Perhe – Thaimaan parhaat kohteet lasten kanssa

Lapsiperhe rannalla. Phuket, Thaimaa. Kuva: Dmitry Molchanov / Shutterstock.com

Thaimaa on loistava perhekohde. Hyvä infrastruktuuri tekee matkustamisen Thaimaassa vaivattomaksi lasten kanssa, ja kaupoista löytää helposti vaippoja ja muita lastenhoidon välttämättömyyksiä.

Lasten terveydestä kuten vatsataudeista ei tarvitse olla kovin huolissaan, sillä Thaimaassa on siistiä ja hygieenistä – ainakin verrattuna mihin tahansa muuhun trooppiseen maahan. Ja mikä parasta: thaimaalaiset ovat hyvin lapsirakkaita.

Mutta mitkä sitten ovat Thaimaan parhaita kohteita lasten kanssa matkustaessa?

Valitse Thaimaassa perhelomalle hotelli hyvällä uima-altaalla

Valmiina valloittamaan Purimas-hotellin allas Rayongissa. Kuva: Antti Helin

Kullanarvoinen vinkki onnistuneeseen perhelomaan niin Thaimaassa kuin muuallakin: valitse hotelli, jossa on hyvä uima-allas. Loppujen lopuksi lasten kanssa viihtyäkseen ei paljon muuta tarvitse.

Vanhemmille jää aikaa rentoutua, kun lapset viihtyvät koko päivän altaalla – ja lapset tykkäävät yleensä enemmän uida altaassa kuin meressä.

Ei olekaan lainkaan hullumpi idea valita perheloman kohdettaan sopivan majapaikan perusteella.

Hienoja uima-altaita löytyy etenkin Phuketista ja Hua Hinista, joissa on lapsille muutenkin monipuolisesti tekemistä kuten vesipuistoja ja hienoja retkikohteita.

Hua Hinin paras uima-allas löytyy ylellisestä Hyatt Regencystä, jonka allasalue mutkittelee ympäri vehreää puutarhaa. Altaan kruunaa hurja vesiliukumäki. Lastenaltaan ääreen on tehty tekohiekkaranta turvallisia hiekkaleikkejä varten. Hotellissa kaikki on viimeisen päälle – täällä loma ei voi muuta kuin onnistua, vaikka lapsella olisi päällä pahin uhmaikä.

Hotelli sijaitsee Hua Hinin kauneimmalla ranta-osuudella. Ranta on rauhallinen, mutta liikkuminen Hua Hinin keskustaan on helppoa takseilla tai songthaew-lava-autoilla.

Paljon edullisempi vaihtoehto upean altaan metsästäjille on Phuketissa viihtyisällä Karon Beachilla sijaitseva Phuket Orchid, jonka komeaa allasta koristaa valtava, hymyilevä patsas, joka tuo mieleen Angkorin muinaistemppelit Kambodzhassa. Kivipään sisällä toimii mainio rantabaari.

Erillisessä, suuressa lastenaltaassa on useita pieniä vesiliukumäkiä ja telttakatos suojaamassa auringon paahteelta. Täällä lapset voivat pulikoida vaikka koko päivän!

Phuketin hotellien joukossa on monta muutakin perheille erityisen hyvin sopivaa majapaikkaa.

Kumpi on parempi kohde perheille, Hua Hin vain Phuket?

Vana Nava Water Jungle on yksi Hua Hinin suosituista vesipuistoista. Kuva: Tooykrub / Shutterstock.com

Phuketiin matkustaa kätevästi suoralla lennolla Helsingistä. Hua Hiniin taas matkustetaan lentämällä Bangkokiin ja jatkamalla sieltä matkaa bussilla tai taksilla. Ajomatka kestää kolmisen tuntia.

Kohteena Hua Hin on Phuketia paljon kompaktimpi – Phuketissa alueelta toiselle liikkuminen vie aikaa, ja loman luonteeseen vaikuttaa paljon se, mille suuren saaren rannoista matkustaa.

Ja jos koti-ikävä yllättää, sekä Phuketista että Hua Hinista löytää helposti eurooppalaista ruokaa. Molemmista löytyvät myös erinomaiset kansainvälisen tason sairaalat, joten terveyden puolesta ei tarvitse olla huolissaan.

Jos haluaa snorlata, Phuket on parempi vaihtoehto, jos taas arvostaa hyviä ostosmahdollisuuksia, voiton vie Hua Hin.

Lue Lisää: Phuket vastaan Hua Hin / Phuket lasten kanssa

Thaimaan rauhalliset rantakohteet perheille

Dolphin Bay on perheiden suosima rauhallinen rantakohde Hua Hinin eteläpuolella. Kuva: Rolf_52 / Shutterstock.com

Hyvä vaihtoehto edellisille on Cha-Am aivan Hua Hinin vieressä. Cha-Am on Hua Hinia pienempi ja maalaismaisempi, ja elämä on keskittynyt aivan meren äärelle. Cha-Am on myös Hua Hinia ja Phuketia edullisempi. Hua Hinin runsaat palvelut ovat kuitenkin vain parinkymmenen minuutin taksimatkan päässä.

Cha-Amin parhaita perhehotelleja ovat ylellinen Sheraton ja kohtuuhintainen Methavalai. Molemmilla on mainiot allasalueet, joilla lasten loma vierähtää vesileikeissä. Methavalai sijaitsee Cha-Amin rantakylässä palveluiden vieressä, Sheraton omassa rauhassaan hienolla rannalla.

Hua Hinista vajaan tunnin verran etelään on Dolphin Bay, rauhallinen rantakohde, jossa melkein kaikilla matkustajat ovat perheellisiä. Tämä on monen bangkokilaisen perheen suosikkikohde.

Hotelleja ei kohteessa ole kuin kourallinen – suosituin niistä on Dolphin Bay Resort, joka on yksi koko Thaimaan lapsiystävällisimmistä hotelleista. Hotellissa aivan kaikki on suunniteltu lapsia ajatellen: aamiaisetkin voi nauttia aivan lastenaltaan äärellä, jolloin aikuisille jää aikaa juoda kahvinsa rauhassa, kun lapset voivat jo kirmata altaaseen.

Hotellissa ei muita olekaan kuin perheitä, joten leikkiseuraa löytyy vaivatta. Ja lapsille on monenlaista tekemistä, kuten vesiliukumäki, leikkilinna, pingispöytä ja pieni jalkapallokenttä.

Ja mikä parasta: hotellin hinta ei päätä huimaa. Tämä on hinta–laatusuhteeltaan Thaimaan ehdottomasti paras perhehotelli.

Thaimaan parhaat saaret perheille

Miten olisi tällainen paratiisisaari lasten kanssa? Ko Bulon Lee, Thaimaa. Kuva: Ittiphol Kachawaro / Shutterstock.com

Jos arvostaa hienoja uima-altaita enemmän aitoa saaritunnelmaa, kannattaa suunnata lasten kanssa Ko Lantalle. Saaren hiekkarannat ovat pitkiä, kauniita ja rauhallisia – ja perheiden suosiossa, joten lapset löytävät helposti leikkiseuraa. Myös Thaimaan-matkailun lieveilmiöt kuten yli-innokkaat kaupustelijat ja seksiturismi ovat täältä kaukana.

Lue lisää lasten Koh Lantasta.

Snorklaaminen on koko perheen huvia. Kuva: Tropical studio / Shutterstock.com

Todellista pienen ja salaisen saaren tunnelmaa löytää pikkuruiselta Ko Bulon Le -saarelta, jolla on vain yksi hiekkaranta eikä lainkaan autoja. Myös Koh Bulone -nimellä tunnettu saari houkuttelee sellaisia seikkailuhenkisiä perheitä, jotka haluavat viettää yksinkertaista saarielämää eivätkä pelkää pitkää venematkaa kauas avomerelle.

Turistien lapset leikkivät täällä kalastajien kakaroiden kanssa. Ainoatakaan uima-allasta ei täällä ole.

Toinen kiva, täysin autoton pikkusaari Ko Bulon Leen ohella perheille on Ko Kradan. Koralliriuttojen ympäröimän paratiisisaaren ranta on häikäisevän hieno. Erityisen hyväksi lapsille siitä tekee sen, että rantapuiden varjot ulottuvat paikoin mereen asti – jolloin meressä voi pulikoida rauhassa aamusta iltaan.

Kradanilla ei ole edes kylää, joten kalastajien lapsista ei ole leikkiseuraksi tällä saarella, mutta pieni uima-allas löytyy yhdestä majapaikasta, tyylikkäästä The Sevenseas Resortista.

Kradanin valtteja on sekin, että täällä käyminen on helppo yhdistää pitempään lomailuun Ko Lantalla – saarten välillä kulkee turistikaudella päivittäinen venekyyti.

Muista myös nämä kohteet perhelomalle

Koh Samet on kaunis pikkusaari lähellä Bangkokia. Matkalla voi pysähtyä pahamaineisella Pattayalla viettämässä ikimuistoiset pari päivää upeassa Centara Grand Mirage -hotellissa, jonka uima-altaana on oikea vesipuisto. Niinpä – älä anna Pattayan maineen hämätä – Pattayalla voi hyvin viettää muutaman päivän lasten kanssa, Bangkokin lähimmässä rantakohteessa kun on paljon tekemistä lapsille.

Khao Lak on luonnonläheinen ja rauhallinen rantakohde, joka houkuttelee sukeltajien ohella perheitä. Parhaimmillaan vähän isompien lasten kanssa, jotka voi viedä ihailemaan lähisaarten koralliriuttoja ja päiväretkelle sademetsään.

Mukava saarikohde perheille on myö Koh Phangan. Bilemaineestaan huolimatta saari on alkanut kasvattaa suosiotaan perheiden keskuudessa. Täällä pääsee asumaan kohtuuhintaisessa bungalowissa aivan rannalla. Mikä parasta: täällä on hyvä sää Suomen kesäaikaankin kun monessa muussa Thaimaan kohteessa on sadekausi, eli saari sopii myös kesäloman viettoon.

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi