Ko Lanta lasten kanssa

Snorklaaminen on koko perheen huvia. Kuva: Tropical studio / Shutterstock.com

Ko Lanta on yksi Thaimaan ihanimmista paikoista perheille. Saari on lumoavan rauhallinen ja kuitenkin sopivan suuri, jottei siellä ehdi kyllästyä.

Perheiden keskuudessa suosituin ranta on Klong Dao, joka syvenee loivaasti ja sopii siis hyvin perheen pienimmille. Ja koska ranta on erityisesti lapsiperheiden suosiolla, leikkiseuraakin löytyy helposti.

Vaikka Klong Dao on saaren rannoista vilkkain, on se silti leppoisa rauhallinen. Rannalla ei ole kaupustelijoita häiritsemässä eikä pitkähäntäveneitä tai vesiskoottereita pörräämässä – kuten ei missään muuallakaan Koh Lantalla.

Ravintolat ovat aivan rannalla, joten aikuisten odotellessa ruokien saapumista ja upeita auringonlaskuja ihaillessa lapset voivat leikkiä kaikessa rauhassa hiekalla. Täällä sielu lepää.

Klong Daolla riittää majapaikkoja, mutta mikään niistä ei suoraan nouse muita paremmaksi hotelliksi perheille. Uima-altaat ovat pääosin aika pieniä.

Ko Lantan paras hotelli perheille

Ko Lantan paras hotelli perheille löytyykin toiselta rannalta, Klong Niniltä. Rawi Warin -hotellin uima-allas on suuri ja viihtyisä, ja sydämellinen henkilökunta tekee olon kotoisaksi. Hotellin rantakin on kaunis ja rauhaisa – kalliot kätkevät sen Klong Ninin varsinaiselta rannalta.

Tekemistä Koh Lantalla lasten kanssa

Miten sitten käyttää pari viikkoa Koh Lantalla lasten kanssa? Lantassa ylellisintä on se, ettei saarella ole paljoa aktiviteetteja, joten suurimman osan ajasta saa laiskotella hyvällä omalla tunnolla.

Mutta kun tekemättömyys alkaa kyllästyttää, löytyy Lantalta myös sopivasti tekemistä.

Vuokratkaa auto tai lavataksi-sogthaew kuljettajalla ja kiertäkää katselemassa saaren muutkin rannat. Jokaisella rannalla on hieman oma tunnelmansa. Käykää ajelulla myös saaren maalaismaisella itäpuolella ja ostakaa Lanta Old Townista riippumatto. Hammock Housen riippumatot ovat erittäin laadukkaita ja niistä riittää lapsille hupia.

Saaren itäpuolelta löytyy myös apinashow, jossa kesytetyt makaki-apinat tekevät temppuja. Makakeja on Thaimaassa perinteisesti opetettu keräämään kookospalmuista kookospähkinöitä – se käy apinoilta huomattavasti ihmisiä näppärämmin.

Vapaana eläviä apinoita pääsee ihastelemaan Mu Ko Lanta National Parkissa aivan saaren eteläkärjessä. Makakit viihtyvät aivan kansallispuiston parkkipaikan luona.

Mu Koh Lanta -kansallispuiston maisemia. Kuva: Pavel Szabo / Shutterstock.com

Aivan Ko Lantan rannasta ei voi snorklata, mutta päiväretkillä pääsee hienoille riutoille. Perheille paras retki suuntautuu kaukaiselle autiosaari Ko Rokille (parempi kuin suositut Neljän saaren retket), jolla on pitkä, valkohiekkainen autioranta ja korallit alkavat heti rannasta. Jos lasten kanssa haluaa leikkiä Robinson Crusoeta, Ko Rokille on myös mahdollista jäädä telttailemaan. Yhden yön retkiä järjestää mukavan pariskunnan pitämä Freedom Adventures.

Vanhempien lasten kanssa voi tehdä retken myös Ko Halle, viidelle upealle autioluodolle. Jos uskaltaa, snorklatessa voi sukeltaa luolan sisään.

Lasten kanssa kannattaa kokeilla myös kajakilla melomista saaren itäpuolen mangrovemetsässä. Mangrovesokkeloissa melominen on vähän kuin tietokonepeliä pelaisi – virheliikkeet ohjaavat kajakin pöpelikköön. Hyvällä onnella mangrovemetsässä voi nähdä lintuja, käärmeitä, apinoita ja mangrovemetsien erikoisuuksia, liejuryömijöitä eli kaloja, jotka pystyvät elämään sekä vedessä että kuivalla maalla. Siinä on loman jälkeen biologiantunnilla selittämistä.

Lasten kanssa saarihyppelemään Ko Lantalta

Ko Kradan, Thaimaa. Kuva: Anna Ewa Bieniek / Shutterstock.com

Jos Ko Lantalta kaipaa muutamaksi päiväksi pienelle paratiisisaarelle, kannattaa suunnata Ko Kradanille, jonne on matkailusesongin aikana Lantalta päivittäin laivakyytejä.

Saaren pitkää ja upeaa rantaa suojaavat tuuheat puut, joiden varjossa voi pulikoida vaikka koko päivän. Snorklaamaan pääsee heti rannasta.

Jos matkakassa taipuu pieneen ylellisyyteen, tarjoaa Sevenseas Resort luksustunnelmia paratiisisaarella. Hotellilla on saaren ainoa pieni uima-allas.

Katso lentotarjoukset Thaimaahan. Voit myös vertailla Thaimaan sisäisiä lentoja.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi