Ko Lanta – tällainen on Thaimaan paras saari

Koh Lanta -saaren rannoilla riittää ihanaa rauhaa. Kuva: Ozerov Alexander / Shutterstock.com

Ko Lanta saattaa hyvinkin olla Thaimaan paras saari. Matkakohteena Ko Lanta on sopivan rauhallinen, mutta tekemistäkin on riittävästi. Koko saaren länsipuoli on yhtä kaunista rantojen silkkinauhaa. Vaikka majapaikkoja on runsaasti, Ko Lantan pitkät rannat eivät tunnu koskaan kovin vilkkailta.

Rauhallista tunnelmaa lisää se, että päätie kiertää rannat kaukaa. Hotellit ja majatalot ovat aivan rannassa ja niitä on jokaiselle kukkarolle.

Saaren 10 000 asukkaasta suurin osa on muslimeja, joista elävät vielä hyvin perinteiseen tapaan maanviljelyllä ja kalastuksella. Seksikauppaa ei ole ja rannoilta puuttuvat yli-innokkaat kaupustelijat. Ko Lantalta löytääkin helposti myös aidon Thaimaan tunnelmaa.

Miksi matkustaa: Ko Lanta on Thaimaan sympaattisimpia saaria. Rannat ovat pitkiä ja vaaleita, auringonlaskut ikimuistoisia. Saaren hienouksiin kuuluu sekin, ettei Lanta ole myynyt vielä koko sieluaan turismille. Hiekkarantojen ulkopuolella tunnelma on edelleen hyvin paikallinen. Kun hiekkarannat ovat saaren länsipuolella, itäpuolta hallitsevat mangrovemetsät ja hedelmäviljelykset. Keskellä kohoavat komeat, viidakoiden peittämät kukkulat.

Miksi jättää väliin: Muslimisaari voi olla joillekin liiankin rauhallinen: rentoa yöelämää löytyy rantabaareista, mutta mikään varsinainen biletyskohde Ko Lanta ei ole – kaukana siitä.

Kenelle Ko Lanta sopii parhaiten?

Koh Lanta kannattaa kiertää skootterilla. Kuva: Yuliia Kononenko / Shutterstock.com

Perhe: Ko Lanta on Thaimaan suosituimpia perhekohteita – ja hyvästä syystä. Lue lisää: Ko Lanta lasten kanssa.

Reppureissaaja: Reppureissaajia Ko Lantalle houkuttelee se, että saarelta löytää edelleen helposti edullisia rantabungaloweja, etenkin Klong Khong -rannalta. Saarta on myös mukava kiertää skootterilla omaa suosikkirantaansa etsien.

Jos etsit

Sukellus: Ko Lanta sijaitsee melkein kiinni rannikossa, minkä takia saaren omat vedet eivät ole kovin kirkkaita eivätkä sovi snorklaukseen. Mutta veneretken päässä Ko Lantalta on useita hienoja sukelluskohteita.

Ko Lanta – rannat

Ba Kantiang Bay, Koh Lanta, Thaimaa. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Saaren ”keskus” on parista kadunpätkästä koostuva Saladan, jossa sijaitsee saaren satama. Satamakylästä kulkee lavatakseja rannoille.

Lantalla on useita hiekkarantoja, jotka eroavat toisistaan tunnelmaltaan.

Perheiden keskuudessa suosituin on Klong Dao. Kolme kilometriä pitkä ja pehmeähiekkainen ranta on matala ja sopii hyvin lapsille. Palveluita on paljon.

Saaren pisin ranta on viisi kilometriä pitkä  Phra Ae, jota kutsutaan myös Long Beachiksi. Rannan tunnelma vaihtelee pitkin matkaa: mukaan mahtuu kaikkea luksushotelleista reppureissaajien yksinkertaisiin majoihin. Keskivaiheiltaan ranta on melkein autio. Nopeasti syvenevä ranta sopii hyvin uimiseen.

Eniten reppureissaajatunnelmaa löytää Klong Khongilta, joka on rannoista kivikkoisin. Laskuveden aikaan uiminen on hankalaa. Rannan puutteita korvaa se, että mökkikylät ovat täällä edullisia ja poikkeuksellisen viihtyisiä. Rannalla on myös muutama hieman tyylikkäämpi majapaikka, kuten kohtuuhintainen Coco Lanta Resort.

Rannoista vähiten paratiisimaisia on Klong Nin, jonka vierestä kulkee tie. Toisaalta täältä käsin on helppo kiertää skootterilla saarta.

Luksusranta on upeana puolikuuna kaartuva Kantiang, jolla sijaitsee saaren ylellisen hotelli, ihana mutta hävyttömän kallis Pimalai.

Kantiangin jälkeen tie muuttuu huonoksi ja rannat hyvin rauhallisiksi, lähes autioiksi. Klong Jark ja Mai Pai ovat upeita rantoja, joilla on vain muutama majatalo, kuten Klong Jarkilla sijaitseva ihastuttava Anda Lanta.

Isompien rantojen väliin mahtuu pari pientä autiorantaakin, joita voi etsiä skootterin kyydistä.

Koh Lanta, Thaimaa. Kuva: PixHound / Shutterstock.com

Saaren itäpuolella on sympaattinen vanhakaupunki Lanta Old Town.

Saarella liikutaan mopotakseilla, tuktukeilla ja songthaew-lavatakseilla. Vuokraskootteri on kätevin tapa liikkua ympäriinsä. Tiet ovat hyvässä kunnossa aivan saaren eteläisintä osaa lukuun ottamatta, ja liikenne on yleensä rauhallista.

Ko Lanta – hotellit

Ko Lantalta löytyy majoitusta kaikenlaisiin toiveisiin – edullisista rantabungaloweista luksushotelleihin ja kaikkea siltä väliltä. Hotellia valitessa kannattaa ottaa huomioon se, millä rannalla otelli sijaitsee. Lue täältä Ko Lantan hotellisuosituksemme erilaisille matkailijoille tai etsi suoraan hotellia rannalta, jolla haluat asua:

Ko Lanta – näkemistä ja tekemistä

Koh Talabeng on yksi Koh Lantan naapurisaarista. Kuva: Pixhound / Shutterstock.com

Vaikka Ko Lanta on syvimmältä olemukseltaan luotu laiskanpulskeaan lekotteluun, on saarella myös varsin paljon tekemistä. Saarta on mukava kiertää skootterilla, ja Ko Lantalta pääsee saariretkille Trangin saariston pienille paratiisisaarille.

Ko Lantalta voi myös tehdä sukellusretkiä muutamille Thaimaan parhaista sukelluspaikoista.

Lue lisää Ko Lantan nähtävyyksistä.

Ko Lanta – matka

Ko Lanta on siitä kätevä saarikohde, että sille voi ajaa autolla. Saari sijaitsee melkein kiinni mantereessa, ja autojen tarvitsee ylittää losseilla vain kaksi kanavaa.

Pikkubusseja kulkee Krabista, jonne lennetään Bangkokista. Ajomatka kestää vajaat kolme tuntia. Pikkubussien meno ei välttämättä sovi herkkähermoisille: kuskit ajavat kuolemaa halveksien. Itsekin olen istunut tällä matkalla pikkubussissa, joka törmäsi tielle löntystelleeseen lehmään. Huonosti kävi: lehmälle. Matkustajat sen sijaan selvisivät kolhuitta ja matka jatkui paikalle saapuneella uudella minibussilla.

Etukäteen voi myös varata yksityiskyydin Krabin lentokentältä Ko Lantalle – hyvä puoli on se, että silloin voi pyytää kuljettajaa ajamaan minibusseja hieman hitaammin ja paljon turvallisemmin.

Vaihtoehtona on Trang, jonne pääsee sinnekin lentämällä sekä Bangkokista yöjunalla. Matka Trangista on suunnilleen saman pituinen kuin Krabilta, mutta minibusseja kulkee Trangista harvemmin. Minibussit lähtevät Trangin rautatieaseman läheltä, jonne pääsee lentokentältä minibussilla.

Laivat Ko Lantalle

Ko Lantalle pääsee myös laivalla Phuketista (Koh Phi Phin kautta, lähtöjä Phuketista aamuisin klo 13.30 asti), Krabista ja Ko Ngailta. Laivat kulkevat vain matkailusesongin aikana marraskuun vaihteesta toukokuulle.

Laivakyyti Krabi Townin satamasta kestää noin kolme tuntia ja maksaa suunnilleen saman kuin minibussikyyti.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

Jatka matkaa

Koh Jum -saari. Krabi, Thaimaa. Kuva: Bang tongkeawsawat / Shutterstock.com

Krabin ja Ko Lantan välilä kulkevat laivat pysähtyvät matkan varrella Ko Jumilla, joka on hyvin rauhallinen saari. Ko Lantalta voi jatkaa laivalla matkaa myös Andamaanien merta etelämmäksi Trangin saarille.

Ko Lanta – vinkit

Ko Lantan asukkaat elävät vielä hyvin perinteisesti. Kunnioita paikallista kulttuuria ja vältä ottamasta aurinkoa yläosattomissa ja liikkumasta ranta-alueiden ulkopuolella pelkässä uima-asussa.

Saarelta löytyy sekä terveyskeskus että yksinkertainen, paikallinen sairaala.

Vilkkainta sesonkia on aivan vuodenvaihde, jolloin matkailijoita on paljon. Muun ajan vuodesta saari on hyvin rauhallinen. Monsuunikaudella aallot äityvät voimakkaiksi ja rannat ovat lähes autiot.

Ko Lanta kokemuksia

Ko Lanta on sivuston Kapteenin suosikkisaaria: ”Aina Ko Lantalle matkustaessani mietin ja pelkään, että onko saari muuttunut. Ja aina yllätyn iloisesti: Ko Lanta on entisellään.”

Kerro omia kokemuksiasia Ko Lanta -saaresta – oletko samaa mieltä, onko Ko Lanta Thaimaan paras saari?

MinneThaimaassa-sivusto suosittelee matkalle mukaan opaskirjaa Tripsteri Thaimaa.

NÄHTÄVYYDET | HOTELLIT | RAVINTOLAT

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

2 KOMMENTIT

 1. Tuoretta tietoa lokakuulta matkalle Phuketista Ko Lantalle. Taksimatka Phuketin lentokentältä satamaan kesti omalla kohdallani (ei suurempia ruuhkia, klo 11) vajaa 50min. Listahinnat näillä oikeilla takseilla oli 700-800bahtia printattuina mainoksiin. Tinkimällä maksoin 600bahtia. En tiedä olisiko joku tinkinyt lisääkin, mutten jaksanut enempää taistella. Matkasta sai kuitin, kyseessä ei siis mittaritaksi vaan
  könttäsumma. Minibusseja ei osunut silmään, joskin lento laskeutui aika hiljaiseen
  väliin niin ei juuri ihmispaljoutta ollut.
  Phuketferry-lipun sai vaivattomasti satamasta. Aikataulu venyi n. puolella
  tunnilla, laiva oli lopulta lähes täysi mutta kaikki pääsivät mukaan. Majatalo-
  ja kyytikaupustelijoita riitti. Laivaa piti (ainakin eilen tuolla reitillä)
  vaihtaa Phiphillä mutta se oli ihan ok ohjeistettu ja jatkokyyti odotti.
  Kokonaiskesto Rassada Pier – Koh Lanta oli 3,5h mutta nopeasti se lopulta meni.

  • Vielä kokemuksista paluumatkalta samalta reitiltä. Otin Lantalta oman hotellini kautta paluulautan Petpailin-nimiseltä yritykseltä. Hinta oli halvempi, 800bht kun Phuket Ferry ainakin satamasta ostettuna maksoi 1000bht. Paluumatkan hintaan sisältyi pick up hotellilta ja kyseisen yhtiön lautat olivat ainakin tuolla matkalla suurempia kuin Phuket Ferryn – paremmin tilaa eikä niin häiritsevä merenkäynti. Petpailin tarjosi myös Phiphi-Phuket -välillä ilmaisia virvokkeita, vettä ja hedelmiä. Toimii! Lautalla oli myös taksikaupustelijoita ja buukkasinkin siitä minivanin lentokenttähotellille hintaan 200bht. Eli melko paljon edullisemmin hoitui kuin menomatka, joskin silloin minivaneja ei kentältä silmään osunutkaan. Minivanilla matka oli hieman hitaampi, 1h 15min mutta uskoisin johtuneen lähinnä klo 16-17 ruuhkista. Toivottavasti vinkeistä on apua!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi