Kuinka Thailand Travel Pass täytetään?

Auttaisikohan amuletti Travel Passin hakemisessa?. Kuva: Tupungato / Shutterstock.com

PÄIVITYS 1.7.2022: Heinäkuun 2022 alusta alkaen Thaimaa on luopunut Thailand Passin käyttämisestä. Sitä ei enää tarvita, samoin kuin ei myöskään vakuutustodisusta. Nyt riittää se, että näyttää lentokentällä matkaan lähtiessään rokotustodistusta.

Jos ei ole ottanut koronarokotuksia, pitää tehdä koronatesti enintään 72 tuntia ennen matkaa.

Alla olevat tiedot Thailand Passista ovat vanhentuneita.

Mikä oli Thailand Pass?

Onko ongelmia Thaimaan Travel Pass -järjestelmän kanssa? Tällä sivulla annetaan vinkkejä niiden ratkaisemiseen. Omalla sivullaan kerrotaan tarkemmin, miten Thaimaahan voi matkustaa korona-aikana.

Marraskuussa 2021 Thaimaa otti käyttöön Travel Pass -järjestelmän, jossa netissä haetaan lupa matkustaa Thaimaahan nyt korona-aikana. Paha vain, että Travel Passin täyttäminen aiheuttaa monelle harmaita hiuksia. Ongelmakohtia on useita.

Mutta ei huolta, kyllä se onnistuu. Loppupeleissä hakeminen on helpompaa kuin alkuun saattaa luulla.

PÄIVITYS: Thailand Passin ehdot ovat vaihtuneet ja muuttumeet useaan otteeseen. Viimeisimmät muutokset astuvat voimaan kesäkuun 2022 alussa. Sen jälkeen Thailand Passiin tarvitaan enää vakuutustodistus ja rokotustodistus. Muilta osin alla olevat tiedot ovat vanhentuneet.

Ja saattaa hyvin käydä, että kesällä Thaimaa luopuu kokonaan Travel Passista.

Hae Travel Pass ajoissa – mutta älä liian aikaisin

Thailand Pass haetaan täältä. Suuren kävijäliikenteen takia sivuston käyttäminen on silloin tällöin takkuillut. Jos sivusto nykii, yritä myöhemmin uudestaan.

Travel Pass pitää hakea vähintään seitsemän päivää ennen matkaa. Käsittelyajaksi on ilmoitettu 5–7 päivää. Monella vastaus on tullut hyvinkin nopeasti, näin etenkin silloin, kun kaikki kohdat on oikein täytetty.

Jos matkaasi on vielä pitkä aika, odota kaikessa rauhassa. Jo nyt moni Travel Passin ongelma on ratkaistu ja niitä tunnutaan ratkaisevan kaiken aikaa lisää. Järjestelmään saattaa muutenkin tulla helpotuksia.

Kerää jo etukäteen seuraavat tiedot

Thailand Pass -hakemusta tehdessä tarvitsee täyttää seuraavat tiedot:

  • Passin tiedot ja kuvat passin etusivusta (voi ottaa vaikka kännykällä)
  • Rokotustodistus, jonka saa koronatietopalvelusta
  • Todistus, että matkavakuutus kattaa koronahoidot Thaimaassa 20 000 Yhdysvaltain dollariin asti. Pyydä todistus vakuutusyhtiöstäsi. Alun perin summa oli vuoden 2021 puolella peräti 100 000 dollaria, mutta siitä se on laskenut 50 000 dollarin kautta 20 000 dollariin (1.3.2022 eteenpäin).
  • SHA+ hotellivaraus yhdeksi yöksi
  • Kuitti että Thaimaan päässä tehtävä koronatesti ja lentokenttäkuljetus on maksettu etukäteen
  • Lentovaraus (meno–paluu)

Lähetä dokumentit JPG-muodossa

Hakemukseen liitettävät dokumentit kannattaa lähettää JPG-muodossa. Käyttäjillä on ollut vaikeuksia esimerkiksi PDF-muotoisten dokumenttien liittämisessä, tosin tämä ongelma on ilmeisesti jo korjattu. Maksimikoko per dokumentti on 2 MB.

Käytä Google Chrome -selainta ja Gmail-sähköpostiohjelmaa

Travel Passin täyttäminen näyttää toimivan parhaiten Google Chrome selaimella. Käytä siis mieluiten sitä.

Siitäkin on raportoitu, että parhaiten toimii, kun käyttää hakemuksessa Gmail-sähköpostia. Hakemus on ainakin välillä jättänyt hyväksymättä Hotmail-osoitetta.

Jos järjestelmä ei hyväksi passin numeroa

Joillakuilla on ollut ongelmia saada järjeltelmä hyväksymään passinnumero. Siihen on auttanut, että on laittanut ylimääräisiä välilyöntejä numerosarjan loppuun eli kirjainten perään. Tätä kannattaa kokeilla vasta, jos ongelmia tulee – tämä bugi on jo ymmärtääksemme korjattu.

Hotellin varaaminen Travel Pass -hakemusta varten

Lentokentältä mennään suoraan hotelliin pikakaranteeniin odottamaan Thaimaassa tehdyn koronatestin tulosta. Tätä varten hotellista pitää varata yksi yö etukäteen ja laittaa siitä kuitti liitteeksi Travel Pass -hakemukseen. Hotelli saa olla enintään viiden tunnin automatkan päässä lentokentältä. Siinä ajassa ehtiin hyvin Bangkokin lentokentältä niin Hua Hiniin kuin Rayongiinkin. Tietysti yhden yön voi hyvin olla vaikka Bangkokin lentokentän kulmilla.

Hotellin on hyvä olla SHA+ luokiteltu, mikä tarkoittaa, että niiden hygieniakäytännöissä on otettu korona huomioon ja iso osa henkilökunnasta on rokotettu.

Tällä hetkellä paras varauspalvelu on Agoda, koska sen kautta voi jo varata hotelleja karanteenipaketilla, joka sisältää hotelliyön, lentokenttäkuljetuksen ja koronatestin Thaimaan pässä.

Huom! Kaikkien hotellien nimessä ei näy Agodassa SHA+ merkintää, mutta huonevaihtoehtojen kohdalla näkyy merkintä Quarantine Package. Bangkokissa karanteenipaketteja myy esimerkiksi lentolentän vieresäs sijaitseva Siam Mandarina Hotel.

Valmiita paketteja myy myös tämä sivusto. Ongelmana on, että sen kautta hotellit on pitänyt varata lähettämällä suoraan hotelliin maksua varten kuvan luottokortista. Se ei välttämättä ole Thaimaassa – tai muuallakaan – kovin turvallista. Kopiointi on helppoa.

Hotelli saa olla enintään kahden tunnin ajomatkan päässä lentokentältä, johon saapuu.

Kuitti Thaimaassa tehtävästä koronatestistä

Jos on tottunut käyttämään Booking.com -varauspalvelua, sieltä en ole vielä löytänyt valmiita karanteenipaketteja. Mutta varauspalvelun kautta voi varata hotellikuljetuksen, eli jäljelle jää vain koronatestin varaaminen.

Jos lentää Phuketiin tai Krabiin, testin voi varata sivustolta Thailand PSAS.

Rokotustodistus

Rokotustodistuksen saa Omakannasta. Rokotustodistus on englannin, ruotsin ja suomen kielellä.

Travel Passia varten kysytään todistus täydestä rokotussarjasta eli kahdesta rokotuksesta. Poikkeuksen tekee Johnson & Johnson -rokotus, jolla yksi rokoteannos riittää täyteen rokotesarjaan.

Omakanta näyttää lähtökohtaisesti vain jälkimmäisen rokotuksen päivämäärän ja QR-koodin. Ensimmäisen rokotuksen päivämäärän löytää Terveystiedot-kohdasta, jonne on merkitty kaikki lääkärikäynnit. QR-koodia se ei näytä, mutta moni hakija on kertonut, että heillä on hyväksytty ensimmäiseen rokotukseen sama QR-koodi kuin toiseen.

Eli kannattaa kokeilla laittaa ensimmäisen rokotukseen sama QR-koodi kuin minkä saa tokasta rokotuksesta.

Vaihtoehtona on myös käydä pyytämässä todistus siitä rokotuspisteestä, jossa on rokotettu.

Saako hakemuksen onnistumisesta viestin?

Osa hakijoista on saanut viestin, että hakemus on mennyt perille, osa ei.

Jos hyväksyntää ei ala kuulua muutaman päivän jälkeen, Thaimaan Suomen suurlähetystö suosittelee laittamaan mailia tähän osoitteeseen: [email protected]

Hyvää matkaa!

Vaikeinta Thailand Passissa on hakeminen. Kun sen on saanut, Thaimaan päässä asiat sujuvat jo joutuisasti lentokentällä.

  • AVAINSANAT