Kalastus Pattayalla

Kala kiinni! Kuva: Wanchalerm_Thailand / Shutterstock.com

Pattaya tunnetaan vauhdikkaasta yöelämästään, mutta se on vain yksi puoli Bangkokin lähimmästä rantakohteesta. Pattayan ympäristössä on monipuolisesti tekemistä ja näkemistä päiväretkille. Suosiotaan on nostanut kalastus.

20 minuutin ajomatkan päässä vilkkaan Walking Streetin maisemista on huvivenesatama Pattaya Marina Bay, josta pääsee elämyksellisille kalaretkille. Suomalaistenkin omistamia kalaveneitä on muutama.

Niistä parhaita on Siam Fishing Adventuresin tilava Silverton 37 Flybridge -vene.

Siam Fishining Adventuresin kalastusretket alkavat omalta hotellilta, josta on kuljetus satamaan ja sieltä golfkärrylle veneelle. Itse ei tarvitse mistään huolehtia edes sen vertaa, että joutuisi kasseja kantamaan. Alusta asti voi nauttia kalastuslomapäivän antimista ja vapaudesta, kun henkilökunta ja kapteeni Jarin huolehtivat viihtymisestä.

Vene on moderni ja hyvin varusteltu niin kalastukseen, ruokailuun kuin musiikinkin kuunteluun.

Kalastusmatkojen reitti kulkee Pattaya Marine Baysta kauniin Koh Lan saaren ympäri jatkuen Koh Manwichaille, Koh Klungbadanille ja Ko Phaille. Asiakkaiden toiveista riippuen retkiä tehdään 8 tai 12 tunnin pituisina. Lähdöt ovat toiveesta riippuen esimerkiksi aamukahdeksalta tai kymmeneltä.

Oma kokemukseni matkasta oli mieleenpainuva elämys. Kalastimme noin tunnin kerrallaan, minkä jälkeen vaihdoimme paikkaa ja kalastustapaa sekä taktiikkaa. Välillä kalastimme mustekalalla ja toisinaan taas merestä saaduilla pikkukaloilla. Vetouistelun lisäksi kokeilimme pohjaongintaa.

Kalaa tuli aika paljon. Yleisimpiä olivat makrilli ja pikkutonnikala eli bonito. Saatiinpa yksi kolmekiloinen barrakudakin.

Oli mukava kalastaa, kun raikas merituuli puhalsi kasvoille ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Saaristonäkymät olivat huikeat. Paluumatkalla, auringon laskiessa Pattayan taivaanrantaan, näky oli upea ja tunnelma leppoisa kerratessamme kalastuselämyksiä matkakumppanien kanssa. Kalareissu onkin mainio tapa tehdä uusia ystäviä baarien ulkopuolella.

Kapteeni Jari oli mestarikokki, joka teki hyvää Suomi-ruokaa (leipää ja kalakeittoa). Juomia oli riittävästi, asiakkaiden omia juomia ja Jarin tarjoamia – miten vain sovitaan.

Kalastusreissuun kuuluvat tietenkin tarinat ja kertomukset aiemmista matkoista , nappaavimmista uistimista ja saaduista kaloista – parhaita kalavaleitakaan unohtamatta. Näissäkin asioissa kapteenimme Jari osoittautui leppoisaksi ammattimieheksi.

Kyllä oli virkistävää irrottautua Pattayan kamaralta päiväksi ja katsoa maisemia aurinkoiselta laivan kannelta mukavasti tuolilla löhöten ja virveliä veivaten ison kalan toivossa. Ja tulihan SE!

Kalareissu Pattaya
Aivan näin hyvää saalista ei tällä kertaa Pattayan kalareissulla saatu. Kuva: Siam Great Adventures

Mitä maksaa: Marra–maaliskuussa Siam Great Adventures järjestää joka torstai kalastusretkiä. Hinta on aikuisilta 2500 bahtia ja alle 15-vuotiailta 1500 bahtia. Varaukset viimeistään keskiviikkona klo 12 mennessä. Veneen voi myös vuokrata yksityiskäyttöön. Tällöin päivähinta on 25 000 bahtia, ja mukaan mahtuu maksimissaan 10 henkilöä.

Muut palvelut: Siam Great Adventures vuokraa myös autoja ja skoottereita sekä huoneistoja.

Yhteystiedot: Thaimaassa: 087 137 6006 (Jari) ja 087 137 0880 (Kee).

Nettisivu: www.siamgreatadventures.com

Kokemuksia kalastamisesta Pattayalla

Artikkelin on kirjoittanut Juri Barkov, jääkiekkoilija Sasha Barkovin isoveli, joka on asunut Thaimaassa useita vuosia opiskellen ja työskennellen. Kerro omia kokemuksiasi Pattayalla kalastamisesta.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi