Pai – Pohjois-Thaimaan reppureissukeskus

Iltatori. Pai, Thaimaa. Kuva: Joyfull / Shutterstock.com

Pai on kuin Bangkokin kuuluisa reppureissaajagetto Khao San Road siirrettynä kauniisiin vuoristomaisemiin. Chiang Main ja Mae Hong Sonin välissä sijaitseva vuoristokylä on noussut yhdeksi Pohjois-Thaimaan suosituimmista kohteista.

Rento ja seikkailullinen Pai

Pain kanjoni Huai Nam Dang -kansallispuistossa on upean erikoinen patikointikohde. Kuva: Doidam 10 / Shutterstock.com

Paista on tullut käsite. Tänne saavutaan hengailemaan vuoristomaisemissa, istumaan boheemeissa kahviloissaja viihtymään erinomaisilla musiikkiklubeilla, kuten Bebopissa. Ruokaa löytää ympäri maailmaa, mutta jos haluaa herkutella thairuualla, kannattaa suunata pitkäikäiseen klassikkoravintolaan Ban Benjarongiin.

Pai on Thaimaan paras paikka laskea koskia. Parhaimmillaan koskenlasku on kahden päivän mittaisena, jolloin yövytään telttaleirissä viidakossa. Koskenlaskufirmoista luotettavin on alkuperäinen, ranskalaismiehen pitämä Thai Adventure Rafting, jolle ei ole 25 vuoden aikana tapahtunut yhtään vakavampaa onnettomuutta.

Thom’s Pai Elephant Campissa pääsee ratsastamaan norsuilla ja kokeilemaan joessa norsurodeota.

Retkiä voi tehdä skootterilla tai polkupyörällä läheisille vesiputouksille, kuumille lähteille tai Pain pienelle kanjonille. Skootterilla voi karauttaa myös 40 kilometrin päähän Soppongiin, jonka lähellä on useita luolia. Luolista suosituin on Lot, jonka sisälle livutaan veneellä. Luolan perällä on 2000 vuotta vanhoja tiikkiarkkuja.

Vaelluksia järjestetään läheisiin vuoristolaiskyliin.

Paista löytyy myös rento sirkuskoulu, jossa voi opetella vaikka tulishow’n saloja.

Pai – matka

Pai sijaitsee Chiang Main ja Mae Hong Sonin puolivälissä. Kaupunkien välillä kulkee useita busseja päivittäin. Chiang Maista bussit lähtevät Arcade-asemalta. Matka-aika on nelisen tuntia. Pain ja Chiang Main välillä kulkee myös pikkubusseja, jotka poimivat matkalaiset kyytiin suoraan majatalosta.

Pai – hotellit ja majatalot

Majataloja Paissa on yli sata. Osa sijaitsee kylän keskustassa, osa ympäröivien riisipeltojen katveessa. Alla olevat ovat kaikki keskustassa. Jos aiot keskustan ulkopuolelle, vuokraa ensimmäisenä päivänä skootteri ja kiertele ympäriinsä omaa suosikkiasi etsien.

Quarter Hotel €€€

Miksi: Pain tyylikkäimpiä paikkoja, silti kohtuuhintainen. Uima-allas.
Missä: Keskustassa sairaalan vieressä. Katso tarjoukset hotelliin.

Lilu Hxotel €€

Miksi: Boutiquemajatalon yhteiset tilat ovat kauniissa vanhassa puutalossa, huoneet uudessa lisärakennuksessa.
Missä: Aivan keskustassa, pääkatu Rungsiyanonilla. Katso tarjoukset hotelliin.

Mr Jan’s Guesthouse €

Miksi: Edullisia mökkejä vehreässä puutarhassa. Majatalon yhteydessä toimii hauska pieni höyrysauna.
Missä: Tesaban-kadulla keskustassa. Katso tarjoukset hotelliin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi