Thaimaan golf-kohteet

Thaimaa on golfaajan unelmakohde. Kuva: Mr. Somchai Sukkasem / Shutterstock.com

Thaimaa on todellinen golfarin paratiisi. 18-reikäisiä golfkenttiä on Thaimaassa 160  ja niistä suurin osa on loistokunnossa. Golfkentistä parhaat, kuten Hua Hinin Black Mountain, kuuluvat maailman huippuihin. Parhaimmillaan yhdellä kentällä saattaa häärätä tuhat työntekijää.

Päälle tulevat vielä armeijan ylläpitämät edulliset kentät.

Thaimaa sopii sekä kokeneelle että aloittelevalle golfaajalle. Golfkohteista löytyy hyviä kohtuuhintaisia opettajia ja harjoitusalueet ovat usein loistavat.

Mutta mikä sitten on Thaimaan paras golfkohde? Vastaus riippuu siitä, mitä golflomalta toivoo.

Thaimaan parhaat golfkohteet – Pattaya vai Hua Hin?

St Andrews / Green Valleyn golfkenttä. Pattaya, Thaimaa. Kuva: OutdoorWorks / Shutterstock.com

Eniten kenttiä on Pattayalla ja Hua Hinissa. Molemmista löytyy myös golfmatkoja järjestäviä suomalaisyrittäjiä, joiden kautta peliretket onnistuvat vaivatta.

Pisin historia thaimaalaisella golfilla on Hua Hinissa, jonne perustettiin Thaimaan ensimmäinen golfkenttä Royal Hua Hin kuninkaan käskystä jo vuonna 1923. Rauhallinen Hua Hin onkin selkeästi erikoistunut golfturisteihin. Porvoon kokoisessa rantakaupungissa on kymmenen hienoa kenttää parinkymmenen minuutin ajomatkan etäisyydellä, mikä lienee lähellä maailmanennätystä.

Tunnelmaltaan Hua Hin on leppoisa rantakaupunki, joka sopii erityisen hyvin vähän vanhempaan makuun. Kaupungissa on säilynyt historiallista tunnelmaa ja Hua Hin tunnetaan myös Thaimaan johtavana kylpyläkaupunkina. Täällä golfinpeluu yhdistyy leppoisaan hemmotteluun.

Vieläkin enemmän kenttiä on Pattayalla, jossa on parikymmentä kenttää tunnin ajomatkan sisällä. Välimatkat ovat tosin pidemmät kuin Hua Hinissa. Muutamalle kentälle ajaa puolessa tunnissa, mutta useimmille saa varautua tunnin siirtymään. Pattayan golfkentät ovat luonteeltaan monipuolisia ja greenfeet Thaimaan edullisimmat.

Golfin lisäksi Pattaya tunnetaan vauhdikkaasta yöelämästä. Pattaya sopiikin parhaiten niille, jotka arvostavat hyvää hinta–laatusuhdetta ja kaipaavat iltarientoja.

Sekä Pattaya että Hua Hin sijaitsevat lähellä Bangkokia. Lyhyempi ajomatka Bangkokin kansainväliseltä lentokentältä on Pattayalle.

Phuketin luksuskentät

Phuketissa on kuusi kenttää, joista erityisen hienoja ovat Red Mountain ja Blue Canyon Club. Kyseiset kentät kuuluvat myös Thaimaan kalleimpiin. Pelaajia on paljon golfkenttien lukumäärään verrattuna, ja golfkierroksesta saakin Phuketissa varautua maksamaan saman kuin hyvällä eurooppalaisella kentällä.

Paikkana Phuket on Thaimaan golfkohteista paratiisimaisin: täällä odottavat upeimmat hiekkarannat ja komeimmat merimaisemat, kuten Phang-Nga-lahden tarunomaiset karstisaaret. Parhaiten Phuket sopii luksuslomaa etsivälle golfarille.

Phuketiin tarvitsee jatkolennon Bangkokin kansainväliseltä lentokentältä.

Muita hyviä golfkohteita Thaimaassa

Golfkenttiä löytää ympäri Thaimaata. Edellisten lisäksi hyviä golfkohteita ovat esimerkiksi Chiang Mai ja Kanchanaburi, joissa on useita hyviä kenttiä kauniissa vuoristomaisemissa. Pelimaksut ovat rantakohteita edullisemmat.

Koh Samuilta puolestaan löytyy yksi Thaimaan kauneimmista kentistä, Santiburi Samui, jolta avautuvat upeat merimaisemat.

Thaimaa on rento golfkohde

St Andrews / Green Valleyn golfkenttä. Pattaya, Thaimaa. Kuva: OutdoorWorks / Shutterstock.com

Golfaaminen on Thaimaassa varsin rentoa puuhaa, eikä etikettiin yleensä kiinnitetä juurikaan huomiota lukuun ottamatta aivan huippukenttiä. Green Cardien perään ei kysellä. Myös lähtöajat ovat useimmiten enemmänkin viitteellisiä.

Tarvittaessa bägit voi vuokrata paikan päältä.

Paras aika pelata golfia Thaimaassa

Ilmojen puolesta parasta aikaa golfaamiseen on viileä kausi, mutta se on myös vilkkainta sesonkia. Edullisinta pelaaminen on sadekaudella, jolloin kentistä saa hyviä alennuksia.

Sadekausi ei haittaa pelaamista kohtuuttomasti. Etelä- ja Pohjois-Thaimaassa voi sataa rankasti, mutta Keski-Thaimaan rannikolla sijaitsevissa Hua Hinissa ja Pattayalla sataa vähemmän. Esimerkiksi Hua Hinissa sadekuurot ajoittuvat normaalisti alkuiltaan, jolloin aamut ovat hyvää aikaa pelata.

Paljonko greenfeet maksavat Thaimaassa?

Pelikierrosten hinnat vaihtelevat. Parhailla kentillä green fee on kansainvälistä tasoa, keskihintaisilla noin 1000 bahtia. Edullisimpia ovat armeijan omistamat kentät, joilla kuka vaan pääsee pelaamaan 500 bahtilla.

Päälle tulee vielä caddien tippi, 250-300 bahtia. Caddiet ovat kentillä pakolliset ja aina naispuolisia.

Ja lopuksi knoppitietoutta: thaiksi hybridimailaa kutsutaan nimellä kathoey eli ladyboy. Jos sanot caddielle, että haluat kokeilla ladyboyta, saat käteesi hybridin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

3 KOMMENTIT

 1. Saisiko lisää tietoa Bangkokin ja Pattayan golf rangeista. Niistä olisi hyvä saada tarkat ajo ohjeet sekä puhelinnumerot.Kaikki lisätieto golfkentistä olisi myös tarpeen.

 2. Tässä on omat suositukseni :

  Bangkok

  1. All-Star Golf Complex . Auki viikolla 10:00 – 23:00
  518/5 Ramkhamhaeng 39 Road, tel +66 (0)2 934 8000

  2.Dusit Thani Hotel.

  3. RCA Driving Range. RCA bilealueen vieressä. 149 Local Rd. (RCA RAMA9) Bangkapi Huaykwang Bangkok 10320 . (+66) (0) 2- 203-0985-6

  Pattaya

  Sukhumvitin varrella on yksi hyvä. Erittäin keskeinen sijainti.

  Ajo-ohjeina Thaimaassa paras on puhelinnumero. Kartanlukutaito ei ole parhaasta päästä.

  • Driving range hotelli Dusitin katolla kuulostaa hauskalta – paljon keskeisempää sijaintia Bangkokissa ei voi toivoa, vastapäätä Lumphini-puistoa ja Silomin hotellialuetta. RCA:n kentällä taas voivat lyöntiharjoitukset venähtää viihteen puolelle… Vieressä on katu täynnä thaimaalaisten opiskelijoiden suosimia yökerhoja. Kapteeni on itse käynyt treenaamassa driving rangella, joka löytyy BTS-ilmajunapysäkkien Ekamai ja Phrakanong välistä (keskustasta päin tultaessa oikealla puolen). Paikan nimeä en koskaan oppinut, mutta mukava paikka, ja saa sieltä opetustakin. Kysykää vaikka Khun Ohm -nimistä opettajaa.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi