10 x Lomaile kuin thaimaalainen

Thaimaassa lomalla thaimaalaiseen tapaan
Hei äiti! Sain meduusasta uuden Facebook-ystävän. Kuva: Antti Helin

Etkö halua näyttää Thaimaassa turistilta? Näin vietät rantalomaa kuin paikallinen.

1 Joukossa hauskuus tiivistyy

Lähde matkaan suurella ja äänekkäällä seurueella – mieluiten värikkäällä bussilla, jonka kyljet on maalattu täyteen animaatiohahmoja. Soita bussissa täysillä thaipoppia.

2 Siskonpeti paras peti

Ahtaudu kuuden hengen voimin yhteen ainoaan hotellihuoneeseen. Parisänkyyn mahtuu helposti neljä kaverusta. Loput kaksi voivat nukkua sohvalla tai lattialla.

3 Herää aikaisin

Kirmaa rannalle ennen aamukahdeksaa. Voitele ihosi valkoiseksi vahvimmalla mahdollisella aurinkorasvalla, jonka luvataan myös valkaisevan ihoa.

4 Anna kameran laulaa

Ota valokuvia. Kaikesta ja koko ajan. Jos näet keinun, siinä on PAKKO ottaa kuva. Rannalta ei saa poistua ilman vähintään yhtä hyppykuvaa. Muista oikeaoppinen poseeraus: suu suppuun, silmät lautasiksi ja kaksi sormea pystyyn V-asennossa. Päivitä Facebook-statuksesi vartin välein.

5 Vältä aurinkoa

Pakene rannalta varjoon viimeistään aamuyhdeksältä. Loppupäivän vältät aurinkoa kuin ruttoa – ethän halua, että ystäväsi pilkkaavat sinua ruskettuneeksi puhveliksi.

6 Herkuttele

Syö taukoamatta: kuvattua kalmaria, hedelmiä suolalla ja chilillä, grillattuja katkarapuja, höyrytettyjä simpukoita ja paahtoleivän väliin tungettua jäätelöä. Olutlasiin laitat jäitä.

7 Ui vaatteet päällä

Palaa aurinkoon viideltä iltapäivällä. Ui vaatteet päällä. Pulikoi matalassa rantavedessä traktorin sisäkumin päällä ja ratsasta kiljuen banaaniveneellä. Ei haittaa, vaikka et osaisi uida – läheltä piti hukkumiset ovat vain sanuk sanuk eli hauskaa.

8 Ajetaan me tandemilla

Älä edes kuvittele lukevasi kirjaa. Kirjan lukeminen paljastaisi sinut kaikkein varmimmin turistiksi. Aja sen sijaan ystäviesi kanssa ympäriinsä pinkillä tandemilla.

9 Karaokea – tietysti!

Kun ilta laskeutuu, kaiva esiin karaokelaitteet. Laula epävireisiä koillisthaimaalaisia kantri-iskelmiä eli luuk thung -biisejä pitkälle aamuyöhön. Mitä kauheammalta kuulostat, sen enemmän se on sanuk. Samaa mieltä ovat naapurihuoneessa nukkuvat ruotsalaiset eläkeläiset.

10 Palaa kotiin heti seuraavana päivänä

Seuraavana päivänä poistut rantakohteesta yhtä iloisena ja äänekkäänä pyörremyrskynä kuin saavuitkin. Jos haluat rentoutua hiljaisuudessa, olet tullut väärään paikkaan. Rauhaa voit hakea temppelistä. Tosin sielläkin kuuluu ottaa valokuvia.

Parhaat paikat lomailla kuin thaimaalainen (viikonloppuisin):

6 KOMMENTIT

  1. Olin viime syksynä yhden viikonlopun Cha-Am:ssa ja kaikki edellä mainitut asiat thaimaalaisista pitävät paikkansa.Huvittavaa katsella sitä vierestä

  2. Iman pilkkaa, totta, paitsi olueen ei lisata jaita, vaan jaihin olutta, olut kun on niin lamminta, et ei onnistu toisin pain ! Asun Thaim. seudulla jossa 99,9% turisteista on Thaim. ! Aiemmin 2v. Phuketissa !

  3. Eihän blogin pitäjä nyt ole tavannus vain vaimoani ? Kuvaus sipii häneen täydellisesti.

  4. Hahahahaahha!!!!!!! Kuolen nauruun näitä Andyn Info-paketteja lukiessani 😀 😀 😀 Juuri näin se menee!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi