Thaimaan parhaat luontokohteet

Myanmarin rajalla sijaitsevassa Umphangissa vaelletaan viidakossa ja kuljetaan lautalla pitkin upeita jokimaisemia. Kuva: Wor_K_Simkul / Shutterstock.com

Thaimaassa on useita hienoja luontokohteita – ja ympäri maata. Thaimaassa voi lyhyelläkin lomalla tutustua maailman suurimpiin luonnonihmeisiin – sademetsään ja koralliriuttoihin. Niissä molemmissa luonto on saanut värikkäimmän ja fantastisimman muotonsa.

Thaimaan kuuluisimmat vaellusmaastot löytyvät Pohjois-Thaimaasta, mutta hienoimmat luontoelämykset löytyvät sen sijaan Etelä-Thaimaasta – ja Keski-Thaimaasta yllättävänkin läheltä Bangkokia.

Thaimaan luontokohteet lähellä Bangkokia

Norsu ylittää tietä Khao Yain kansallispuistossa. Kuva: Phubadee Na Songkhla / Shutterstock.com

Luontokohteita löytyy jo yllättävän läheltä Bangkokia. Vain parin tunnin matkan päässä Thaimaan pääkaupungista on Kanchanaburi, jossa pääsee ihailemaan kauniita vesiputouksia ja yöpymään viidakkojoen kelluvissa majataloissa.

Vieläkin upeampi luontokohde on kansallispuisto Khao Yai, jonka safariajeluilla näkee monenlaisia viidakon ja savannin eläimiä kuten gibboneita ja suuria gaur-härkiä. Myös villinorsujen bongaamiseen on hyvä mahdollisuus. Matkaa Bangkokiin on vajaat kolme tuntia.

Khao Yaitakin parempi paikka villinorsujen näkemiseen on Kuiburin kansallispuisto, jonne voi tehdä retkiä Hua Hinin rantakohteesta. Täällä norsuja näkee käytännössä varmasti!

Etelä-Thaimaan luontokohteet

Koh Similan, Thaimaa. Kuva: Fomengto / Shutterstock.com

Thaimaan paras paikka yhdistää koralliriutoista ja sademetsästä nauttiminen on luonnonläheinen rantakohde Khao Lak.

Khao Lakista järjestetään sukellus- ja snorklausretkiä kaukana avomerellä sijaitsevalle Ko Similan -saariryhmälle, yhdelle Thaimaan parhaista sukelluskohteista. Autiosaaria ympäröivät hienot koralliriutat täynnä merenalaista elämää.

Sademetsää pääsee puolestaan ihailemaan Khao Sok -kansallispuistossa, joka sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Khao Lakista. Khao Sok on Thaimaan hienoimpia kansallispuistoja ja suurin säilynyt sademetsäalue. Sademetsässä voi patikoida vaelluspoluilla tai meloa karstivuorten ympäröimällä upealla järvellä.

Päiväretken päässä Khao Lakista on myös Phang-Nga-lahti, jonka upeissa karstisaarimaisemissa on seikkaillut myös James Bond. Phang-Nga-lahden karstimaisemat ja mangrovemetsät kutsuvat melomaan kajakilla.

Samed Nang Chee on näköalapaikka Phuketin ja Krabin välissä Phang-Nga -lahdella. Kuva: Magnifier / Shutterstock.com

Toinen monipuolinen paikka nauttia Etelä-Thaimaan kuvankauniista luonnosta on Krabi, jonka upeissa, liki mystisissä karstivuorimaisemissa voi harrastaa kalliokiipeilyä, meloa mangrovemetsissä, käydä tippukiviluolissa ja pulahtaa kuumiin lähteisiin.

Sademetsäaluekin Krabista löytyy, Khao Nor Churchi, mutta se on pienempi ja vähemmän jännittävä kuin majesteettinen Khao Sok.

Khao Lak ja Krabi eroavat aika lailla toisistaan. Krabiin houkuttelevat komeat karstivuorimaisemat, Khao Lakiin rauhallisempi tunnelma ja paremmat sukelluskohteet. Kumpi sitten sopii sinulle paremmin? Ota selvää lukemalla artikkeli Krabi vs Khao Lak.

Pohjois-Thaimaan vaelluskohteet

Riisiterasseja Pohjois-Thaimaassa. Kuva: Yutsukhe / Shutterstock.com

Suosittu luontokohde on myös Pohjois-Thaimaa, jonne moni matkustaakin vaeltamaan. Pohjois-Thaimaan vaellukset ovat yleensä muutaman päivän leppoisia retkiä, joilla livutaan jokia pitkin bambulautoilla, ratsastetaan norsuilla ja yövytään vuoristokansojen kylissä.

Pääpaino on rehkimisen sijaan mukavalla yhdessäololla, joten retkille osallistuakseen ei tarvitse olla erityisen hyvässä fyysisessä kunnossa.

Kannattaa huomioida, että Pohjois-Thaimaa, etenkin Chiang Main ympäristö, on todella suosittua aluetta. Kovin koskematonta tunnelmaa täältä ei löydy, varsinkin kun suurin osa Pohjois-Thaimaan viidakoista on jo aikaa sitten hakattu tai poltettu maanviljelyskäyttöön. Kauniita maalaismaisematkin toki ovat, varsinkin kun vuoria on siivutettu valokuvauksellisiksi viljelysterasseiksi.

Paljon seikkailullisempaa ja vähemmän tunnettua seutua on Myanmarin rajalla sijaitseva, niinikään vuoristoinen Umphang, jonka viidakoissa on vielä säilynyt seikkailun tuntu.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi