Golf Phuketissa

Golfkenttä Loch Palm Phuketissa. Kuva: Peter Puhakka

Golfammattilainen Peter Puhakka testasi Phuketin golfkenttiä. Päällimmäiseksi hänelle jäi mieleen se, että kentät olivat Thaimaan mittapuulla kalliita:

Green feet (kuljetuksineen hotellilta kentille) pyörivät sadan euron molemmin puolin. Pari päivää asiaa spekuloineena täytyy todeta, että Phuketin kentissä on lisähintaa koko saaren lomakokemuksesta.

Kentät eivät ole itsessään hinnan arvoisia, mutta jos tykkää paikasta muuten ja haluaa myös pelata, alkaa silloin hinnassa olla jotain järkeä.

Koetan ajatella Phuketia lomamatkaajan silmin. Jos olet tulossa Phuketiin 2–3 viikoksi ja haluat pelata ehkä 5–10 kierrosta, niin Loch Palmin kentät ovat silloin ehkä hyviä kokemuksia. Koen myöskin, että paikkana tämä saari sopii tosipelaajia paremman lomagolfarille, joka haluaa kokea paljon muutakin kuin pelkän golfin.

Hintataso on kuitenkin sen verran kallis koko saarella, että jokapäiväinen pelaaminen voi olla melko hapokasta.

Olen koko ajan enemmän ja enemmän yhtä ja samaa mieltä näistä testaamistani Phuketin kentistä. Minä edustan väärää kohderyhmää tälle alueelle. Haluan pelata paljon ja haluan pelata edullisesti, joten hinta tulee heti vastaan minun tapauksessani.

Myöskään kentät eivät ole aivan täysin rehellisiä kilpakenttiä, joten haluaisin harjoituksieni tapahtuvan jollain sen tason kentällä.

Phuket on kuitenkin tehty lomailijan tarpeita ajatellen, joten siihen tarkoitukseen kentät ovat hyviä. Kentät ovat kokemuksia, joissa maksetaan Phuket-lisää ja se sopii varmasti tänne lomalle tulevalle.

Testaamani Phuketin kentät eivät siis saa pyyteetöntä ihailuani, mutta eivät ne silti ole huonoja kenttiä. Pitää muistaa, että olen pihi ja köyhä ammattilaispelaaja, jolle rahapussin koko tulee Phuketissa hyvinkin nopeasti vastaan.

Tarkoitukseensa kentät ovat varmasti sopivia, ja pidän Phuketia hyvänä lomakohteena!

Laguna on kaunis ja haastava golfkenttä

Kentällä jo hymyilyttää, vaikka herätys oli aikainen. Kuva: Peter Puhakka

Normaali greenfee on Lagunassa 5000 bahtia + caddie, joten halvasta kentästä ei tässäkään tapauksessa ole kyse.

Saimme peliseuraksemme suomalaisen Jorman, joka edustikin hyvin keskivertogolfarin näkemystä kentästä ja pelistä hänen tasoituksensa ollessa noin kymmenen pinnassa.

Pääsimme ajallaan liikkeelle ja aamu oli lähes täydellinen golfkierrokselle. Kenttä on kokenut isoja korjaustoimenpiteitä aivan hiljattain, ja se oli avattu uudelleen vasta kuukausi sitten, joten pidin sen mielessä arvostellessani kentän kuntoa.

Itse ruoho ei ollut vielä aivan asettunut paikalleen, joten se teki kentästä hieman rosoisen näköisen. Silti pallo rullasi griineillä yllättävän hyvin, ja väylät olivat muuten hyvässä kunnossa. Muutama tiiboksi oli todella pieni ja sen takia melkoisen puhki lyöty.

Tälläkin kentällä on vettä ja outteja enemmän kuin riittävästi. Jos omistat jonkinlaisen vesikammon, voi tämä kenttä tuoda hikipisaroita otsalle ja pökäleitä housun pohjalle.

Vesielementit tekevät toki kentästä visuaalisesti kauniin, ja kokemuksena suosittelisinkin kenttää jo pelkästään sen ulkonäön ansiosta.

Kenttä on armottoman vaikea, mistä se saikin vähän risuja pelikaveriltani Jormalta.

“Minäkin pelaan tasoituksella 10, ja tämä kenttä on älyttömän vaikea. Välillä siinä meinaa peli-ilo kadota, kun kaikki esteet ovat vierekkäin ja pakokeinoa ei meinaa löytyä”, Jorma manasi joidenkin väylien lomassa.

Pystyn hyvin yhtymään kommenttiin. Jos tykkää helposta ja vaivattomasta golfista, tämä saattaa olla vähän tuskainen kenttä pelata. Jos taas tykkää vaikeasta ja kapeasta kentästä ja kaltevista griineistä, tämä on juuri oikea paikka!

Bunkkerit on aseteltu usein keskelle väylää, ja vähintään toista puolta vartioi vesi, joten pelitason mittaamiseen tämä kenttä on raaka ja rehellinen. Itse en osaa sanoa, meneekö kenttä välillä kikkailun puolelle vai voiko sitä vain sanoa vaikeaksi. Raja tässä asiassa on hiuksen hieno.

Lagunalle kouluarvosana 8.

Loch Palm – kikkaileva golfkenttä

Loch Palm Golf Club. Phuket, Thaimaa. Kuva: Kevin Hellon / Shutterstock.com

Arvostelen kenttiä vahvasti hinta–laatusuhteen mukaan ja sillä mittarilla Loch Palm ei kerännyt kovin hyviä pisteitä. Katsotaanpa. Phuket Golf Leisuren kautta hankittu pelipäivä maksoi yhdeltä hengeltä kyyteineen 5100 bahtia (kahden hengen peleillä hinta tosin putoaisi melko roimasti, koska kyydin hinta puolittuu).

Aloitetaan ensin kentän lay outista. Kentällä on monia dog-legejä, paljon korkeuseroja ja hyvin erilaisia ja mielenkiintoisia väyliä. Voisin myös kuvitella, että normaalille golfarille kenttä saattaa jopa olla vaikeahko. Vesi on läsnä lähes jokaisella väylällä ja outtitolppiakin löytyy riittävästi niitä kammoavalle.

En pidä kenttää kilpatason kenttänä, koska moni reikä on vähän liian erikoinen minun makuuni. Joku voisikin sanoa tätä kikkailukentäksi.

Kokemuksena siis voisi ollakin monelle hauska, ja visuaalisesti kenttä on vesiesteineen komea. Todella vinot griinit ja vähän huolimattomasti laitetut lipunpaikat saavat välillä hikikarpalot kasvoille. Haastetta!

Kentän kunto ei todellakaan ollut 5100 bahtin arvoinen. Väylät olivat viiltoja täynnä, hiekkaiset ja huonossa nurmessa. Griinit olivat ihan hyvässä ruohossa, mutta superpehmeät.

En ymmärrä, miksi green feet pysyvät silti näin korkealla tasolla, vaikka kenttä ei ole a-luokan kunnossa. Kun hinta kolahtaa tuonne reiluun sataan euroon, kentän pitäisi mielestäni olla todella hyvä. Perustason töniminen ei enää riitä, koska tämä alkaa olla iso säkillinen rahaa yhdestä kierroksesta ainakin minun standardeillani.

Ymmärrän, että Phuketin hintataso on vähän kaikessa Thaimaan huippua, mutta itse en olisi tyytyväinen tähän hintaan ja laatuun pitkän päälle.

Olen näissä hinnoissa kriittinen, se myönnettäköön. Ei armoa!

Loch Palmille pisteitä hatusta heitettynä 33/100, kuulostaa päässä oikealta määrältä.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi