JP House – Pattayan paras suomalainen majatalo

JP House Thaimaan Pattayalla
Suuremmissa huoneissa on ruhtinaallisesti tilaa. Kuva: Antti Helin

Miksi: Jos vaatimattomuus kaunistaa, JP House on Pattayan hienoin majapaikka. Omistajasta Jounista saa oikein pumpata ulos tietoa, mikä on hänen majatalossaan parasta.

”Pyritään pitämään hinta–laatusuhde kohdallaan”, hän saa vihdoin sanottua.

JP House antaa rahoille vastinetta

Naulan kantaan. JP House tarjoaa rahoille vastinetta. Huoneet ovat tilavia, tiptop-kunnossa ja varusteltu tarvittavilla mukavuuksilla: ilmastoinnilla, jääkaapilla ja televisiolla. Ilmainen wifi toimii majatalon aulassa ja ravintolassa. Pienet koristelut piristävät huoneita, joista monessa on parveke.

Kuusikerroksisesta majatalosta löytyy hissikin, mikä on poikkeuksellista tämän hintaluokan majapaikoissa. Huoneen hintaan kuuluu buffetaamiainen.

Hyvään hinta–laatusuhteeseen majatalo pyrkii myös ravintolassaan, joka houkuttelee myös ulkopuolisia vieraita. Thaimaalaisten ja suomalaisten perusherkkujen (makaronilaatikkoa ja lohikeittoa) lisäksi tarjolla on myös Thaimaasta harvemmin löydettäviä erikoisuuksia, kuten savustettua lihaa ja -lohta.

Järjestetyt retket Pattayan golfkentille

Majatalon suurin vetonaula ovat kuitenkin järjestetyt golfretket Pattayan kentille. Pelaaminen onnistuu vaivattomasti majatalon kautta, ja yli puolet asiakkaista onkin golfaajia.

”Ei tarvitse kuin kävellä alas ravintolaan, napata bäginsä ja nousta minibussiin”, Jouni kuvailee. Kaikki järjestelyt hoituvat JP Housen kautta, eikä siitä edes tule asiakkaalle lisähintaa, Jouni kun on neuvotellut kenttämaksuista hyvät tarjoukset asiakkailleen.

Jos ei ole tuonut mukanaan omia mailoja, Jounilta löytyy vuokralle laadukkaita settejä (300 bahtia/päivä).

”Pikkuhiljaa olen ostellut käytettyjä settejä. Mailat ovat todella hyvät. Viimeisin vuokrasettini lähentelisi arvoltaan 100 000 bahtia (2 500 euroa), jos sen olisi ostanut uutena.”

JP House Thaimaan Pattayalla
Kauniit yksityiskohdat, kuten hienosti asetellut pyyhkeet, piristävät. Kuva: Antti Helin

Vinkkejä Pattayalle

Majatalosta saa myös alleen vuokraskootterin. Kun kaikki muukin on majatalossa hoidettu huolella, voi luottaa siihenkin, että menopelissäkin ovat jarrut ja pyörät hyvässä kunnossa.

Entä minkä vinkin Jouni antaisi Pattayalle matkaaville? Hän neuvoo saapumaan kesäaikaan: Silloin Suomessa on pitkät lomat ja Thaimaassa hiljaista. Majatalojen hinnat putoavat ja tilaa löytää varmasti. Jomtienkin vaikuttaa kesäkuukausina ihastuttavan uneliaalta kylältä.

Suomen kesäaikaan on Thaimaassa sadekausi, mutta sitä ei kannata pelästyä: Pattaya kuuluu Thaimaan kuivimpiin alueisiin, ja ranta-alueilla sataa vain vähän. Suurimman osan päivästä paistaa aurinko.

JP House – hinnat ja yhteystiedot

Missä: Jomtien Beach Road Soi 4, eli rantakadun poikkikadulla, joka tunnetaan nimellä Soi Finland. Ranta on parin minuutin kävelyn päässä.

Vieressä: Pesula, ”suomalainen kirjakauppa” ja norjalainen ravintola Akvavit, josta saa hyviä cocktaileja ja viikonloppuisin tarjoillaan erinomainen ja edullinen brunssi.

Mitä maksaa: Turistisesonkina huoneet 900–1200 bahtia, kesällä 700 bahtia. Olutindeksi: ravintolassa pullo paikallista olutta 60 bahtia (1,5 euroa).

Yhteystiedot: Puhelin +66 87 806 8722, email: [email protected]

JP House Thaimaan Pattayalla
Tavallinenkin kahden hengen huone on tilava. Kuva: Antti Helin
JP House Thaimaan Pattayalla
Siistit ja tilavat kylpyhuoneet. Kuva: Antti Helin
JP House Thaimaan Pattayalla
Osassa huoneista löytyvät keittokomerot. Kuva: Antti Helin
JP House Thaimaan Pattayalla
Parvekkeilta ei ole merinäköalaa – ranta löytyy kujan päästä. Kuva: Antti Helin

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi