Pattaya lasten kanssa

Cartoon Network Amazone Water Park on yksi Pattayan uudemmista vesipuistoista. Kuva: Ukrid / Shutterstock.com

Jos lapset saisivat päättää perheen Thaimaan-lomakohteen, he valitsisivat Pattayan. Kyllä, juuri sen Thaimaan pahamaineisimman matkakohteen, josta on osuvasti kirjoitettu New York Timesissa: ”Saattaahan jossain päin maailmaa olla kaupunki, jolla on syntisempi maine, joka on vieläkin omistautuneempi seksiteollisuudelle ja joka on Pattayaakin pahamaineisempi karkuteillä olevien rikollisten turvasatamana. Mutta tuskinpa kuitenkaan.”

Älä vielä lopeta lukemista! Lapsilla on ihan oikeitakin syitä haluta Pattayalle.

Suurin syy lasten innostukselle on Thaimaan lapsiystävällisin hotelli, Centara Grand Mirage, joka sijaitsee Pattayalla. 555 huoneen jättihotellin pihamaa muistuttaa täysimittaista vesipuistoa: valtavalla uima-allasalueella on vesiliukumäkiä, vesiputouksia ja luolakäytäviä, joiden läpi voi liukua autonrenkailla. Kadonneen valtakunnan tunnelmaa luovat fantasiamaiset patsaat ja altaita ylittävät riippusillat.

Muutama vuosi sitten avattu hotelli sijaitsee siistillä Wong Amart Beachillä, jolla seksikauppaa ei kohtaa. Centara Grand Mirage on näyttävin esimerkki Pattayan kovasta halusta muuttua salonkikelpoiseksi lomakohteeksi. Kohteesta löytää monta muutakin hyvin lapsiystävällistä hotellia. Erityisesti ne houkuttelevat bangkokilaisia perheitä.

Lapsiperheille on Pattayalla monenlaista tekemistä. Royal Garden Plaza -ostoskeskuksen koko yläkerta on varattu täyteen jännää tekemistä lapsenmielisille: Ripleys’s Believe it or Not -museossa on nähtävillä kaikenlaista kummallista kuten maailman pisimmän ja lihavimman miehen mallinuket. Vieressä ovat kummituslinna, vahakabinetti ja 4D-elokuvateatteri.

Illuusiotaidetta Art in Paradise näyttelyssä Pattayalla
Pattayalla voit vetää dinosaurusta hännästä. Kuva: Antti Helin

Uusimpia lapsille hauskoja nähtävyyksiä on Art in Paradise -trikkikuvanäyttely. Elävännäköisten maalausten edessä on tarkoitus ottaa hassuja kuvia.

Vesiliukumäkiä pääsee laskemaan Pattaya Park -vesipuistossa, jossa on tarjolla myös karuselli, viikinkilaiva ja vuoristorata. Osa laitteista tosin kaipaisi pientä kunnostusta. Puiston 240 metriä korkea torni on yksi Pattayan maamerkeistä, ja sen huipulta voi laskeutua hurjaa kaapelia pitkin.

Isommille lapsille ikimuistoisen elämyksen tarjoaa Flight of the Gibbon, läheiseen kansallispuistoon tehty seikkailurata, jossa pääsee liukumaan vaijereita pitkin korkealla viidakon jättiläispuiden latvustossa.

Koko lomaansa lapsiperheiden kannattaa tuskin Pattayalla viettää, mutta Centara Grand Mirage tarjoaa taatusti ikimuistoisen välipysähdyksen matkalla Thaimaan itäosan kauniille rannoille Rayongiin, Ko Sametille, Ko Changille tai Koh Makille.

Sopiiko pahamaineinen Pattaya perheille? Kerro oma mielipiteesi!

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi