Koh Lan – Pattayan paratiisisaari

Koh Larn -saarella odottaa valkea paratiisiranta. Pattaya, Thaimaa. Kuva: Nimon / Shutterstock.com

Huikea paratiisisaari odottaa kolmen vartin merimatkan päässä Pattayalta. Koh Lan -saaren hiekkarannat eivät kalpene vertailussa edes Etelä-Thaimaan kuuluisimmille rannoille. Hiekka on valkoista ja meri turkoosia.

Valitettavasti saaresta on tullut viime vuosina todella vilkas päiväretken kohde Pattayalta. Pahimmillaan kiinalaisia ja intialaisia turisteja saattaa olla rannoilla aivan vieri vieressä. Parhaiten Koh Laniin tutustuukin nykyisin varaamalla Pattayalta pikavenekyydin omaan käyttöönsä – näin pääsee Koh Lanin pienimmille ja rauhalisimmille rannoille.

Koh Lan – rannat

Saaren rannoista komein mutta myös vilkkain on Ta Waen. Kauniita mutta hieman rauhallisempia ovat Samae ja Thian. Päärannoista rauhallisin ja vaatimattomin on Monkey Beach (Nuan Beach], jonka kauneutta rosontavat hylätyn hotellin romahtaneet rauniot. Apinat ovat vallanneet rauniot. Lisäksi on vielä omilla lahdillaan pikkurantoja, joille ei vie minkäänlaista tietä.

Saaren satamassa on eläväinen kylä, jossa on ravintoloita, kahvila, pankkiautomaatti ja 7/11-kioski. Perillä voi vuokrata skootterin tai antaa mopokuskien kuljettaa mieluiselle rannalle. Kävelymatka satamasta rannoille on varsin pitkä.

Nimensä Ko Lan eli ”Kaljusaari” on saanut siitä, että sillä on vain vähän kasvillisuutta.

Jos ihastuu saareen ikihyviksi, löytyy myös pieniä majataloja, joissa yöpyä.

Koh Lan – matka

Veneet saarelle (30 bahtia) lähtevät Pattayan keskustasta Bali Hai -laiturilta Walking Streetin eteläpäästä. Lauttoja kulkee parin tunnin välein. Viimeinen paluulautta saarelta lähtee iltakuuden aikoihin.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi