Thaimaalainen sim-kortti, datapaketit ja puhelut Suomeen

Thaimaalaisen kännykkäliittymän voi hankkia jo lentokentältä. Kuva: Chalermpon Poungpeth / Shutterstock.com

Thaimaassa kannattaa hankkia koko matkaseurueelle paikalliset sim-kortit ja datapaketit, vaikka olisi lyhyelläkin matkalla. Ne saa kätevästi ostettua jo lentokentältä. Sekä Suvarnabhumilla että Don Muangilla on saapuvien aulassa kojut, jotka myyvät liittymiä.

Suurin ongelma on valita, minkä liittymän hankkii. Suurimpia palveluntarjoajia on kolme (DTAC, True Move ja AIS) ja nämä kaikki tarjoavat useita erilaisia datapaketteja (osa sisältää vain dataa, ei puheaikaa, vaan kukapa puheaikaa enää niin tarvitseekaan, kun voi käyttää netin kautta vaikka WhatsAppia).

Voit vertailla kentällä tarjontaa, tai valita summamutikassa jonkun operaattoreista. Ei niillä niin suurta eroa ole. DTAC on esimerkiksi myynyt seitsemän päivän pakettia 9 GB:n datalla 150 Bahtilla eli noin neljällä eurolla. Sillä pärjää jo pitkälle.

Lentokentän tiskeillä myyjät tuntuvat puhuvan varsin hyvää englantia, joten heiltä voi kysellä lisätietoja. Myyjät ottavat passin tiedot ylös ja asentavat kortin puhelimeen.

Jos liittymästä loppuu data kesken matkan, lisää voi ladata 7/11-kioskeissa ympäri maata.

Aiemmin myös varsinaisia prepaid-liittymiä myytiin edullisesti 7/11-kioskeissa, mutta nykyisin liittymät vaativat rekisteröinnin. Eli jos et hanki liittymää jo lentokentältä, se pitää tehdä operaattorien omissa puodeissa, joita löytyy ostoskeskuksista.

Dataliittymien voimassaoloaika vaihtelee. Ne ovat voimassa niin kauan kuin ovat aktiivikäytössä ja joitakin kuukausia senkin jälkeen, vaikkei niitä jatkuvasti käyttäisikään. Aika riippuu operaattorista. Hyvällä onnella kortti on edelleen toiminnassa seuraavalla Thaimaan-matkalla. Tai sitten vain hankkii uuden.

Halvat puhelut Thaimaasta Suomeen

Käytännössä ulkomaanpuhelut Thaimaasta Suomeen (tai puhelut Suomesta Thaimaahan) kannattaa hoitaa netin kautta toimivien paveluiden avulla (Skype, WhatsApp), jolloin kuluu vain sangen edullista dataa.

Jos jostain syystä kuitenkin joutuu käyttämään varsinaista puheaikaa ulkomaanpuheluihin, kannattaa se tehdä thaimaalaisesta numerosta ja laittaa numeron eteen + merkin sijaan operaattorikohtainen numerokoodi, joka ohjaa puhelun kulkemaan puhelinverkon sijaan nettiverkon kautta (niin sanottu VoIP-puhelu).

True-operaattorin kännykkäliittymillä numerokoodi on 006 ja AIS:llä 005. Numerosarjojen 007, 008 ja 009 pitäisi toimia kaikilla liittymillä (tai sitten ei, aina voi kokeilla).

Aivan: ulkomaanpuheluiden soittaminen on aikamoista agenttipuuhaa. Numerosarjoja on muitakin.

Kannattaa huomioida, että jos pitää puhelimessaan suomalaista sim-korttia, joutuu maksamaan myös Suomesta tulevien puheluiden vastaanottamisesta. Näin ei ole, jos puhelimessa on thaimaalainen sim-kortti.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi