Pattaya – nähtävyydet, retket ja tekemistä

Pattayalla riittää nähtävyyksiä ja tekemistä useankin loman puitteiksi. Alla esitellään Pattayan parhaat nähtävyydet ja retkikohteet.

Jos Pattayalta pitäisi valita kaksi elämystä ylitse muiden, ne olisivat megalomaanien Sanctuary of Truth ja upeat ladyboy-kabareet. Kumpaistakaan ei kannata jättää väliin!

Omalla sivulla kerrotaan golfista Pattayalla. Samoin sukeltamisesta Pattayalla – vaikka moni ei välttämättä uskoisi, on Pattaya yllättävänkin hyvä sukelluskohde.

Suosittua tekemistä ovat myös Pattayan kalastusretket. Siam Great Adventuresin järjestämille retkille lähdetään marraskuusta–maaliskuulle joka torstai. Veneen voi myös vuokrata yksityiskäyttöön.

Pattayan vesipuistoista kerrotaan sivulla Pattaya lasten kanssa.

Sanctuary of Truth – Pattayan paras nähtävyys

Sanctuary of Truth -temppeli. Pattaya, Thaimaa. Kuva: Snvvsnvvsnvv / Shutterstock.com

Miksi: Pattayan vaikuttavin nähtävyys on maailman suurin tiikkipuurakennus, new age -henkinen temppeli, jonka huippu kohoaa sadan metrin korkeuteen. Temppeli on koristeltu kauttaaltaan taidokkain puuveistoksin.

Rakennustyöt alkoivat vuonna 1981, ja temppelin koristelutöiden on tarkoitus jatkua hamaan tulevaisuuteen: niin on toivonut temppelin rakennuttanut edesmennyt thaimiljonääri.

Temppelin tarkoituksena on juhlistaa maailman rauhan lisäksi thaimaalaista käsityötaitoa. Arkkitehtuurin ohella nähtävänä on kulttuuriesityksiä ja delfiinishow.

Missä: Nakluan päässä. Sisäänpääsy 500 bahtia.

Pattayan ladyboy-show’t – kumpi on parempi Tiffany vai Alcazar?

Ladyboy-esitys. Tiffany, Pattaya, Thaimaa. Kuva: Roman Guro / Shutterstock.com

Pattayan ladyboy-kabareet ovat Thaimaan hienoimmat, eikä niitä kannata jättää väliin. Transvestiittikabareet Tiffany’s ja Alcazar ovat täynnä huikeita lavasteita, säkenöiviä pukuja ja pitkiä sääriä. Molemmilla on esityksiä kahdesti illassa.

Kumpi sitten on hienompi? Show’sta alkuperäinen on Tiffany’s, jonka kerrotaan saaneen alkunsa vuonna 1974 yhden ladyboyn ystävilleen pitämästä uuden vuoden esityksestä. Alcazarin lavasteet taitavat tosin olla vieläkin komeammat.

Molemmat todistavat oikeaksi väitteen, että Thaimaan kauneimmat naiset ovatkin miehiä. Mitään härskiä esityksissä ei tapahdu, joten ne sopivat kaikenlaisille katsojille.

Esitysten jälkeen voi pihalla kuvauttaa itsensä oman suosikkikaunottarensa rinnalla – pientä tippiä vastaan.

Esitykset ovat suosittuja. Jonottamiselta säästyy, kun ostaa kabareeliput etukäteen netistä.

Lue lisää: Thaimaan ladyboy -kabareet.

Elephant Sanctuary – Pattayan paras norsupuisto

Pangchang Koh Cheechan Elephant Villagessa voi ratsastaa norsulla. Pattaya, Thaimaa. Kuva: Mr Suchat / Shutterstock.com

Miksi: Pattayan norsuleireistä paras maineeltaan. Aikoinaan metsätöissä käytetyt norsut viettävät täällä leppoisia eläkepäiviään. Norsuilla ei ratsasteta.

Missä: Reippaan matkan päässä rantakohteesta. Kuljetus kuuluu lipun hintaan. Päiväretken norsujen luokse voi varata etukäteen netistä.

Underwater World – yllättävänkin mukava meriakvaario

Miksi: Akvaariomaailmassa pääsee näkemään monenlaisia otuksia ja kulkemaan läpinäkyvässä tunnelissa kalaparvien, haiden ja rauskujen ympäröimänä.

Missä: Sukhumvit Roadilla Jomtien Beachin suunnalla.

Art in Paradise – silmänkääntötaidetta

Miksi: Huoneessa toisensa jälkeen on suuria trikkikuvamaalauksia, joiden edessä pääsee ottamaan itsestään hauskoja valokuvia. Valokuvissa voi näyttää olevansa esimerkiksi van Goghin maalauksessa, dinosauruksen suussa tai tasapainoilemassa lankulla rotkon yllä.

Missä: Second Roadilla, Soiden 1 ja 2 välissä. Sisäänpääsy 500 bahtia.

Ripley’s Believe It or Not – kummallisuuksien kabinetti

Miksi: Kansainväliseen ketjuun kuuluva friikkimuseo esittelee kummallisuuksia, joita amerikkalainen herra Robert Ripley keräsi eksoottisista maista, kuten naamareita, taikakaluja ja kannibaalien kutistamia päitä.

Missä: Royal Garden Plaza -ostoskeskuksen yläkerrassa.

Mini Siam – Thaimaa pienoiskoossa

Miksi: Viehättävän vanhanaikainen nähtävyys. Huolella tehdyistä pienoismalleista voi bongata, mitkä kaikki thaimaalaiset – tai ulkomaalaiset – rakennukset tunnistaa. Kumpi se nyt olikaan, Notre Dame vai Kölnin katedraali?

Mini Siam on ollut paikoillaan pitkään, minkä huomaa siitä, että mukaan on päässyt Bangkokin vanha lentokenttä Don Muang eikä suinkaan uusi Suvarnabhumi.

Paikalle kannattaa saapua iltapäivällä, hieman ennen auringonlaskua, jolloin pienoismallit näkee sekä kauniissa iltapäivän valossa että pimeän laskeuduttua iltavalaistuksessa.

Missä: Sukhumvit Roadin varrella lähellä Bangkok Pattaya Hospitalia. Sisäänpääsy 300 bahtia.

Pattaya Kart Speedway – erinomainen mikroautorata

Pattaya Kart Speedway on Kaakkois-Aasian ainoa kansainvälisesti hyväksytty mikroautorata. Rata sopii sekä lapsille että aikuisille.

Thainyrkkeily Pattayalla

Keskustan vilskeestä syrjässä sijaitseva Sityodtong Muay Thai Gym on pitkään toiminut, laadukas thainyrkkeilysali.

Pattayan kelluva tori – Floating Market

Pattaya Floating Market eli ”kelluva tori”. Kuva: A. Punpleng / Shutterstock.com

Floating Market on Pattayan hauskin paikka ostaa tuliaisia. Kelluvat markkinat on rakennettu muistuttamaan perinteistä thaimaalaista puutalokylää, joka on rakennettu kanavien varrelle. Muovisen turistirihkaman lisäksi myynnissä on eri puolella Thaimaata tehtyjä perinnetuotteita.

Perille pääsee taksilla tai markkinoiden omalla punaisella bussilla, joka kulkee markkinoiden, Jomtienin ja Pattayan 2 Roadin välillä.

Pattayan retkikohteet

Koh Larn -saarella odottaa valkea paratiisiranta. Pattaya, Thaimaa. Kuva: Nimon / Shutterstock.com

Mikä on se saari, joka häämöttää merellä kaukana Pattayan edustalla? Saari on upea Koh Lan, jolta löytyvät Pattayan alueen kauneimmat hiekkarannat. Ko Lanille eli Kaljusaarelle pääsee helposti veneellä aivan Pattayan keskustasta.

Nong Nooc Garden – Pattayan kasvitieteellinnen puutarha

Nong Nooch on trooppinen kasvitieteellinen puutarha. Pattaya, Thaimaa. Kuva: Maxim Tupikov / Shutterstock.com

Bang Sarayssa sijaitseva, vuonna 1980 avattu Noong Noch Garden on Pattayan suosituimpia retkikohteita. Alueella on ranskalainen puutarha, palmupuutarha ja kaktuspuutarha.

Paikalle saavutaan suurilla busseilla ja kulttuuri- ja norsuesitykset tuppaavat jo viedä suurimman huomion puutarhoilta, joita valmiilla retkillä vain kurkistetaan pikaisesti.

500 bahtin sisäänpääsymaksu sisältää tunninmittaisen kulttuurishow’n.

Khao Chi Chan – vuorenseinään kaiverrettu 130 metriä korkea Buddhan-kuva

Khao Chi Chan -kukkulaa koristaa Buddhan kuva. Pattaya, Thaimaa. Kuva: Jeurboy / Shutterstock.com

Khao Chi Chan on 130 metriä korkea Buddha-kuva, joka kaiverrettu lasersäteillä jyrkän, kuin tyhjästä nousevan karstivuoren seinään. Kuva valmistui vuonna 1996 Thaimaan kuninkaan valtaistuimella olon 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Vieressä on viinitila Silverlake Vineyard, jolla voi käydä maistamassa thaimaalaista viiniä toskanalaista huvilaa muistuttavassa ravintolassa.

Lähistöllä sijaitseva komea kiinalaistemppeli Viharn Sien on ainoa paikka maailmassa Kiinan ulkopuolella, jossa on esillä aitoja patsaita Xianin terrakotta-armeijasta.

Flight of the Gibbon

Vauhdikasta tekemistä tarjoaa kaapelirata Flight of the Gibbon, jolla kiidetään kaapeleita pitkin jättiläispuiden latvustoissa. Kaapelirata sijaitsee luonnonpuistossa hyvän matkaa Pattayalta. Retken voi varata etukäteen netistä – hintaan kuuluu kuljetus.

Sri Racha Tiger Zoo – jätä suosiolla väliin

Miksi: Emme suosittele! Puisto on aasialaisten ja venäläisten turistien suosiossa, mutta eläimistä välittäville on aikamoinen kauhistus Sirkusmainen tiikerishow on kyllä näyttävä, mutta eläimiä pidetään karuissa ja luonnottomissa olosuhteissa.

Ohjelmaan kuuluvat myös norsu- ja krokotiilishow. Edellisessä norsut antavat vapaaehtoisille norsuhierontaa ja jälkimmäisessä esiintyjä laittaa päänsä liskon kitaan (ei, sitä vapaaehtoiset eivät pääse kokeilemaan).

Missä: 40 kilometriä Pattayalta Bangkokin suuntaan. 450 bahtia.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi