän vinkkiä thaihierontaan.

Miten löytää hyvä thaihieroja?

1. Jos haluat kunnollisen hieronnan, kierrä kaukaa paikat, joiden edessä istuu nuoria naisia määkymässä: ”Want a massage?” Tarjolla on todennäköisesti jotain aivan muuta kuin perinteistä thaihierontaa.

2. Hierontapaikan luonteen voi yleensä myös päätellä nimestä: Sweet Teen Massage tarjoaa tuskin tavallista thaihierontaa.

3. Parhaat hieronnat saa yleensä tuhdeilta, keski-ikäisiltä rouvilta. Hyvä hieroja painelee voimakkaasti mutta satuttamatta.

Lomalla kannattaa kokeilla thaihierontaa. Thaimaa. Kuva: Tatiana Belova / Shutterstock.com

Miten thaihieronnassa pukeudutaan?

4. Hierontapaikka tarjoaa pyjaman, johon pukeudutaan hieronnan ajaksi.

Thaihieronta vai aromaterapia?

5. Tarjolla on usein erilaisia hoitoja, thaihieronnan lisäksi esimerkiksi aromaterapiaa. Jälkimmäinen muistuttaa enemmän eurooppalaista hierontaa: kehoa hierotaan yrttiöljyjen kera ja venytyksiä on thaihierontaa vähemmän, jos ollenkaan. Aromaterapia sopii hyvin etenkin rentoutumiseen.

6.  Jos hieronta tuntuu lepsulta painelulta, pyydä hierojaa hieromaan voimakkaammin. Hierojat ymmärtävät yleensä parhaiten rallienglantia.

Tipataanko thaihierojaa?

7. Hierojalle on hyvä jättää pieni tippi. 50 bahtia riittää mainiosti.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi