Burapha Golf Club – huippukenttä Pattayan ja Bangkokin välissä

Kentän isäntä Mike Mesommonta näyttää mallia kotikentällään. Kuva: Juha Ritvala

Burapha Golf Club on huippuluokan 36-reiän golfkenttä ja hotelli Pattayan ja Bangkokin välissä.

Jos haluaa pelata LINKS-tyylisen kentän, voi valita West Coursen eli läntisen kentän. Tällä puolella on kauniit ja muodokkaat fairwayt ja kurvikkaita mäkimaisemia.

Jos pitää pohjoisamerikkalaisista kentistä, Burapha Golf Club tarjoaa upean East Coursen. Tällä kentällä on useita järviä sekä paljon puita ja kauniita kasveja.

Molemmat kentät ovat pituudeltaan yli 7200 yardia eli n. 6600 metriä.

West Coursea voi suositella alemmalla handicapilla pelaaville. Sillä on vaativia kolmitasoisia greenejä, kaltevat fairwayt, paljon mäkiä sekä tuulta.

East Course sopii kaikentasoisille golfareille. Sillä on luonnonesteitä ja laajat, pitkät fairwayt. Nopea griini on paksu, karhea ja erittäin vaativa.

Kentällä on pelattu kansainvälisiä Asian Tourin ammattilaisturnauksia Pattaya Open -kilpailua, joka kuuluu Asean Touriin.

Kenttää johtaa superystävällinen ja avulias Mike Mesommonta, joka toimii myös Pattayan alueen golfkenttien (EGA:n eli Eastern Seaboard Golf Management Associationin) puheenjohtajana.

Kokemuksia Burapha Golf Clubista

Golfammattilainen Teemu Putkonen kehuu Burapha Golfia: ”Pelasin kentistä Championship-kentän. Kenttä oli hieno ja hyvä haaste myös ammattilaiselle. Kunto oli loistava ja iso plussa oli, että toimari kehittää kenttää koko ajan vain pidemmäksi ja haastavammaksi. Kenttä vaatii hyviä lyöntejä, jos haluaa pelata alle parin.”

”Kentältä löytyi hyvännäköinen putti ja chippi griini monella bunkkerilla varustettuna. Myos wedge-alue löytyi, jossa pystyy harjoittelemaan jopa 100 yardiin asti, mitä mahdollisuutta löytää harvalta golfkentältä. Rangella en ehtinyt, joten sitä en osaa kommentoida. Ravintola oli siisti ja ruoka loistavaa.”

Suomalaisgolfareita Thaimaassa luotsannut Juha Ritvala sanoo vuorostaan: ”Upea kenttä sijaitsee keskellä Chonburin kauniita kukkulamaisemia rauhallisella paikalla; monilla kentillä on tehtaiden tai muuta melua, mutta täällä sitä ei ole. Monelta reiältä on kauniit näkymät Nakluaan ja merelle asti. Koska ollaan usein pienten kukkuloiden päällä, on kentällä raikastavaa tuulenvirettä. Henkilökunta on erittäin ammattitaitoista ja ystävällistä. Päälle tulevat hyvät treenimahdollisuudet kuten chippailu ja puttaus.”

Thaimaan golfin pitkäaikainen asiantuntija, European Events Golf -matkatoimiston toimitusjohtaja Folke Nyberg arvioi: ”Kentät ovat korkeatasoisia. Aivan Buraphan vieressä sijaitsevan Laem Chabangin kenttä on vieläkin upeampi. Treenialueet Buraphassa ovat hyvät.”

Folke Nyberg on Thaimaan golfkenttien asiantuntija, joka on vuosien ajan järjestänyt golfmatkoja Thaimaahan, ja toimi aiemmin vuosia Koh Samuilla sijaitsevan Santiburi Samui Golf & Resortin toimitusjohtajana.

Burapha Golf Club on myös yksi thaimaalaisen ammattilaisgolfari Panuphol ”Coconut” Pittayaratin harjoituskentistä: ”Kauniita kenttiä Chonburin mäkimaisemassa. Kentät sijaitsevat hyvällä paikalla, ja niille pääsee vaivattomasti liikkumaan ilmaan ruuhkia. Kenttä on hienossa kunnossa läpi vuoden, ja se on suunniteltu hyvin myös ammattipelaajia varten. Nopeat griinit tekevät pelaamisesta haastavaa. Harjoittelen off seasonina eli sadekaudella Laem Chabangissa ja Buraphassa.”

Kannattaako Buraphan hotellissa asua?

Golkentän yhteydessä toimii mukava hotelli, josta on vain kymmenen metrin matka harjoitusgriineille. On useita puttaus- ja chippauspaikkoja, iso uima-allas ja tenniskenttä. Erinomaiset kentät, 36 reikää ja hyvät harjoitteluolosuhteet takaavat, että tekemistä on monelle päivälle, eikä aikaa tuhraannu matkustamiseen ja autossa istumiseen. Pattayan alueen lukemattomat nähtävyydet ovat automatkan päässä.

Vieressä on lisäksi 27 reiän ”sisarkenttä ” Laem Chabang, joka rankataan yleensä aivan Thaimaan parhaiden kenttien joukkoon. Laem Changissa kannattaa pelaamisen lisäksi käydä nauttimassa loistavasta lounasbuffetista.

Burapha Golf Clubin hotelli onkin hyvä paikka lomailuun silloin, kun golfin peluu ja rauhallinen, luonnonläheinen ympäristö on rannalla löhöilyä ja iltarientoja tärkeämpää. Jos taas aikoo nauttia iltamenoista, kannattaa asua Pattayan vilskeessä.

Burapha Golf Club – sijainti

Burapha Golf Clubille on Pattayalta 30–45 minuutin ajomatka, Suvarnabhumin lentokentältä tunti ja Bangkokista puolitoista tuntia.

Vieressä on toinen upea golfkenttä, Laem Chabang.

Hotelli järjestää kuljetuksia Pattayalle.

Burapha Golf Club – hinta

Green fee on arkisin 2200 bahtia ja viikonloppuisin 2700 bahtia. Päälle tulevat pakolliset caddy fee 350 ja golfkärry 600 bahtia.

Hotellihuoneet noin 3500 bahtia.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi