Melonta Thaimaassa

Krabissa voi myös meloa. Kuva: Dudarev Mikhail / Shutterstock.com

Kauneimmat melontamaisemat löytyvät Phang-Nga-lahdelta, jossa pääsee ihailemaan sekä huikeita karstimaisemia että kiehtovia mangrovemetsiä. Melontaretkiä järjestetään sekä Krabista että Phuketista.

Monet retkistä tehdään suurissa ryhmissä – ja halvoissa kajakeissa, jotka ovat raskaita melottavia. Parhaat retkenjärjestäjät pitävät ryhmänsä pieninä ja käyttävät laadukkaita kajakkeja. Antoisimpia ovat yli yön kestävät retket, joilla yövytään autiosaarilla.

Yrityksistä ammattitaitoisimpia ja ekohenkisimpiä on Phuketista käsin toimiva John Gray’s Sea Canoe, jolta järjestää toiveesta räätälöityjä retkiä alueille, joilla ei muita melontaryhmiä näe.

Pitkään on toiminut myös Sea Canoe, joka järjestää Phang-Nga-lahden lisäksi pitkiä kajakkivaelluksia ympäri Etelä-Thaimaata, kuten komealle autiosaari Ko Tarutaolle.

Thailand Kayak vie melontaseikkailulle Khao Sokin sademetsän siimekseen.

Melontaretkillä ei yleensä tarvitse aikaisempaa kokemusta. Kannattaa muistaa yksinkertainen ohje: älä vedä melaa alakädellä, vaan työnnä sitä eteenpäin yläkädellä. Niin saat vipuvoimat käyttöön ja kajakki kulkee keveämmin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi