Pai – Pohjois-Thaimaan reppureissukeskus

Iltatori. Pai, Thaimaa. Kuva: Joyfull / Shutterstock.com

Pai on rento vuoristokylä, josta on tullut yksi Pohjois-Thaimaan suosituimmista kohteista. Tänne saavutaan hengailemaan vuoristomaisemissa, istumaan boheemeissa kahviloissa ja viihtymään erinomaisilla musiikkiklubeilla.

Pohjois-Thaimaassa Chiang Main ja Mae Hong Sonin välissä sijaitseva Pai on kuin Bangkokin kuuluisa reppureissaajagetto Khao San Road siirrettynä kauniisiin vuoristomaisemiin.

Kylän suosio alkoi alun perin koskenlaskusta, ja Pai on edelleenkin Thaimaan paras paikka laskea koskia.

Pai – nähtävyydet ja tekemistä

Pain kanjoni Huai Nam Dang -kansallispuistossa on upean erikoinen patikointikohde. Kuva: Doidam 10 / Shutterstock.com

Parhaimmillaan koskenlasku on kahden päivän mittaisena, jolloin yövytään telttaleirissä viidakossa. Koskenlaskufirmoista luotettavin on alkuperäinen, ranskalaismiehen pitämä Thai Adventure Rafting, jolle ei ole 25 vuoden aikana tapahtunut yhtään vakavampaa onnettomuutta.

Thom’s Pai Elephant Campissa pääsee ratsastamaan norsuilla ja kokeilemaan joessa norsurodeota.

Retkiä voi tehdä skootterilla tai polkupyörällä läheisille vesiputouksille, kuumille lähteille tai Pain pienelle kanjonille. Skootterilla voi karauttaa myös 40 kilometrin päähän Soppongiin, jonka lähellä on useita luolia. Luolista suosituin on Lot, jonka sisälle livutaan veneellä. Luolan perällä on 2000 vuotta vanhoja tiikkiarkkuja.

Vaelluksia järjestetään läheisiin vuoristolaiskyliin.

Paista löytyy myös rento sirkuskoulu, jossa voi opetella vaikka tulishow’n saloja.

Pain ravintolat

Pain ravintoloissa tarjotaan ruokaa ympäri maailman, mutta jos haluaa herkutella thairuualla, kannattaa suunata pitkäikäiseen klassikkoravintolaan Ban Benjarongiin.

Pai – hotellit ja majatalot

Majataloja Paissa on yli sata. Osa sijaitsee kylän keskustassa, osa ympäröivien riisipeltojen katveessa. Alla olevat suositukset ovat kaikki keskustassa. Jos aiot keskustan ulkopuolelle, vuokraa ensimmäisenä päivänä skootteri ja kiertele ympäriinsä omaa suosikkiasi etsien.

Pain tyylkkäimpiä majapaikkoja on tyylikäs ja silti kohtuuhintainen Quarter Hotel, joka sijaitsee keskustassa sairaalan vieressä. Uima-allaskin löytyy.

Keskustassa pääkatu Rungsiyanonilla sijaitseva Lilu Hotel on viihtyisä boutique-majatalo, jonka yhteiset tilat ovat kauniissa vanhassa puutalossa ja huoneet uudessa lisärakennuksessa.

Mr Jan’s Guesthouse on jo aikamoinen klassikko. Edullisia mökkejä vehreässä puutarhassa. Tesaban-kadulla sijaitsevan majatalon yhteydessä toimii hauska pieni höyrysauna.

Pai – matka

Pai sijaitsee Chiang Main ja Mae Hong Sonin puolivälissä. Kaupunkien välillä kulkee useita busseja päivittäin. Chiang Maista bussit lähtevät Arcade-asemalta. Matka-aika on nelisen tuntia. Pain ja Chiang Main välillä kulkee myös pikkubusseja, jotka poimivat matkalaiset kyytiin suoraan majatalosta.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi