Phuket – hotellivinkit juuri sinulle

Hotelli Phuketissa. Kuva: Day2505 / Shutterstock.com26

Phuketin rannat eroavat toisistaan suuresti tunnelmaltaan, joten kiinnitä hotellia valitessa huomiota sen sijaintiin.

Vilkkain rannoista on Patong Beach, joka sopii parhaiten vauhdikkaaseen lomaan; kauppoja, ravintoloita ja baareja on paljon. Toiseksi vilkkain on Kata Beach, jossa kuitenkin iltaelämä on huomattavasti Patongia säyseämpää. Kata on hyvin kaunis ranta, tosin suurin osa hotelleista ei sijaitse aivan rannalla.

Patongin ja Katan väliin osuu pitkä ja majesteettinen Karon Beach. Rannan ravintolakeskittymä on Karon Beachin pohjoispäässä, eteläpäästä on vuorostaan lyhyt kävely Kata Beachin monipuoliseen ravintolakeskustaan. Karon Beachin keskivaiheilla on vain vähän palveluita. Karon on omiaan niille, jotka pitävät pitkistä ja rauhallisista rantakävelyistä.

Neljäs suosittu ranta on Kamala Beach, joka sijaitsee Patongista pohjoiseen. Kamalalla paljon rantaravintoloita, mutta tunnelmaltaan se on hyvin rauhallinen – iltaelämää ei ole juuri lainkaan.

Erittäin rauhallisia rantoja ovat Bang Tao Beach ja Naiharn Beach, molemmat ovatkin lapsiperheiden suosiossa.

Saaren pohjoisosan Mai Khao Beach on niitäkin vielä rauhallisempi – luonnonsuojelualueena suojeltu ranta on suurimman osan matkastaan autio. Muutamia hotelleja ja pari leppoisaa majataloa Mai Khaoltakin sentään löytyy.

Jos haluat tukea MinneThaimaassa-sivuston toimintaa, varaa hotelli oranssien linkkien kautta. Me saamme hotellivertailusivustolta pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä.

Phuketin suomalainen hotelli

Cello Hotel €€

Miksi: Tyylikäs ja kohtuuhintainen, hotellimainen vaihtoehto majataloille. Panostaa palveluun. Hotellin yhteydessä toimii mainio skandinaavinen ravintola.

Missä: Patong Beachilla hieman syrjässä Nanai Roadilla. Katso tarjous.

Phuketin romanttiset hotellit

Katathani €€€€

Miksi: Tyylikäs ja viihtyisä Katathani sijaitsee Phuketin kauneimmalla rannalla, rauhallisella Kata Noilla, jolla hiekka on säihkyvän valkoista ja meri karamellimaisen turkoosia. Hotelli sijaitsee aivan rannalla, ja altaalta pääsee kirmaamaan suoraan hiekalle ja mereen. Se on harvinaista Phuketista, jossa hotellien ja rantojen välissä kulkee usein rantatie.

Missä: Kata Noi Beach. Hotellin vieressä on muutama pikkuravintola. Vilkkaan Kata Beachin palvelut ovat lyhyen ajomatkan tai reippaan kävelyn päässä. Katso tarjous.

The Surin €€€€

Miksi: Tyylikäs ja viihtyisä hotelli omalla, palmujen reunustamalla rannallaan – ja silti lähellä vilkkaampien rantojen palveluita. Hillittyä, pelkistettyä eleganssia ja samalla vähän retroakin thaityyliä: korituoleja, kolmiotyynyjä ja laakerimaljakoita. Vaaleaa puuta ja kermanvalkoista, vastaanotossa lootusallas. Modernia ”siirtomaatyyliä” erittäin onnistuneesti. Villat ovat rinteessä, ja niistä edullisimmille kertyy portaita noustavaksi. Upeat sviitit, jotka ovat aivan rannalla.

Missä: Surin Beachin vieressä kauniilla privaattirannalla, jolla on The Surinin lisäksi vain luksushotelli Amanpuri. Katso tarjous.

Phuketin designhotellien klassikko

Twinpalms €€€€

Miksi: Hotellin minimalistisessa, mustavalkoisessa designissa perinteiset thaimaalaiset sisustuselementit ovat saaneet hillityn, modernin muodon. Vaikka konseptia on sittemmin kopioitu muuallakin Thaimaassa, on Twinpalms melkein pakollinen nähtävyys arkkitehtuurista kiinnostuneille. Hotellivieraille on varattu rannalta tyylikäs biitsiklubialue.

Missä: Surin Beachillä. Rannalle kertyy hieman kävelymatkaa. Katso tarjous.

Phuket – hotellit perheille

Centara Grand Beach Resort €€€€

Miksi: Phuketin paras uima-allas, jossa on sekä komea vesiliukumäki että hauska hyppypaikka ”kallioilta”. Aikuisiakin on muistettu: heille on varattu oma rauhallinen infinity-altaansa. Täällä asutaan viihtyisässä, vehreässä ympäristössä kukkaloiston ympäröimänä. Saaren houkuttelevimpia hotelleja.

Missä: Omassa rauhassaan Karon Beachin pohjoispäässä, silti kävelymatkan päässä ravintola-alueelta. Katso tarjous.

Mövenpick Karon €€€€

Miksi: Jo hotellin nimi saa veden kielelle. Ja vaikka jäätelöt eivät olekaan täällä ennakko-odotuksista huolimatta ilmaisia, ei Mövenpick petä. Uima-altaita on neljä ja leikkihuoneessa pallomeri ja Playstationit, joita nappulat voivat pelata keskipäivällä, kun aurinko on polttavimmillaan. Hotelli on täynnä hauskoja ja leikkimielisiä yksityiskohtia – kuten piharakennusten alkuasukasmajoilta näyttävät lehtikatot – jotka tuovat hyvälle mielelle. Vaikka hotelli on iso, se ei tunnu lainkaan valtavalta, vaan pikemminkin intiimiltä. Ja totta, rantabaarin pizzat ovat oikeasti hyvät.

Missä: Sijainti on hyvä rannalla lähellä Karon Beachin ravintolakeskittymää. Katso tarjous.

Karon Sea Sands €€€

Miksi: Tyylikäs mutta tunnelmaltaan kotoisa hotelli, joka houkuttelee erityisesti lapsiperheitä. Erittäin tilavat huoneet. Iso uima-allas, lapsille omansa. Lue lisää, miksi Karon Sea Sands on Kapteenin suosikkihotelleja.

Missä: Karon Beachin pohjoispäässä, Karon Beachin ravintoloiden lähellä. Ranta on aivan vieressä. Katso tarjous.

Phuket Orchid €€€

Miksi: Suuren hotellin uima-altaat eivät helposti unohdu: lastenallas on kuin pieni vesipuisto ja ”aikuistenallasta” koristaa valtava patsas, joka tuo mieleen Angkorin muinaistemppelit Kambodzhasta. Täällä riittää lapsilla lystiä. Huoneet ovat tilavat ja mukavat.

Missä: Karon Beachilla, parin minuutin kävelyn päässä rannasta. Vieressä on ravintoloita, mutta Karonin varsinaiseen ravintolakeskittymään kertyy reippaasti matkaa (Katan keskusta on itse asiassa hiukan lähempänä). Katso tarjous.

Sunwing Kamala €€€€

Miksi: Sunwing-ketjun hotelleissa mennään täysin lasten ehdoilla: uima-altaat ovat suuret ja viihtyisät ja lapsille on hienot leikkitilat. Lapsille on monenlaista järjestettyä ohjelmaa, ja iltaisinkin lapsia viihdyttää pelleshow, jotta aikuiset voivat nauttia illallisensa rauhassa – kynttilän valossa. Käytännössä kaikki hotellin asukkaat ovat perheellisiä ja Pohjoismaista – jos et tunne kuuluvasi joukkoon, kierrä tämä paikka kaukaa.

Missä: Sunwing-hotellit löytyvät kahdelta rannalta. Toinen on hyvin rauhallisella Bang Tao Beachillä, toinen Bang Taota hieman vilkkaamalla Kamalalla. Edellinen sopii rauhallista rantatunnelmaa etsivälle, jälkimmäinen taas niille, jotka arvostavat monipuolista valikoimaa ravintolapalveluita. Katso tarjous.

50+

Dusit Thani Laguna €€€€

Miksi: Suuri mutta sympaattinen hotelli sijaitsee ihastuttavalla paikalla rauhallisella Bang Taolla. Palmut ja kasuariinapuut luovat varjoa luonnonmukaisena säilytetylle ranta-alueelle. Pieni lasten leikkialuekin löytyy, joten lapsenlapsetkin viihtyvät.

Missä: Bang Tao Beach, Laguna Complex. Katso tarjous.

Sunprime Kamala Beach €€€

Miksi: Viihtyisän Kamala Beachin viihtyisin hotelli. Jopa hotelliravintolan bändi on tavallista tunnelmallisempi. Isot uima-altaat ja tyylikkäät rantatuolit rannalla. Hotelli on suunnattu aikuiseen makuun; vieressä on puolestaan lapsiperheille tarkoitettu Sunprime.

Missä: Kamala Beachilla aivan rannalla – toisin kuin moni muu Kamalan hotelleista.
Katso tarjous.

Andaman Seaview €€€

Miksi: Viehättävä hotelli tavoittelee onnistuneesti 1900-luvun alun huvilatunnelmia. Hotelli on parhaimmillaan seesteisille aikuisille, jotka eivät malta odottaa kesää päästäkseen kotimaansa kesähuviloille.

Missä: Hotelli sijaitsee Karon Beachin eteläpäässä, kävelymatkan päässä Kata Beachin ravintoloista. Katso tarjous.

Phuketin edullinen majoitus reppureissaajalle

Vaikka Phuket ei varsinaisesti olekaan reppureissaajakohde, moni reppureissaaja päätyy Phuketille yöksi tai pariksi lentojen välissä.

Jos on Phuketissa vai läpikulkumatkalla, mielenkiintoinen vaihtoehto rannoilla asumiseen on historiallinen Phuket Town, josta löytyy paikallistunnelman lisäksi saaren edullisimmat majapaikat. Kaupungista käsin on helppo tehdä retkiä ympäri saarta.

 

Kun varaat lennot ja hotellit yhteistyökumppaniemme kautta, me saamme pienen provision – mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet MinneThaimaassa.comin toimintaa!

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi